alternativ.no
ALTERNATIVopplysningen

Folkeaksjon for Alternativ BehandlingFolkeaksjon vil endre Helsenorge

Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 16.11.07

Folkeaksjon for Alternativ behandling (FAB). Alternativopplysningen tar initiativ til en folkeaksjon for bedre integrert alternativt offentlig helstilbud. Alle som vil kan være med på folkeaksjonen!

Folkeaksjonen har egen nettside: alternativ.no/folkeaksjon
Følg med for siste oppdateringer.

-Vi vil med denne aksjonen gi politikerne et spark til å gi folk det helsetilbudet de ønsker. Det er en urimelig skjevfordeling av midlene som går til helse. Halvparten av befolkningen bruker alternativ behandling, men det har ikke politikerne tatt hensyn til, sier Bertil Berg-Olsen informasjonsansvarlig i Alternativopplysningen.

-Vårt inntrykk er at både behandlere og brukere av alternativ behandling har gått mektig lei av av det ikke taes hensyn til at dette er noe folk bruker og vil ha, sier Berg-Olsen.

Ved å skrive seg på listen for Folkeaksjon for Alternativ behandling - FAB, kan alle være med å gi en stemme for saken. Målet er å samle 100.000 underskrifter.

På nettstedet alternativ.no vil vi jevnlig legge ut siste oppdatering for folkeaksjonen.
-Vi har stor tro på at mange vil delta og at dette vil være med på å føre til en endring av Helsenorge, sier Berg-Olsen.

FOLKEAKSJONEN KREVER:
- Øremerke 260 millioner kroner i året til forskning på alternativ behandling
- Etablert tilbud om alternativ behandling på sykehus
- Bedre opplæring av helsepersonell om alternativ behandling
- Fullstendig momsfritak for alternativ behandling
- Refusjonsordning for alternativ behandling

Øremerke 260 millioner kroner i året til forskning på alternativ behandling
Vi krever at 10% av 2.6 milliarder offentlige midler som går til forskning innen medisin og helsefag i Norge skal brukes til forskning på alternativ behandling. Helseforetakene må pålegges å forske på alternativ behandling.

Idag har politikerne bevilget kun 12 millioner til forskning på alternativ behandling.

Etablert tilbud om alternativ behandling på sykehus
Idag kan man få alternativmedisinsk behandling ved hvert fjerde norske sykehus, men tilbudet er tilfeldig og valg av behandlingsmetoder er svært begrenset. Alle sykehuspasienter må få tlbud om å velge alternativ og komplementær behandling.

Pasienter som får tilbud om alternativ behandling, som feks. massasje, healing og soneterapi blir raskere friske og får en bedre livskavlitet i sykdomsperioden. Studier viser at bivirkninger av medisinering blir mindre plagsomt. Antall liggedager reduseres og på den måten gir det samfunnet lavere kostnader.

Bedre opplæring av helsepersonell om alternativ behandling
Helseperonell må ha oversikt over alternative behandlingsmetoder for å kunne hjelpe pasientene best mulig. Grundig opplæring må inngå i utdanning og pålegges alt helseperonell som etterutdanning.

Både fastleger og annet helsepersonell må vite hva pasienten snakker om når det informeres om bruk av alternativ behandling. Det skal være trygt og greit for pasienten å fortelle om besøk hos en alternativ behandler.

Fullstendig momsfritak for alternativ behandling
Pasienten betaler dyrt for å ivareta egen helse. Det er galt å betale moms fordi man forsøker å bli frisk. Idag er det kun noen behandlere som har momsfritak. Vi krever momsfritak for all alternativ behandling.

Refusjonsordning for alternativ behandling
Mange pasienter investerer store summer i egen helse ved å bruke alternativ behandling. Vi krever en refusjonsordning for bruk av alternativ behandling.

BLI MED!
Ved å skrive deg på listen for Folkeaksjonen for alternativ behandling – FAB, er du med å gi din stemme for saken.Klikk her for mer informasjon om aksjonen - www.alternativ.no/folkeaksjon


Tips en bekjent om denne siden!

Motta nyhetsbrev fra AlternativopplysningenSist oppdatert: 05.02.09


Ved bruk av artikkelstoff fra Alternativopplysningen ber vi om at alternativ.no blir oppgitt som kilde.
copyright 1997-2011 ALTERNATIVopplysningen DA -Les mer