Behandler.no - Norges største oversikt

Unity Senter i Oslo legger ned

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 14.03.2018Eldre dame og kvinnelig pleier
Logo: Unity Senter

Nær femten år etter oppstart er det kroken på døra for Unity Senter, som vi kjenner det i dag. Det er med vemod at senterleder Einar Sørbye ser seg nødt til å avslutte en epoke. Men med det åpner det seg mye muligheter.

Unity Senter har stått frem som Norges største senter for integrert medisin og økt bevissthet. Senteret har holdt til i en hel bygård i sentrumskjernen av Oslo, med tilbud til alle som har interesse for selvutvikling og naturlig helse.

 

I tillegg til å huse behandlere og organisasjoner har senteret fungert som en levende møteplass og et sted for kurs, utdanning, foredrag, workshops og festivaler. Mang en interessant samtale og diskusjon har foregått rundt bordet i kantina. Men nå har det altså kommet til en ende og 30.april 2018 legges Unity Senteret ned, etter at den siste femårs kontrakten går ut.

 

-Gårdeierene har lenge ønsket å pusse opp huset innvendig, for så å leie ut til en høyere pris, som vi ikke har råd til, sier senterleder Einar Sørbye til alternativ.no

 

Artikkelen fortsetter etter bildet.
Einar Sørby
Initativtaker og leder Einar Sørby og Unity senter har sett seg nødt til å legge ned, men har allerede nye planer i ikikkerten. (Foto: privat)

Mange må finne nytt arbeidssted

Sørbye er også initiativtager til Unity Senter og har fungert som primus motor ved senteret gjennom alle år. Han kan fortelle at folk reagerer på nyheten med tristhet. Det er mange behandlere og brukere som har nytt godt av et samlingssted og en oase av folk som er interessert i selvutvikling og naturlig medisin.

Og det er mange som nå må se seg om etter et nytt arbeidssted. Alle behandlere med fast tilknytning til senteret og i tillegg en god del som har leid på timebasis, mister sitt vante tilholdssted. Mange har allerede funnet seg et nytt arbeidsrom.  I tillegg kommer alle som har benyttet seg av relativt rimelige og sentrale kurslokaler eller som har hatt Unity som tilholdssted på andre måter.


Økonomiske utfordringer

Senterleder Einar Sørbye forteller at det har vært en utfordring økonomisk å drive Senteret.
-Vi har aldri hatt noe særlig overskudd her. Det to siste årene har jeg brukt forskudd på arv til å overleve på.  Så sånn sett er det på tide å kaste kortene.  Ikke noe moro å snu på skillingen hele tiden og ligge etter med leie til Gårdeier.

 

 

Hva er dine planer videre? Er det planer for et nytt, tilsvarende senter?

 

-Jeg hadde ikke tenkt å gå i gang med et nytt Unity. Men så kom en mann her, som også syntes det var for galt å ikke ha et tilsvarende sted. Han har jobbet i et shippingfirma, og visste om et lite Cruise skip med 138 lugarer, restaurant, dansehall med scene mm.  Den er nyrestaurert og vakker, forteller Einar Sørbye.


-Planen er å drive vandrehjem/hotell, studenthybler, restaurant, komplementær medisin m.m.
I dansehallen med scene er det muligheter til litt av hvert.  Vi trenger investorer til halvparten.  Regner med å få lån til resten.


Det gjenstår å finne en bryggeplass, mest mulig sentralt. Einar Sørbye er optimist og satser på å få gjennom sin søknad om en god plass i Oslo sentrum,  og med det få mulighet til å fortsette sitt engasjement med  å skape et  interessant sted og møteplass. Det er mange mennesker som har hatt stor glede og nytte av Unity Senter i Møllergata i Oslo, og som setter stor pris på arbeidet som er gjort gjennom en årrekke.  Det heter seg at ”Når lykkens dør lukkes, åpnes en annen”. Einar Sørbye og hans besetning ønskes lykke til med nytt prosjekt!

 

 

 

Behandleroversikten oppdateres jevnlig med ny adresse mv. for behandler/terapeut/veileder:

FINN BEHANDLER – behandler.no

 

 

Er du på leting etter nytt arbeidssted?

Her finner du:

 

ARBEIDSROM LEDIG

KURSLOKALE UTLEIEFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.