Behandler.no - Norges største oversikt

Fullmåne og supermåne gir nye muligheter

Av Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland fra Stjerneklart
Publisert: 18.01.2019Dame praktiserer yoga med rød måne i bakgrunnen
Foto: Shutterstock

Energiene i denne fullmånen er sterke. Det ligger et stort potensial for dype endringer i oss alle nå, ifølge astrologien.

MANDAG 21. januar 2019 kl 06.17 norsk tid er det fullmåne 0’52 i Løvens tegn. Det vil si at Månen står i Løven og Solen i Vannmannen. Astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland fra Stjerneklart gir råd om hvordan vi kan utnytte energien som oppstår i sammenhengen mellom livet på jorden og planetenes bevegelser.

- Dette er også en supermåne og blodmåne. Det vil si at energien denne fullmånen bringer med seg, er veldig sterk – mye sterkere enn en vanlig fullmåne.

Det ligger et stort potensial for dype endringer i oss alle nå. I dagene før denne eklipsen har kommunikasjonsplaneten Merkur først stått sammen med den strukturerte og seriøse Saturn, deretter den dyptpløyende planeten Pluto. Nå slår de seg begge sammen med den sydlige måneknuten.

Det handler om å snakke om det som har vært og ta den viktige samtalen. De som har opplevd høsten, og spesielt perioden rundt juletider som slitsom, har nå muligheten til å rydde opp.

Er det vanskelig å kommunisere med den det ville være naturlig å snakke med, kan du godt ta den gode og avklarende samtalen med deg selv. Uansett er det viktig å være ærlig, for her kommer du ingen vei med halvsannheter eller forsøk på å omgå sannheten. Med Merkur i Steinbukken lar du deg ikke imponere over tomme løfter. Det er fakta på bordet som teller. Det er tid for nytenkning.

FULLMÅNEN er tiden for å fullføre det du påbegynte ved forrige nymåne. Siden dette er en eklipse vil effekten av den vare lenger enn vanlig. Noen mener opptil ett år. Derfor er det ekstra viktig at du er enig med deg selv dersom du gjør større endringer.

Fullmånen er kjent for å påvirke følelsene våre. Er vi forelsket svermer vi under fullmånen. Har du det ikke bra med deg selv, kjenner du kanskje behovet for å hente fram varulven i deg og hyle mot månen. Solen har akkurat gått inn i det frihetselskende Vannmannens tegn, og Månen står i den stolte Løvens tegn. Behovet for oppmerksomhet er sterkere enn ellers, så skal du imponere noen er det nå du virkelig kan slå på stortromma. Løven elsker oppmerksomhet. Dette gjelder også andre veien. Å bli ignorert under denne fullmånen mens Månen er i Løven sårer ekstra hardt. Så vær oppmerksom på hva du sier, og ikke minst pass på kroppsspråket ditt!

Artikkelen fortsetter under annonsen
URANUS er ekstra kraftig i sin kvadratur til denne fullmånen, og aktiverer et sterkt behov for spenning og frihet. Det ligger et behov for å gjøre ting annerledes, så det kan fort bli en endring den ene eller andre veien. Det er tid for å tenke nytt, og ting kan skje brått. Det er mye utålmodighet og stolthet ute og går, og med både Merkur, Saturn og Pluto i Steinbukken, kan beslutninger som tas bli endelige.

VENUS OG JUPITER flørter sammen på stjernehimmelen, noe som får fram den optimistiske og lekne siden i oss. Kjenn etter hva du trenger for å ha det bra, og ha fokus på drømmene dine. Du trekkes mot mennesker som er åpne for nye opplevelser, så se hva som kommer din vei. Skap endringer som er bra for deg. Skap magi!

Venus sitt kvadratur til Neptun, samt sesquikvadratur til fullmånen kan likevel gi deg en aldri så liten utfordring. På den ene siden skal du åpne opp det gode i livet og lære å gi slipp på det som ikke fungerer lenger. På den andre siden må du passe deg for ikke å bli forført av urealistiske drømmer. Det er ikke å alltid enkelt vite hva som er bra og ikke. Noen ganger må man erfare. Det kan kanskje være lurt å ha kontroll hvis du tar på spanderbuksene. La Saturn i Steinbukken hviske deg noen fornuftige ord i øret, og behold bakkekontakten.

MARS er handlekraftig og befinner seg for tiden i Værens tegn. Her trives den godt, og ligger ikke på latsiden når det gjelder å få ting gjort. Med et godt aspekt til Venus og Jupiter kan det bli en spennende og god fullmåne for den som har våget å ta den gode samtalen – eller bestemmer seg for å ta den nå. Ikke glem å ha hjertet på rett plass, uansett hva du står overfor.

God fullmåne!STJERNEKLART drives av astrologene Kristin Egeland og Gunn-Irene Nicolaisen.


KRISTIN EGELAND, født 1966 i Værens tegn. Hun tok sitt første astrologikurs som 20-åring, og begynte selv å undervise i grunnleggende astrologi året etter. Parallelt fikk hun undervisning hos astrolog Anne Marie Amundsen. Samtidig hadde hun begynt i mediebransjen, og tv-produksjon har vært hoved geskjeften så langt i karrieren. Egeland har bla jobbet for TVNorge, TV 2 og TV 3. Interessen for astrologi måtte etter hvert vike på grunn av mye jobbing, men de siste tre årene har hun satset for fullt og jobber nå som profesjonell astrolog. Egeland holder en rekke kurs i astrologi, sammen med kollega Gunn-Irene Nicolaisen. Hun gir også private konsultasjoner, og astroreadinger.

GUNN-IRENE NICOLAISEN, født 1956 i Tvillingenes tegn. Hun er profesjonell astrolog utdannet ved astrologiskolen Herkules. Nicolaisen har sittet flere år i styret i Norsk Astrologisk Forening. I tillegg til å holde astrologikurs og jobbe full tid med astrologiske konsultasjoner, gir hun også Clairvoyant readinger. Hun er en av driverne bak Flerbrukshuset på Halmstad i Rygge.Relatert:

Ønsker du å lære astrologi:

Kurs i Astrologi

Utdannelse i Astrologi


Ønsker du å komme i kontakt med en astrolog, få stilt et horoskop:

Markedsplassen, Astrologer – HoroskopFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.