Behandler.no - Norges største oversikt

En vei til bedre helse, et harmonisk sinn og et åpent hjerte

Av Birgit Torkehagen, sertifisert lærer i Sheng Zhen Gong
Publisert: 19.04.2018Kvinne med regnbuefarger i ansiktet
Foto: Privat

-I julen for 23 år siden var jeg så heldig å oppleve på noe som forandret livet mitt. Birgit Torkehagen forteller hvilken betydning Sheng Zhen praktisering kan ha for en selv og omgivelsene.

-På besøk hos min søster i Manila på Filippinene traff jeg kinesiske Li Jing, som lærte meg et sett med nydelige meditative bevegelser som het Sheng Zhen Gong. Som datter av  Li Junfeng, den berømte kinesiske landslagtreneren i Wushu og Martial Art film skuespiller og regissør, var hun også opplært i den kinesiske tradisjonen innen Qigong, Taiji og kampsport, og var en flott lærer. Men dette var ikke kampsport, men øvelser for selv healing og åndelig vekst.

 

Jeg reiste hjem og praktiserte hva jeg hadde fått undervisning i. Det føltes bedre og bedre ettersom kroppen gradvis ble mer kjent med bevegelsene og jeg slappet mer og mer av. Det ble som å være i en tilstand av flyt og meditasjon i bevegelse. Kroppen kjentes utrolig lett og smidig, og bekymringer og stress vek plassen for indre ro og velvære.

 

Det var som å komme hjem til noe jeg hadde lett etter, og som jeg endelig hadde funnet. Å føle at både kropp, sinn og sjel var ett, og ikke adskilte separate deler. En følelse av helhet og indre fred.

Sommeren kom og jeg fikk anledning til å møte Master Li Junfeng, som kom til Norge for å undervise denne formen. Et av de først land i verden utenom Filippinene og Kina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En utrolig mann, full av visdom og klokskap med en utstråling som  lyste av autoritet, men som samtidig var ydmyk. Noe som var bemerkelses verdig var også hans unike formidlingsevne av øvelsene til studenter på ulike nivåer. Hvordan det vanskelige ble gjort lett og det lette ble gjort mer detaljert og interessant.

 

Med sin enkle engelsk kunne han fortelle hvordan hans eget liv og personlighet hadde forandret seg, fra å være en ambisiøs landslags trener i kampsport i Kina for noen utvalgte, til et inderlig ønske om å formidle denne formen for selvhealing til mange mennesker rundt om i verden I dag. Øvelsene og innsiktene kom til han gjennom meditasjon.

Artikkel fortsetter under bilde.

BILDEBESKRIVELSE

Sertifisert Qigonginstruktør Birgit Torkehagen (tv.) arrangerer
ukentlig kurs, dagskurs og ukeskurs utenlands. Her sammen med Master Li. (Foto: privat)

Som han sier om Sheng Zhen Gong ; det er et redskap for å få et bedre liv, bedre helse og et harmonisk sinn, men aller viktigst, å åpne hjertet. Et åpent hjerte er den høyeste form for åndelighet.

 Det er øvelser og meditasjoner for vår tid. Verden og menneskene er i ubalanse som følge av egoisme og grådighet, noe som ødelegger for fred mellom menneskene og utarming av jordkloden.

Avgjørelser tas basert på egoistiske, kortsiktige perspektiv.  Noe som resulterer i konflikter og kriger, sykdommer og fattigdom, forurensing og naturkatastrofer.

 

Hvis våre handlinger kommer fra hjerte vil vi ta hensyn til hva som er godt for alle over tid. Og vi ville ikke skade hverandre, naturen og jordkloden. Alt vil være i balanse.

Utopi vil sikkert noen tenke, men hva er alternativet?

 

Så Sheng Zhen Gong er et redskap til  selvhealing og åndelig innsikt. Hvis vi har det bra vil også omgivelsene våre  påvirkes på en positiv måte. Som ringer i vann kan vi gjøre en forskjell og spre positivitet, omtanke, toleranse og ubetinget kjærlighet. Noe som er vår opprinnelige natur ifølge Master Li.

 

 

OM SHENG ZHEN

Sheng Zhen er  kinesisk og betyr den høyeste sannhet, som igjen er ubetinget kjærlighet. Qi betyr livs -energi. Den livskraften  som er i alt som lever og som sirkulerer i kroppen vår gjennom meridiansystemet. Gjennom rolige, harmoniske bevegelser, pust  og avspenning løser man opp blokkeringer og spenninger, slik at man frigjør energi og bedrer sirkulasjonen av QI. Muskulatur styrkes og skjelettet blir smidigere. Blodsirkulasjonen bedres. Ubalansert Qi og avfallstoffer kan renses ut og erstattes med ny frisk Qi.

Kropp og sinn kommer i balanse. Helsen bedres og negative følelser kan vike plassen for indre harmoni og ro.

 

SZG har både stående, sittende, liggende øvelser og meditasjoner. De fleste av øvelsene har egne navn og filosofiske betydninger man kan fordype seg i under praktiseringen. De er med å forsterke opplevelsen av praktiseringen og åpner hjertet. Disse øvelsene er for alle og kan eventuelt tilpasses den enkeltes fysiske begrensinger.

Master Li Junfeng og Li Jing holde årlige kurs og Teacher Traininger rundt om i verden.

 

 

Birgit Torkehagen, Sertifisert lærer og leder for den ideelle stiftelsen International Sheng Zhen Society Foundation Norge.

 

Her finner du nærmere informasjon om kurs:

Qigong

 Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.