Skandinavias første oksygenbar

Publisert: 03.10.05

15. september 2005 åpnet Skandinavias første oksygenbar i Oslo.
Pust oksygenbar er et rekreasjonssted, som tilbyr oksygen tilsatt forskjellige aromaer. Under en oksygen-sesjon får du tilførsel av oksygen, som er mer konsentrert enn i vanlig luft.

Vanlig luft inneholder ca 21% oksygen, men i oksygenbaren får du opptil 92% oksygen. Aromaen velger kunden selv, utifra om man ønsker en avslappende eller forfriskende effekt. Du kan velge mellom forskjellige aromaer, som peppermynte og eukalyptus som har en forfriskende effekt, eller camomille og vanilje som får deg til å slappe av. Man får ligge i en behagelig lenestol og får rolig musikk på øret. Opplevelsen varer i 20 minutter.

En oksygen-sesjon gir forskjellige effekter. Den mest vanlige reaksjonen folk har etter å ha testet en oksygen sesjon er at de føler seg mer energiske og at det gir en behagelig og forfriskende følelse. En del føler at det lindrer stress og føler seg roligere. Mange synes også det kurerer hodepine, migrene og bakrus.

Det er gründerne André Jåtog og Aleksander Herresthal som har bragt oksygenbaren til Norge. Oksygenbarer er en gammel tradisjon fra Asia. Det finnes i over 29 land og i over 41 stater i USA. Det har ikke til hensikt å kurere eller behandle noen som helst sykdom eller lidelse. Det er et rent rekreasjonsprodukt.

- Flere og flere avisforsider handler om at folk føler seg slitne og utbrent. Vi får mindre og mindre tid til oss selv og stresset i hverdagen øker. Pust Oksygenbar ønsker å hjelpe folk til å ta seg en pause. 20 minutter uten mobiltelefon eller plikter, der du bare tenker på deg selv og gir kroppen din litt hvile, sier Aleksander Herresthal.
Tilbake til Hovedsiden

Motta nyhetsbrev fra Alternativopplysningen


Sist oppdatert: 03-10-05

Ved bruk av artikkelstoff fra Alternativopplysningen ber vi om at alternativ.no blir oppgitt som kilde.
post@alternativopplysningen.no copyright ALTERNATIVopplysningen