Verdenskongress om alternativ behandling i Norge

Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 18.04.08

NAFKAM blir vertskap for internasjonal konferanse om alternativ behandling i 2010.

Det har nylig blitt avholdt en stor internasjonal konferanse om alternativ behandling i Sydney i Australia. Neste gang verdenskonferansen kommer til Europa er Nasjonalt Forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM), ved Universitet i Tromsø vertskap i samarbeid med, International Society for Complementary Medicine Research (ISCMR).

Møteplass for forskning
Vitenskapelig anerkjent
Ingen sensasjoner i Sydney

Konferansen i Australia hadde 600 deltagere. Arrangøren i Norge forventer minst like mange i 2010. Dette blir den femte kongressen som skal arrangeres i regi av ISCMR. Tidligere har konferansen blitt avholdt i Edmonton, Canada (2006), München, Tyskland (2007) og sist Sydney, Australia (2008).

Møteplass for forskning
Som tidligere vil kongressen bli en møteplass for å presentere og diskutere de siste forskningsresultater innen alternativ behandling. Forskere fra hele verden vil få anledning til å utveksle erfaringer og etablere kontakter med andre som jobber med samme tema, ifølge Fønnebø, professor og senterleder ved NAFKAM.

NAFKAM er fra før internasjonalt kjent for å arrangere den årlige workshopen ”Northern Lights”, siden 2005 i Tromsø, en konferanse som har hatt omkring 50 inviterte deltagere fra hele verden.

Professor Vinjar Fønnebø
Vinjar Fønnebø,
Professor og senterleder
ved NAFKAM

Fønnebø mener at det trolig blir fokus på forskningsresultater innen utprøving av hele ”behandlingspakker” på verdenskongressen i 2010.
Selv jobber han nå med en pilotstudie med kreftpasienter hvor hensikten er å beskrive pasienters behandlingsvalg over tid og finne ut om visse mønstere av kombinasjoner av behandling ser ut til å kunne være gunstige eller ugunstige. Studien skal foregå som et samarbeidsprosjekt mellom Canada, USA, Tyskland og Norge.

-Allikevel blir det som helhet imidlertid spennende å se hvilket fokus som er internasjonalt brennaktuelt i 2010, sier Vinjar Fønnebø.

Vitenskapelig anerkjent
Fønnebø sitter igjen med et hovedintrykk fra konferansen i Sydney at forskning innen alternativ behandling nå er vitenskapelig anerkjent og at det iløpet av de siste 20 år er det helt tydelig at både forskere, universiteter og de som finansierer forskning innser at feltet bør ha arbeidsvilkår på linje med annen medisinsk forskning.

Ingen sensasjoner i Sydney
Ifølge Fønnebø holdt resultatene som ble presentert i Sydney gjennomgående høyt vitenskapelig nivå selv om det heller ikke denne gang kom noen sensasjonelle gjennombrudd.

Hovedtyngden av studier på virkning av alternativ behandling som ble presentert var på studier av urter og urteblandinger. Dette er naturlig siden det var et stort innslag av deltagere fra Kina på konferansen. Innen tradisjonell kinesisk medisin er behandling med urter den viktigste komponenten, ifølge Fønnebø.


Mer informasjon:
ICMR 2010 19-20 mai 2010- Tromsø, Norway 5th International congress on Complementary Medisine Research
International Society for Complementary Medicine Research (ISCMR).
Les mer om konferansen i Sydney på www.nifab.noDel på Facebook

Legg til på Nettby

Tips MSN Reporter

Tips en bekjent om denne siden!

Motta nyhetsbrev fra AlternativopplysningenSist oppdatert: 18.04.08