Behandler.no - Norges største oversikt

Brobyggerprisen 2017 tildeles Geir Flatabø

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 13.11.2017Skolebarn
Foto: Fritt Helsevalg

I sin legegjerning er Flatabø kjent for å bruke kontroversielle metoder i behandling av blant annet autisme. Betydning av riktig kosthold står sentralt.

Geir Flatabø har hatt sitt virke som lege i Ulvik i Hardanger. Derfra driver han Medisinsk Helsesenter, en privat helseklinikk der man søker årsak heller enn symptomdemping, og arbeider innen fagfeltet funksjonell medisin. Selskapet er nå under avvikling.

 

I disse dager mottar Flatabø Brobyggerprisen for sitt arbeid hvor han bruker metoder som ikke er vanlig i det norske helsevesenet, men som bygger på utenlandsk forskning, ifølge nominasjonen.

 

«Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er en utmerkelse som siden 2004 har blitt tildelt personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.»

 

Tilbakemeldinger fra pasienter tilsier at det er mange som har fått god hjelp av Flatabø. Det hevdes blant annet at barn med autisme har blitt friske, ved hjelp av hans behandling. Det er flere ulike personer som har stått frem og fortalt hvordan endring av kost har forandret livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortvilede mennesker som i sin søken har lett etter løsninger for seg og sine barn har funnet sammen i pasientforeningen NPIF – Norsk Proteinintoleranseforening.  Flatabø var selv aktiv i etableringen. Utgangspunktet for foreningens arbeid var forskningsresultater fra Rikshospitalet i Oslo og arbeidet til Dr. Karl-Ludvig Reichelt Reichelt, som tidligere er tildelt  Brobyggerprisen, samt Kongens fortjenestemedalje i gull. Hans arbeid viser at visse matvarer kan brytes ned til bioaktive peptider, noe som kan ha gjennomgripende innvirkning på pasientens utvikling og livssituasjon.

 

Til denne stadig voksende pasientforeningen, med lokallag over hele landet, søker pasienter og pårørende som kan ha cøliaki, irritabelt tarmsyndrom, inflammatorisk tarmlidelse, autisme, ADHD, ADD, psykiske/psykiatriske lidelser, autoimmune lidelser som multippel sklerose, revmatisk artritt, astma, lupus osv.

 

 

Fratatt legelisens

Men det er ikke alle som er like fornøyd med arbeidet til Flatabø. Legen fra Medisinsk Helsesenter i Ulvik fikk sin legelisens inndratt av Helsetilsynet i 2016, fordi han bruker metoder som ikke er godkjente i det norske helsevesenet. I denne prosessen har han fått støtte fra kolleger som deler hans syn på legekunst. Sammenhengen mellom tarm og hjerne er godt kjent i miljøer som er opptatt av helhetlig helse og alternativ behandling. De senere år har dette blitt en bedre kjent kunnskap og behandlere som ser fremover vinner fram.

 

 

Overrekkelse av Brobyggerprisen 2017
foregår mandag 13. november 2017 kl. 18:00

Sted: på Unity Senteret v/ Youngstorget i Oslo, rom 308

 

 

Relaterte saker:

Funksjonell medisin vil forandre helsevesenet

Nytt liv med riktig kosthold

 

Tidligere mottakere av Brobyggerprisen:

 

2016: Jordmorteamet

2015: Pål Hermansen

2014: Siri Aabel

 

2013: Stig Bruset

2012: Leif Ims

2011: Dag Viljen Poleszynski

 

2010: Christian Darling

2009: Audun Myskja

2008: Bjørn Johan Øverbye

 

2007: Allan Fjelstup

2006: Vilhelm Schjelderup

2005: Karl-Ludvig Reichelt

2004: Kilden Helse / Roald StrandFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.