Behandler.no - Norges største oversikt

Folkehøgskole

Uforglemmelig år med opplevelser på verdens frieste skole? Dyrk din interesse. Minner for livet. Eksamensfritt. Personlig utvikling. Programmer: Friluftsliv og Sport, Reiseliv og Kultur, Media og Kommunikasjon, Musikk, Scene og Teater, Kunst og Håndverk, Tilrettelagt Undervisning.

Kommende aktiviteter
Hadeland Folkehøgskole
Tilbyr utdanning innen Selvutvikling, kreativitet og livskvalitet.
Ett årig.

-Vi er på mange måter en spesiell og annerledes skole, hvor vi vektlegger unike kvaliteter i mennesket selv. Kvaliteter som kan utvikles og blomstre gjennom bevistgjøring og trening.

LINJER VED SKOLEN:

Aikido - energi og bevissthet
Aikido er en moderne japansk kampkunst med røtter i Samuraitradisjon og i Østens filosofi. Som kampform, går teknikkene ut på å ta imot og nøytralisere harde angrep med myke unnvikende bevegelser, uten bruk av fysisk styrke. Teknikk og mental styrke er viktigere enn fysikk og av den grunn kreves det verken bestemte forkunnskaper eller det å være i spesielt bra fysisk form. Selv om man vil kunne takle de fleste angrep etter hvert, er Aikido ikke kun et redskap som brukes til å overvinne motstanderen, men også en åndelig lære som sikter på å utvikle evnen til å leve i fred med ens selv som stadig er utfordret av en kompleks verden.
Studietur til Japan


Helse og helhet
Vil du bli bedre kjent med deg selv? Vil du lære østlige og vestlige holistiske behandlingsmetoder og tilnærminger til helse? Er du interessert i Kina, taoismen og meditasjon? Vil du utvikle din indre styrke, fysiske utholdenhet og fleksibilitet? Kunne du tenke deg å bli mer bevisst tilstede i ditt eget liv? Vi arbeider innen hovedområdene; naturmedisin, kreativitet og selvutvikling.

- Fotsoneterapi
- Qigong
- Drømmearbeid
- Meditasjon
- Akupressur
- Kosthold, ernæring
- Aromaterapi
Studietur til Kina


Martial Art og Zen
VÅRT MOTTO: En sunn sjel i et sunt legeme.
I denne selvutviklingsgruppen legges stor vekt på fysisk danning. Gjennom fysisk trening og meditasjon ønsker vi å lære å kjenne vår egen kropp, våre fysiske, mentale og åndelige muligheter. Da den indiske buddhistmesteren Bodhidharma kom til Kina for flere tusen år siden så han at munkene var både fysisk svake og ved dårlig helse på grunn av stillesittende arbeid og meditasjon. Han brukte mange år på å utvikle fysiske øvelser kombinert med pusteteknikk for å bedre munkenes helse. Dette ble begynnelsen til de beryktede Shaolinmunkene i Kina. Denne historien beskriver den orientalske filosofien om eum og yang (yin og yang) og det viktige i å opprette balanse i alt vi gjør. Vi håper at dette faget vil bidra til å skape balanse mellom tankearbeid og kroppsarbeid.

- Taekwondo
- Zen
- Gradering
Studietur til Sør-Korea


Yoga - Balanse og Harmoni
Yoga er en helhetlig metode for fysisk og spirituell praksis og har som formål å bringe deg i balanse på alle plan. Ordet yoga er sanskrit og betyr union. Ordet kom opprinnelig fra de gamle vediske tekster funnet i India for ca. 5000 år siden. Yoga tradisjonen er et stort system som grener ut i mange stiler og tradisjoner. En yogapraksis fordeler seg over flere områder; fysiske stillinger/posisjoner (asanas), pusteøvelser, (pranayama) avspenning, meditasjon, studie av skrifter og praksis av hengivenhet. Det er et system som hjelper deg med å forene kropp, sinn og sjel til en integrert og balansert helhet. Jo mer vi er i balanse, dess mer er vi i harmoni med oss selv og omgivelsene rundt oss. Ved å praktisere yoga kan du få mer energi, bedre konsentrasjonsevne, økt velvære og bedre livskvalitet.
Studietur til India

Kontakt:
Hadeland Folkehøgskole
Augedalsvn 15
2760 BRANDBU
Tlf.(+47) 61 33 96 00
Epost: post@hafos.no www: Hadelandfhs.no