Behandler.no - Norges største oversikt

Fullmåne i mai – se hva det betyr for ditt stjernetegn

Av Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland fra Stjerneklart
Publisert: 16.05.2019



Astrologi bok
Foto: Schutterstock

Lørdag 18. mai 2019, er det fullmåne i Skorpionens tegn. Astrologene fra Stjerneklart tolker at det er tid for transformasjon og healing. De har tatt en titt på hvordan denne fullmånen treffer for det enkelte stjernetegn.

LØRDAG 18. MAI KL 23.11, dagen etter at vi har feiret nasjonaldagen, er det fullmåne 27 grader i Skorpionens tegn. Solen står da i stødige Tyrens tegn, og kan hjelpe deg med både gjennomføre og sluttføre det du trenger å legge bak deg. Når kursen først er satt, vil du følge den metodisk til målet er nådd. Dette er en av Tyrens mange fine kvaliteter.


MÅNEN er i transformerende og intense Skorpionens tegn, hvilket setter søkelyset på behovet for å være selvstendig som individ, samtidig som behovet for tilhørighet og nærhet i relasjoner er sterk.


DENNE FULLMÅNEN bærer i seg en enorm styrke og mulighet til å gå ned i dypet og finne egen kraft og indre ressurser. Pluto, Saturn og sydnoden støtter og hjelper til der det trengs. Men det gjelder å være ærlig med seg selv. Er du ikke det, kan det bli utfordrende å se forbi egne begrensninger. Nede i vårt indre dyp finner vi følelsesmessige spenninger på godt og vondt. Det er lett å se seg blind på alt det du av ulike årsaker tror du ikke klarer å få til. Da er det enkelt å tenke at «alle andre kan, bare ikke jeg…» Vi trenger å bevisstgjøre troen på egen kraft og evne til å løse opp i det som er vanskelig.


FORTIDEN kan bli et tema nå, enten konkret eller i form av minner. Det kan dukke opp noe som omhandler barndommen, familien, tidligere forhold eller andre ting som trengs og ses nærmere på. Mye tyder på at noe som har ligget uforløst skal opp og fram i lyset. Det gir deg muligheten til å se at virkeligheten ikke nødvendigvis lenger er slik du husker den. Basert på hvem du er i dag, kan du nå erfare at du håndterer det som tidligere opplevdes som uhåndterbart.


KJÆRLIGHETENSPLANETEN VENUS står for tiden i eget tegn. Her trives den godt, og denne fullmånen egner seg for å være sammen med dem du er glad i, og å skape en hyggelig atmosfære rundt samværet. Uranus og Mars står plassert slik at endringer kan gi gode resultater. Trenger du den dype og gode samtalen, er tiden igjen inne for det. Men ha i bakhodet at Månen er i Skorpionen, hvor følelsene kan bli litt for intense på godt og vondt. Med en god intensjon er dette en fin tid å jobbe seg gjennom det vanskelige. Unngå at følelsene tar overhånd, ellers blir resultatet naturlig nok ikke helt som ønsket. Det ligger altså en mulighet for transformasjon og healing på det som måtte ligge der og ulme.


Vi har tatt en titt på hvordan denne fullmånen treffer for det enkelte stjernetegn. Denne perioden varer fram til neste nymåne, som alltid kommer 14 dager etter en fullmåne:


VÆREN

Følelsene dine står i fokus under denne fullmånen, og vil føles dypere og mer intense enn vanlig. Dine verdier og ressurser evalueres, og du kjenner på hva du ønsker og trenger for å være fornøyd med livet. Du trekkes til sterke mennesker, og disse gjør inntrykk på deg. I møte med familie kan det oppstå diskusjon rundt eiendom eller eiendeler. Pass på så det ikke oppstår krangel. Et godt råd er å stole på deg selv og din egen vurderingsevne.

 

TYREN

Relasjoner er i fokus under denne fullmånen, og setter søkelyset på ditt forhold både til deg selv og andre. Hvis du har tatt for mye ansvar for andre, vil du nå kunne erkjenne at du også trenger å tenke på deg selv. Dette kan sette i gang masse følelser. Har du tid og anledning, kan planlegging av en reise bli aktuelt. Tyren liker komfort, så sørg for at turen inneholder det du trenger for å ha det bra. Et godt råd er å ta følelsene dine på alvor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TVILLINGENE

Helse og arbeid er i fokus under denne fullmånen. Indre holdninger bestemmer ytre realiteter og erfaringer, og dette gjelder spesielt for helsen. Tiden er inne for å gå i dypet og se nærmere på hva du trenger og endre på for å bedre livskvaliteten. Kjenner du på motstand mot forandringer? Ta deg selv på alvor. Har du jobbet for mye, kan fokus på trening og sunt kosthold være bra for deg nå.

Et godt råd er å gjøre hyggelige ting sammen med familie og gode venner.

 

KREPSEN

Lek, trivsel og moro sammen med andre er i fokus under denne fullmånen. Kanskje har du noe å feire, som du ønsker å dele med andre. Du trives godt, og føler deg trygg og glad i sosiale sammenhenger. Samtidig er det mange dype og intense følelser i sving, så har du en partner eller en viktig person i livet ditt, trenger dere tid sammen. Ikke overse behovet for nærhet og omsorg.   

Et godt råd er og ikke glemme at du også trenger hvile.

