Behandler.no - Norges største oversikt

Vil sette ny norsk rekord for yoga

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 20.06.2017Yoga i park
Foto: Schutterstock

21 juni er Den Internasjonale Yogadagen og i Frognerparken i Oslo blir det rekordforsøk. Sammen med indisk, anerkjent yogainstuktør, håper arrangør på stort oppmøte til morgen-yoga.

-Vi har denne morgenen en mulighet til å praktisere yoga med en av Indias dyktigste yogainstruktør.
Ta med yogamatte eller stort håndkle
, utfordrer Ann Kristin Ulrichsen, Amma Norway.

 

Allerede kl. 07.30 starter morgen-yogaen i Frognerparken med en av Indias dyktigste yogainstruktører, Yogi Shobana.
Arrangementet er for både voksne og barn og har gratis deltagelse. Ingen forkunnskaper er nødvendig, så her vil det være både erfarne og nysgjerrige, som har muligheten til å prøve.

 

-Vi ønsker å kunne feire FNs Internasjonale Yogadag med å slå norgesrekorden i antall deltakere i en yogatime. For å klare det må vi ha over 1500 deltakere.

Har vi lyst å slå Europa-rekorden må vi klare over 3000 forteller Ulrichsen.

 

Den Indiske Ambassade deltar på arrangementet og det er en av verdens største humanitære organisasjoner, Embracing the World, ledet av Sri Mata Amritananadamayi Devi, bedre kjent som Amma (Mor) som sender sin egen yogi til Norge. Dette gir nordmenn mulighet til å feire den Internasjonale Yogadagen med Yogi Shobana i Oslo.

 

Bakgrunnen for en internasjonal yogadag er et vedtak fra FN, desember 2014, gjort på bakgrunn av talen til den indiske statsministeren Narendra Modi, september 2014, hvor han blant annet sa:

 

«Yoga er en uvurderlig gave fra Indias eldgamle tradisjon. Den omfatter enhet mellom sinn og kropp; tanke og handling; beherskelse og oppfyllelse; harmoni mellom menneske og natur; en holistisk tilnærming til helse og velvære. Det handler ikke om trening, men å oppdage en følelse av enhet og samspill mellom deg selv, verden og naturen. Ved å endre vår livsstil og skape bevissthet, kan vi gjøre noe med klimaendringene. La oss arbeide for å vedta en internasjonal yogadag.»

 

Ann Kristin Ulrichsen kan fortelle at det i India har begynt å bli en tradisjon for å prøve å gjøre verdensrekorder i store Yoga samlinger, og dette håper hun vi får til i Norge også.

-Yogi Shobana ledet i 2 år Den Internasjonale Yogadagen i India med flere tusen deltakere. Dette er første gangen hun er utenfor India, la oss ønske henne velkommen til Yoga Norge!

 

Det hele startet med at Den Indiske Ambassade inviterte Shobana til å være deres gjest på sin markering av Den Internasjonale Yogadagen, lagt til lørdag 24.6.2017 på Idrettshøyskolen. Men det var en ildsjel som ville det annerledes og dermed ble reiseplanen til yogien endret.  

 

-Så nå gjør vi Frognerparken, morgen til rent rekord forsøk. Ambassaden kommer for å overvære det hele. forteller Ann Kristin Ulrichsen.

 

 

Morgen-Yoga 21. juni 2017, kl. 07:30-08:15

Frognerparken, Oslo med Yogi Shobana

Amma.org

 

Relaterte Linker:

Kurs og trening i Yoga

Aktivitetskalender

 

 

Relaterte saker:

Verdens Internasjonale Yogadag 21 juni, feires stort i Norge

Glimt av indre kraft med yoga

Yoga hjelper mot psykiske lidelserFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.