Behandler.no - Norges største oversikt

Frem fra glemselen – homeopati anno 1975

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 03.05.2018Forside Norsk ukeblad
Foto: Bjørn Rines

Midt på sytti-tallet var det ni homeopater i Norge. En av dem var Bjørn Olav Røssberg, som hadde lange arbeidsdager og ett års venteliste for pasienter.

I et intervju med Norsk Ukeblad i 1975 beskriver Bjørn Olav Røssberg (+2002) sitt virke som homeopat. Han snakker også om homeopatiske medisiner, iris-diagnostikk og om hvorfor han valgte dette yrket.

Røssberg forteller blant annet at han hadde et nært og fint samarbeid med mange leger:

«Vi samarbeider og utveksler daglig pasienter og vi har faste tirsdagsmøter der vi diskuterer pasientenes tilfeller. På disse møtene er også fysioterapeuter, akupunktører og kiropraktorer tilstede. Det er verdifulle møter som vi alle får meget ut av og som i høyeste grad gagner pasientene.»


Selv hadde Røssberg sin homeopat utdannelse fra England og praktiserte i Norge fra 1970 og fram til han gikk bort i 2002.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var stor interesse for homeopatiyrket og i 1975 ble Norsk Akademi for Naturmedisin grunnlagt av Bjørn Olav Røssberg og lege Jens Lunden. Det første kullet med 42 homeopater ble uteksaminert i juni 1979.

I år 2000 tok Arve Haugan og Andreas N. Bjørndal, som begge har bakgrunn innen homeopati og akupunktur, over skolen. Idag tilbyr NAN et femårig studie, med muligheten til å bygge på til Mastergrad og PhD gjennom samarbeid med Uclan University (University of Central Lancashire) i Storbritannia.

Her er artikkelen som ble publisert i Norsk Ukeblad nr. 50, 1975:
Klikk på bildet for å lese sidene eller klikk her

 to sider i Norsk ukeblad

 

"Du kan ikke lyve for homeopaten" ble publisert i Norsk Ukeblad nr. 50, 1975, utgiver Ernst G. Mortensen Forlag, skrevet av Sidsel Grieg Riisnes, foto Bjørn Rines. Innhold er gjengitt med tillatelse fra Norsk Ukeblad.Relaterte linker:


Hva er homeopati


Ønsker du kontakt med en homeopat?
FINN BEHANDLER – behandler.no

Her finner du oversikt utdanning / skoler


Relaterte saker:


Portrett av Andreas Bjørndal
- En ildsjel innen både norsk og internasjonal alternativ behandling

 Portrett av Kari Evang.
- Homeopatiens heltinne

Lege og homeopat Siri Aabel får Brobyggerprisen
EU gir 1,8 mill Euro til forskning på homeopati
Første doktorgrad i Norge på homeopatisk behandling (2005)Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.