 

LØVEN

Familie, trygghet og eget fundament står i fokus under denne fullmånen. En følelse av likeverd er viktig, også å finne balansen mellom familieliv og yrkesliv. En opplevelse av ikke å strekke til, kan være en av utfordringene du møter. Kanskje føler du at mye står og faller på deg og din innsats. Dette er en fin tid å kjenne på hva du trenger for å ivareta deg selv og dine egne behov.

Et godt råd er å forstå at trygghet må finnes inne i deg selv, ikke i det som er rundt deg.

 

JOMFRUEN

Kommunikasjon med omverdenen og behovet for å lære mer står i fokus under denne fullmånen. Trenger du en samtale med nære og kjære, er tiden inne for det. Kan hende får dere ryddet opp i noen problemer som har ligget der i lang tid. Opprydding kan gi healing. Du kan også bestemme deg for å melde deg på et kurs eller en retreat. Ikke bli overrasket om dette er i utlandet.

Et godt råd er å være sjenerøs og snill med deg selv.

 

VEKTEN

Dine ressurser og materielle verdier står i fokus under denne fullmånen. Familiære ting som har med barndom og oppvekst å gjøre kan komme opp som et tema. Du er deg ditt ansvar bevisst og kan ta den dype og oppklarende samtalen om nødvendig. Du forstår at det du verdsetter som viktig i livet blir sentralt, og at handlingene dine er viktig for resultatet du ønsker å oppnå.

Et godt råd er å ikke forsøke og styre andre, men fokusere på eget verdigrunnlag.

 

SKORPIONEN

Intense følelser kan bli resultatet når fullmånen nå befinner seg i ditt eget tegn. Hvem du er og hvordan du framstår, avhenger av følelsene du bærer inni deg. Det er ikke alltid like lett for andre å se hvordan du har det, så forsøk å sette ord på. Behovet for nærhet og samhørighet, samt bekreftelse fra kjente og kjære er viktig nå. Du er sårbar for kritiske kommentarer.

Et godt råd er å slappe av og ta imot alt det gode som kommer i din vei.

 

SKYTTEN

Dype, fortrengte og uforløste følelser står i fokus under denne fullmånen. Å avdekke, granske og forløse bindinger til hemmeligheter og sorger fra fortiden, kan gjøre deg fri til å utvikle den åndelige siden i deg. Med det kommer du i kontakt med de dype ressursene i deg selv. Finn fram og ta i bruk kreativiteten og skaperkraften din. Prosjekter du måtte ha, kan nå skyte fart og gi gode resultater.   

Et godt råd er og ikke miste troen på deg selv.

 

STEINBUKKEN

Styrke og kreativitet står i fokus under denne fullmånen. Du gjør ingenting halvveis. Full av skaperkraft ønsker du å dele det du brenner for med venner og grupper du er i kontakt med. Kontakt med barn kan gi deg mye glede. En utfordring kan være at du krever for mye av deg selv. Det virker som du har god beskyttelse fra oven, men husk at også du trenger å bruke pauseknappen.

Et godt råd er å ta deg tid til å meditere for å få nødvendig alenetid og ekstra påfyll av energi.

 

VANNMANNEN

Arbeidsliv og karrieremål står i fokus under denne fullmånen, og du kjenner et sterkt engasjement for det du holder på med. Samtidig trives du godt hjemme, og har du mulighet for å ta noen dager fri, vil det gjøre deg ekstra godt. Kontakt med venner og bekjente gir deg energi, så hva med å invitere noen hjem til en hyggelig sammenkomst? Samtaler om livets små og store spørsmål er hva du trenger nå.

Et godt råd er å søke innover etter svar på hva som gir deg mening i hverdagen.

 

FISKENE

Å utvide horisonten står i fokus under denne fullmånen, noe som passer godt for en som er født i dette tegnet. Du ønsker å lære mer, og muligheten er stor for at dette gjelder innenfor filosofiske eller religiøse/åndelige trossystemer. Du har gode konsentrasjonsevner, og gleden over å fordype deg i bøkenes verden er stor. Muligheten for at du planlegger en lengre reise er også til stede.  

Et godt råd er å se hvordan ditt syn på livet påvirker levemåten din.

 

God fullmåne!

 

 

 

 

KRISTIN EGELAND, født 1966 i Værens tegn. Hun tok sitt første astrologikurs som 20-åring, og begynte selv å undervise i grunnleggende astrologi året etter. Parallelt fikk hun undervisning hos astrolog Anne Marie Amundsen. Samtidig hadde hun begynt i mediebransjen, og tv-produksjon har vært hoved geskjeften så langt i karrieren. Egeland har bla jobbet for TVNorge, TV 2 og TV 3. Interessen for astrologi måtte etter hvert vike på grunn av mye jobbing, men de siste tre årene har hun satset for fullt og jobber nå som profesjonell astrolog. Egeland holder en rekke kurs i astrologi, sammen med kollega Gunn-Irene Nicolaisen. Hun gir også private konsultasjoner og astroreadinger.

 

GUNN-IRENE NICOLAISEN, født 1956 i Tvillingenes tegn. Hun er profesjonell astrolog utdannet ved astrologiskolen Herkules. Nicolaisen har sittet flere år i styret i Norsk Astrologisk Forening. I tillegg til å holde astrologikurs og jobbe full tid med astrologiske konsultasjoner, gir hun også Clairvoyant readinger. Hun er en av driverne bak Flerbrukshuset på Halmstad i Rygge.

 

 

 

Relatert linker:

Finn astrolog

Kurs i Astrologi

Utdannelse i Astrologi

 

Les også:

Utdanning i astrologi har fått offentlig godkjennelse



Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.