Behandler.no - Norges største oversikt

Medikamentfri behandling i pollensesongen

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 22.02.2019Dame ute med grønne blader i bakrunnen og som holder en bok
Foto: Shutterstock

Hetebølgen vi hadde i fjor har konsekvenser for årets sesong, som er like rundt hjørnet. Er du plaget med allergiske reaksjoner? Se hva slags hjelp du kan få med alternativ behandling og naturmedisin.

Det er den tiden av året igjen. Rundt 20 prosent av den norske befolkningen vil bli plaget med tett nese, rennende øyne, kløe, hodepine, tung pust og tretthet og konsentrasjonsproblemer. Dette går utover både søvn, arbeidskapasitet og livskvalitet.

Vanligvis starter sesongen tidlig i mars, men i år vil vi allerede nå kunne merke at pollensesongen er i gang, melder Norges Astma- og Allergiforbund. Og sommervarmen i fjor fikk bjørk, or og hassel til å bygge opp store lager av pollen.

Dersom du er blant dem som reagerer er det mye du nå kan gjøre for å få en fin vår!


Velg et bra alternativ
Selv de mest innbitte skeptikere har innrømmet å bli positivt overrasket, når de har sett hvor bra alternativ behandling og naturmedisin kan virke. Noen ganger ser man seg nødt til å ty til medikamenter fra legemiddelindustrien, men disse kan gi bivirkninger, som ”tretthet, hodepine, munntørrhet magesmerter, kvalme, svimmelhet, hyperaktivitet, kramper, hallusinasjoner”. Medikamentene skal dempe plager, men gjør ingenting med årsaken til problemet.

Heldigvis finnes det flere muligheter, både for å forebygge, behandle og lindre plager og alle har mulighet til å forsøke et annet alternativ.

Det er mange eksempler på personer som har vært plaget i årevis, som forteller at de, ikke har merket noe til allergien i det hele tatt etter å ha forsøkt alternativ behandling. Det er ikke alle som blir blitt kvitt allergien, men de kan oppnå færre symptomer, mildere symptomer, kortere allergisesong, økt energi, bedre livskvalitet.


Les om ulike muligheter på Behandler.no

Beskrivelse av metoden, Historikk, Hvilke problemer hjelpes, Hva skjer hos behandler, Antall behandlinger, Bivirkninger, Forsiktighetsregler, Forskning, Lover og regler, Utdanning / behandlers bakgrunn

Akupunktur
Akupunktur styrker kroppens immunsystem og regulerer ubalanser i systemet. Verdens Helseorganisasjon vurderte forskningen på området allerede i 1996 og konkluderte med at akupunktur kan ha bedre effekt enn legemiddelet antihistamin.
Hva er AkupunkturFinn behandler

Homeopati
Mange homeopater har god erfaring med å behandle pollenallergi. Homeopaten finner et middel som samsvarer med pasientens egne symptomer. Det mest effektive er å starte forebyggingen 4-6 uker før sesongen starter. Likevel kan allergi også behandles akutt med godt resultat.
Hva er HomeopatiFinn behandler

Soneterapi, Refleksologi
Ved fotsoneterapi/soneterapi stimuleres kroppens organer ved å trykke på bestemte punkter på føttene. Mange har fått det bedre under pollensesongen etter å ha fått behandling med soneterapi.
Hva er SoneterapiFinn behandler

Hva er RefleksologiFinn behandler
Artikkelen fortsetter under annonsen
Ernæringsterapi, Kostholdsveiledning
Feil kosthold kan være en årsak til at allergi har brutt ut. Det kan oppstå en uheldig *kryssreaksjon eller man tåler ikke enkelte matvarer, uten selv å være klar over det.
Hva er Ernæringsterapi, KostholdsveiledningFinn behandler

Healing
En behandling med healing kan virke lindrende, men man er ikke garantert helbredelse av allergien. Mange har erfart bedring av pollenplager ved å motta healing.
Hva er HealingFinn behandler

Urtemedisin, Naturmedisin
Brennesle sies og kunne dempe symptomer på pollenallergi og høysnue. Det samme gjør kamille, timian og bukkehornsfrø. Ta kontakt med en urtemedisiner, biopat, naturopat eller ernæringsterapeut for veiledning og hjelp.
Hva er Urtemedisin, FytoterapiFinn behandler


* Kryssreaksjon
Mange pollenallergikere vil oppleve ubehag når de spiser frukt og grønnsaker. Årsaken er at de allergifremkallende stoffene i pollen ligner på proteiner i maten. Det oppstår såkalte kryssreaksjoner. Enkelte urter kan også gi kryssreaksjoner. Persille, basilikum, oregano, Koriander kan gi kryssreaksjon ved burotallergi.


Hvordan finne behandler
Det beste er å styrke kroppen før pollensesongen starter for fullt.
Ta helst kontakt med behandler så snart som mulig.

Finn kvalifisert behandler på behandler.no
Her finner man dyktige behandlere, som har erfaring med å hjelpe folk til bedre helse, ny livskvalitet eller tilbake i arbeid. Hver utøver har sin egen informasjonsside med foto, opplysninger om sin bakgrunn, hvilke behandlingsmetoder som tilbys og annen relevant informasjon. Et oversiktlig søkeresultat gjør det enkelt å orientere seg.

Er du behandler og ikke med på oversikten?
Bli funnet på Norges mest aktuelle behandleroversikt, Behandler.no
Klikk her for å komme med.


Relaterte saker:
FN likestiller skolemedisin og alternativ behandling
USA satser på medikamentfri behandling
Betydelig lavere dødelighet med alternativ behandling
Legemidler til eldre kan erstattes med alternativ behandling


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.