Behandler.no - Norges største oversikt

Ny start med vårjevndøgn og fullmåne

Av Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland fra Stjerneklart
Publisert: 18.03.2019Fullmåne i blåtoner med mørkt tre i forgrunnen
Foto: Schutterstock

Vårjevndøgn faller i år på den 20. mars og dagen etter er månen full. Ifølge astrologene bak Stjerneklart er tiden moden for opprydding. - Ut med det gamle og inn med det nye!

VÅRJEVNDØGN faller i år 20. mars, kl 23.00 norsk tid, og markerer slutten på en ettårig syklus og starten på en ny. Solen har nå gjort ferdig en runde gjennom de tolv astrologiske tegnene. Kanskje har du brukt de siste ukene på å gjøre opp status. Er du fornøyd med deg selv og der du er i livet?

Slutten av vinteren har vært preget av litt lite energi, og tiltakslysten kan ha vært fraværende. Dette endrer seg sannsynligvis nå. Eksakt på vårjevndøgn går Solen inn i Værens tegn og markerer starten på våren. Væren har masse energi, initiativ, handlekraft og livsglede, og elsker å sette i gang med nye prosjekter. Solen lyser sterkere fremover, og plutselig ser vi støvet som ligger i kriker og kroker. Dette kan jo også være metaforisk, og nå kan du få energien du trenger til å rydde opp både hjemme og i livet. Finn ut hva du vil med livet videre, og hvilke frø du trenger å så for og komme dit. Ut med det gamle og inn med det nye!

FULLMÅNEN inntreffer noen timer etter vårjevndøgn, 21. mars kl 02.43 og er på 0 grader i Vektens tegn. Her handler det om å finne deg selv i relasjon med andre mennesker. Er du en som alltid bøyer av for andre? Eller er du alltid den viktigste?

Begge deler er ubalanse, for relasjoner handler om å gi og ta så begge har det bra. Dersom du alltid undertrykker egne behov, kan en overdreven selvgodhet bli resultatet. Våg å stå opp for deg selv, og lytt samtidig til hva andre har å si. Ved å trekke deg unna, kan du skape unødvendige konflikter fordi du begynner å tro uten og vite. Antakelser er et velkjent hinder for et godt forhold til andre. Frykten for å fremstå egoistisk, kan gjøre at du fremstår nettopp som egoist. Ved å våge og få fakta på bordet, kommer klarheten frem.

Denne fullmånen gjør ting gjennomskinnelig, så nå er det en god mulighet for å skape balanse der det måtte være ubalanse. Kommunikasjon er et viktig nøkkelord her, også den indre kommunikasjonen. Vær ærlig med deg selv, da våger du også ærlighet med andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
CHIRON står eksakt sammen med Solen under denne fullmånen, og dermed i opposisjon til Månen. Vi har skrevet om Chiron flere ganger, men nå har den et ekstra fokus. Kentauren Chiron som kunne heale alle andre enn seg selv, vil i Væren kunne trenge andre for å våge og gjenfinne motet.

Se på situasjonen du står i akkurat nå, opplever du at den er skapt av andre eller kan det hende at du kanskje også har spilt en rolle? Det er lettere å legge skylden på noen eller noe; selverkjennelse er noe av det vanskeligste vi gjør. Våg å være sårbar og kjenn etter hvor skoen trykker. Kanskje på tide å bytte sko? Det er bare du som kan skape endringene du trenger, og på den måten vil også andre forholde seg til deg med en annen energi. Erkjenn de faktiske forhold, da blir også motet lettere å finne.

Månen i et horoskop representerer den ubevisste delen av personligheten. Når Månen nå møter Chiron, vil det du synes er ubehagelig kunne komme for dagen. Sannsynligvis har det vært undertrykket alt for lenge. Erkjennelse er en viktig del av selvutvikling. Å stå opp for, og jobbe med deg selv, er derfor det motsatte av egoisme. Det gjør deg til en god venn og partner, og skaper forutsigbarhet for de rundt deg.

KOMMUNIKASJONSPLANETEN MERKUR går fortsatt retrograd (frem til 28. mars), og under fullmånen danner den et godt aspekt til Saturn, Pluto, nodeaksen og Mars. Dette gir deg drahjelp til å få sagt det du vil, selv om Merkur står i Fiskene sammen med Neptun. Du har en god mulighet til å få manifestert drømmer i dagene fremover. Fullmåner er en fin tid til å gi slipp på alt gammelt, og se ikke bort i fra at noe gammelt nå ser dagens lys. Kan også hende at det dukker opp personer eller situasjoner fra fortiden, som du kanskje bestemmer deg for at du ikke lenger vil ha med videre. Bare du vet hva som er riktig for deg og ditt liv, og det er det denne fullmånen handler om.

God fullmåne!KRISTIN EGELAND, født 1966 i Værens tegn. Hun tok sitt første astrologikurs som 20-åring, og begynte selv å undervise i grunnleggende astrologi året etter. Parallelt fikk hun undervisning hos astrolog Anne Marie Amundsen. Samtidig hadde hun begynt i mediebransjen, og tv-produksjon har vært hoved geskjeften så langt i karrieren. Egeland har bla jobbet for TVNorge, TV 2 og TV 3. Interessen for astrologi måtte etter hvert vike på grunn av mye jobbing, men de siste tre årene har hun satset for fullt og jobber nå som profesjonell astrolog. Egeland holder en rekke kurs i astrologi, sammen med kollega Gunn-Irene Nicolaisen. Hun gir også private konsultasjoner og astroreadinger.

GUNN-IRENE NICOLAISEN, født 1956 i Tvillingenes tegn. Hun er profesjonell astrolog utdannet ved astrologiskolen Herkules. Nicolaisen har sittet flere år i styret i Norsk Astrologisk Forening. I tillegg til å holde astrologikurs og jobbe full tid med astrologiske konsultasjoner, gir hun også Clairvoyant readinger. Hun er en av driverne bak Flerbrukshuset på Halmstad i Rygge.


Relatert linker:
Finn astrolog

Kurs i Astrologi

Utdannelse i Astrologi

 

Les også:

Utdanning i astrologi har fått offentlig godkjennelseFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.