Behandler.no - Norges største oversikt

Fullmåne og jul – hva sier stjernene

Av Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland fra Stjerneklart
Publisert: 19.12.2018En person står med henden opp mot himmelen som viser stjernetegn, stjerner og måne
Foto: Schutterstock

Tiden rundt jul er fylt av forventning og mystikk og den kan være en følelsesmessig cocktail. Astrologien ser sammenhengen mellom livet på jorden og planetenes bevegelser og forteller oss om julens utsikter.

Lørdag 22. desember kl 18.50 CET, er det fullmåne 0’50 i Krepsens tegn. Bare to dager senere vil forventningsfulle barn få vite hva julenissen bringer med seg i år. Astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland fra Stjerneklart har sett på aspektene hva som kan prege denne tiden.

 

Vi er inne i en periode med glede og forventninger, og den siste tiden har vært preget av optimisme og fremtidstro fordi Solen har gått gjennom Skyttens tegn. Jupiter bidrar til dette, etter at planeten 9. november også gikk inn i Skytten – tegnet den hersker – og der skal den være helt til 3. desember 2019.


Uker med forberedelser blant oss voksne glir over når julefreden forhåpentligvis senker seg. De fleste av oss ønsker å tilbringe julekvelden med våre nære og kjære. Eller? Julen sies å være høytiden hvor flest mennesker kjenner på ensomhet. Kanskje er du alene og har valgt det, eller ikke har noen å feire sammen med. Det kan til og med hende at du feirer med familien, men likevel føler deg ensom innerst inne.


KREPSEN er sterkt forbundet med familien, morsrollen, hjemmet og omsorg. Når Månen befinner seg i dette tegnet som nå under denne fullmånen, er det disse temaene som kommer i fokus. Fullmåner generelt gjør oss ekstra følsomme. Et vanskelig aspekt fra både Solen og Månen til Chiron og Mars, kan forsterke følelsen av sårbarhet. Chiron er livssåret vårt, og når Krepsemånen berører dette, kan det oppleves som om alle følelsene kommer til overflaten. Da er det godt å ha noen og oppleve høytidsstemningen sammen med. Slik er det ikke for alle. Det er mulig å tenke nytt! Husk at du kan velge hvordan du håndterer hver eneste situasjon du kommer opp i. Velger du å tro at du ikke har noe du skulle ha sagt, er det lett å havne i offerrollen. Vær obs på at temperamentet da lettere kan komme til syne, pga undertrykte følelser.

Velger du derimot å bruke handlekraften som ligger i Mars, kan du gjøre noe med egen situasjon. Et alternativ kan være å skape din egen «familie», venner du gjerne vil bruke julekvelden sammen med. Det finnes også alltid noen som har det verre, hva med å engasjere seg for dem? Nestekjærligheten er en viktig del av julens budskap, men vi skal ikke være selvutslettende.


CHIRON ble «oppdaget» i 1977, og sies å være Kristus bevisstheten som nå kommer tilbake. Denne gangen hviler ikke ansvaret på én enkelt mann, vi skal alle ta ansvar for vårt eget liv og egen spiritualitet. Følelsen av ensomhet, er egentlig følelsen av å være adskilt fra Kilden i oss. Vi har aldri vært adskilt, selv om ulike religioner har forsøkt å fortelle oss det. Når du jobber med selvutvikling og vender deg innover i stedet for å måle deg utenifra og inn, vil du leve livet fra et helt annet ståsted.


SATURN er med i bildet i denne julen, i opposisjon til Månen (kun noen timer) og i konjunksjon med Solen. Det kan forsterke følelsen av å føle seg alene og avvist, selv om du er sammen med andre. Saturn er vår læremester, og her blir du bedt om å ta ansvar. Det er en fin sekstil til Neptun, som blant annet handler om hva vi tror på. Kanskje trossystemet ditt har gått ut på dato? Når du revurderer de faktiske forhold, får du kanskje et nytt syn på hva som er sant for deg. Relasjoner har vært et hett tema de siste månedene, og med Venus i sekstil til Saturn, kan du nå få gode resultater dersom du har gjort jobben den siste tiden. Er du i et vanskelig forhold og har lukket øynene, så kan ting komme opp igjen de nærmeste dagene. Ceres og Venus står sammen i Skorpionen, rett overfor Juno i Tyren. Dette gjør deg mer klar over hva du trenger for å få dekket dine behov i et forhold. Don’t settle for less!

Heldigvis går Månen inn i Løvens tegn omtrent i det julen ringes inn. Senk skuldrene, og kos deg der hvor du er. Løven elsker fest og moro, så stemningen rundt julemiddagen blir lettere enn det du kanskje har trodd tidligere på dagen. Merkur og Jupiter står sammen i Skytten, det skulle tilsi at det blir gode samtaler rundt bordet, med mye optimisme og latter. Vær til stede, også i deg selv, akkurat der hvor du er nå!

GOD JUL!STJERNEKLART drives av astrologene -


KRISTIN EGELAND, født 1966 i Værens tegn. Hun tok sitt første astrologikurs som 20-åring, og begynte selv å undervise i grunnleggende astrologi året etter. Parallelt fikk hun undervisning hos astrolog Anne Marie Amundsen. Samtidig hadde hun begynt i mediebransjen, og tv-produksjon har vært hoved geskjeften så langt i karrieren. Egeland har bla jobbet for TVNorge, TV 2 og TV 3. Interessen for astrologi måtte etter hvert vike på grunn av mye jobbing, men de siste tre årene har hun satset for fullt og jobber nå som profesjonell astrolog. Egeland holder en rekke kurs i astrologi, sammen med kollega Gunn-Irene Nicolaisen. Hun gir også private konsultasjoner, og astroreadinger.

GUNN-IRENE NICOLAISEN, født 1956 i Tvillingenes tegn. Hun er profesjonell astrolog utdannet ved astrologiskolen Herkules. Nicolaisen har sittet flere år i styret i Norsk Astrologisk Forening. I tillegg til å holde astrologikurs og jobbe full tid med astrologiske konsultasjoner, gir hun også Clairvoyant readinger. Hun er en av driverne bak Flerbrukshuset på Halmstad i Rygge.
Relatert:

 

Ønsker du å lære astrologi:

Kurs i Astrologi

Utdannelse i Astrologi

 

Ønsker du å komme i kontakt med en astrolog, få stilt et horoskop:

Markedsplassen, Astrologer – HoroskopFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.