Godkjenning av akupunktur-
utdanning

Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 30.05.08

Akupunkturhøyskolen i Oslo er nå godkjent av NOKUT som den første høyskoleutdanningen i akupunktur I Norge.

Studiepoeng og studielån
Neste skritt autorisasjon
Mangeårig innsats

Akupunkturhøyskolens utdanning har endelig blitt godkjent som et bachelorstudium.

-Dette er noe vi har jobbet lenge for og det vil har stor betydning for akupunkturfaget og for våre studenter, sier Hilde Skjerve, rektor ved Akupunkturhøyskolen til alternativ.no

Studiepoeng og studielån
-Elever ved skolen vil nå få studiepoeng og de vil få mulighet til studielån fra Lånekassen. Godkjenningen fra NOKUT – Nasjonalt organ for for kvalitet i utdanningen, åpner en helt ny verden for studentene. De får en grad, som gir mulighet for videre studier ved universiteter og høyskoler. Akupunktører som ønsker å oppgradere sin utdanning til bachelorgrad, vil få tilbud om dette.

Uteksaminerte akupunktører med bachelorgrad fra Akupunkturhøyskolen må følge Lov om alternativ behandling av sykdom.

Neste skritt autorisasjon
Dette er en milepæl for akupunkturen i Norge, sier
generalsekretær i Norsk akupunkturforening - NAFO Kari Bente Sørlie.

NAFO, som organiserer 640 akupunktører, har lenge ventet på at akkurat dette skal skje.

- Nå er det ikke lenger noen gode argumenter mot autorisasjon av akupunktører. Da foreningen i 2002 søkte om autorisasjon av akupunktører som helsepersonell, ble vi møtt med motstand fra Helsedepartementet, først og fremst på grunn av mangelen på offentlig godkjent utdanning.

- For foreningen og ikke minst for pasientene, er nå neste mål autorisasjon med tittelbeskyttelse. Bare på den måten kan vi få en slutt på at hvem som helst kan kalle seg akupunktør. I dag kan du lese en bok eller ta et helgekurs for deretter å kalle deg akupunktør.

- Det er myndighetenes jobb å påse at pasientsikkerheten kommer i første rekke, og det gjør den først når en autorisasjon kommer på bordet. Akupunktur er et altfor omfattende og flott fag til at det kan behandles på den måten, hevder Sørlie. Hun sier videre at NAFOs arbeid med å få på plass en autorisasjon nå vil intensiveres.

Mangeårig innsats
Som en del av søknadsprossessen har Akupunkturhøyskolen de siste årene gjort en rekke endringer ved skolens struktur. Dette innebærer bl.a annet at skolen har knyttet til seg nye lærerkrefter og den har etablert en studentklinikk. Et forsknings- og utviklingsutvalg har blitt nedsatt hvor bl.a Dr. akupunktur, Stephen Birch er tilknyttet.

NAFO berømmer Akupunkturhøgskolens mangeårige innsats for å få på plass denne akkrediteringen. Vi vet at Nordisk akupunkturskole i disse dager finpusser sin søknad om godkjenning og vi håper nå at også andre norske akupunkturskoler med respekt for faget, studentene og pasientene legger seg i selen for å følge etter.

Les mer om akupunktur
Utdanning – skoler i akupunktur

Finn behandler –behandler.no
Her kan du finne fram til en akupunktør i nærheten av deg og lese om behandlerens bakgrunn, kombinasjon av behandlingsmetoder og medlemskap i forening.


Del på Facebook

Legg til på Nettby

Tips MSN Reporter

Tips en bekjent om denne siden!

Motta nyhetsbrev fra AlternativopplysningenSist oppdatert: 03-06-08