Behandler.no - Norges største oversikt

Alternativ hjelp mot barnløshet

Av Oddrun-Helen Berntsen, journalist
Publisert: 11.11.2008Rundt 10 prosent av den norske befolkning opplever periodevis eller vedvarende ufrivillig barnløshet. Bak dette tilsynelatende lille tallet, skjuler det seg en tunge stunder og tårer fra par som må kjempe for å få bli foreldre. I dag eksisterer det alternative måter for å få hjelp.

120 graviditeter i året
Ernæring og naturlige metoder
Hjelp og støtte for barnløse
Emosjonell og økonomisk belastning

Det finnes flere behandlingsmetoder for å hjelpe par som sliter med infertilitet. En grundig utredning er viktig for å kunne legge til rette for den beste behandlingen.
Innen skolemedisin, er det vanligst med korrigering av anatomiske forhold, hormonstimulering og inseminasjon. In vitro fertilisering kan også prøves, hvor egget befruktes utenfor kvinnens kropp. Etter befruktning plasseres egget i kvinnens livmor.

120 graviditeter i året
Det finnes også alternative metoder som har hjulpet mange med å få et etterlengtet barn. Frøyaklinikken i Oslo har spesialisert seg på alternative behandlinger ved infertilitet, svangerskap og barseltid.

Anette Heggemsnes og andre alternative behandlere har hjulpet mange å oppfylle drømmen om eget barn.

-Vi har satset på å få dybdekunnskap innen dette fagfeltet, sier daglig leder og homeopat Anette Heggemsnes.

Frøyaklinikken kom til verden i 2001. Anette har siden barnsben ønsket å bli jordmor og har alltid hatt en stor interesse for alt som har med svangerskap å gjøre. I dag er klinikken lykkelig ansvarlig for rundt 120 graviditeter i året ved hjelp av alternative behandlinger og skolemedisinske kunnskaper.

Ernæring og naturlige metoder
-Vi bruker det beste fra begge verdener. Som alternative behandlere er vi opptatt av hele mennesker og alle symptomene. Samtidig bruker vi mye fra skolemedisinen, slikt som at vi stimulerer eggstokker eller hormoner for bedre sædceller. Men vi bruker mer naturlige midler, som homeopati, akupunktur, urter, vitaminer og mineraler for å oppnå dette, sier Anette.

Klinikken er også spesielt opptatt av å bruke ernæring for balansere hormonene.
-Det finnes dessverre pasienter vi ikke kan hjelpe, det kommer an på hva som er årsaken til barnløsheten. Men mange har kommet hit og fått hjelp. Jeg har en fascinerende og givende jobb, sier Anette Heggemsnes.

For tiden er det tre terapeuter som jobber i klinikken, og de samarbeider med gynekolog, jordmor, lege og androlog.

Hjelp og støtte for barnløse
Det kan være godt å møte andre i samme situasjon om man sliter med ufrivillig barnløshet. Den frivillige organisasjonen Ønskebarn Norsk forening for fertilitet og barnløshet kan stille med ulike former for informasjon og hjelp.

-Vi kan gi generell informasjon vedrørende behandling og hva slag alternativer man har i forbindelse med ufrivillig barnløshet. Vi har også opplysninger om hvordan man kan adoptere barn i Norge og utlandet, sier pressekontakt i Ønskebarn Ingvild Brunborg Morton.

 

De vanligste årsaker til infertilitet:
Underlivsbetennelse
Forstyrrelser i eggløsning / hormonforstyrrelser (herunder tilstanden PCO, dvs polycystisk ovariesyndrom)
Skader i egglederne
Endometriose
Redusert sædkvalitet
Tette sædledere

Emosjonell og økonomisk belastning
-Folk blir så fortvilet og usikre når de oppdager at de kanskje aldri kan få barn. Og et stort problem med behandling er at man må betale svært mye selv. Det er stadig debatter om hvorvidt helsevesenet skal hjelpe økonomisk i forhold til barnløshet, men ennå har det ikke kommet noen god løsning.

Mange barnløse møtes med kommentaren at det er ingen menneskerett å få barn. Eller at de kanskje burde ha satset på å få barn mens de var i tyve-årene, og at det er deres egen feil hvis de velger å vente med barn til de er i tredveårene. Slikt sårer noe forferdelig for et par som allerede er i en vond, følelsesmessig situasjon, sier Brunborg Morton.

Dermed opplever hun og de andre i foreningen at ufrivillig barnløse synes det er godt med støtte når de får møte andre i samme situasjon. Ikke minst kan det være greit å kunne se at det finnes mennesker som skjønner hva de går igjennom.
Og kanskje få gode råd og veiledning om hvordan man kan komme et steg nærmere å bli foreldre.

 

Ønsker du kontakt med homeopat, akupunktør eller andre fagfolk:
Finn behandler – behandler.no


Oddrun-Helen Berntsen er journalist, forfatter og biopat og har skrevet artikkelen “Alternativ hjelp mot barnløshet” for alternativ.noFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Eva Kristine Moe 13/10/2011 - 15:41

Lurer på om det går ann å bli gravid på en måte når man er steril?

Tina 28/12/2010 - 19:05

Til dere som har brukt homeopatiske middler for å bli gravide, hvilken er det dere har brukt? vi strever med å bli gravide, så nå vil vi prøve dette :) håper noen kan hjelpe :) Takk

Anna Synnøve Ø. Røstad 13/11/2008 - 09:31

Dette var en god og informativ atrikkel. Veldig fint å se at det finnes folk som vet å kombinere det bedste fra både alternativ behandling og skolemedisin, og som klarer å gjøre det i praksis :)


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.