Behandler.no - Norges største oversikt

Urter kurerer svineinfluensa

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 06.08.2009Helsemyndighetene i Kina hevder at urter er mer effektivt enn Tamiflu i bekjempelse av svineinfluensa - H1N1.

 

Uten bivirkninger
Raskere friske
Urteblanding for folket
Massevaksinasjon eller urter


 

Ved to sykehus i Kina har man over en to måneders periode undersøkt effekten av TCM-Tradisjonell kinesisk medisin sammenlignet med vestens behandling med legemiddel preparatet Tamiflu. Studien er finansiert av kinesiske helsemyndigheter.

Les også: Naturlig behandlig av svineinfluensa i Norge

Uten bivirkninger
På en nylig avholdt pressekonferanse ble de foreløpige resultatene presentert og disse kan tyde på at behandling med urter kan virke bedre enn den vestlige Tamiflubehandlingen. Medisinen inntas som te som består av forskjellige urter.

-Utifra våre kliniske tester og observasjoner ga behandling med tradisjonell kinesisk behandling (TCM - Tradisjonell kinesisk medisin) ingen bivirkninger, behandlingsperioden var kortere og kostnadene er lavere sammenlignet med behandling med Tamiflu, uttalte Wang Yuguang, talsmann for Ditan Hospital i Beijing.

Han sa også at fordelen ved å bruke urter i behandling på denne pasientgruppen er at legene kan foreskrive individuelle urteblandinger avhengig av pasientens helsetilstand.

Raskere friske
Av de hittil totalt 327 tilfellene av svineinfluensa i Beijing ble 156 personer behandlet med kinesisk medisin ved sykehusene Beijing Ditan Hospital og Beijing Youan Hospital. Disse to sykehusene har hatt beredskap for å ta imot svineinfluensapasienter siden sykdommen brøt ut i Kina i mai iår.

Av disse ble 125 erklært friske og utskrevet fra sykehusene. Det hevdes at pasientene som ble behandlet med urter kom seg raskere enn de som ble behandlet med Tamiflu.

Ditan Hospital startet først ut med å bruke TCM-Tradisjonell kinesisk medisin i kombinasjon med Tamiflu fra 15 mai til 15 juni 2009 og da dette viste seg å være effektiv, startet de behandling kun med urter.

-Vi har også testet ut metoden på høyrisiko pasienter siden 1. juli, med lovende resultater, sa Wang Yuguang.

I Kina vil man derfor satse på kinesisk medisin for å forebygge og bekjempe svineinfluensa.


Urteblanding for folket
En urteblanding er satt sammen for å forebygge og kurere mildere tilfeller av svineinfluensa. Blandingen har tidliger vært brukt mot forkjølelse og andre influensaformer.

De fire ingrediensene i urteblandingen er: Isatis Indigodica, Mentha Haplocalyx Brip (mynte) og Lonicera Japonica Thund (Japansk kaprifol) og Glycyrrhica Glabra (Lakris), i en blanding av 3 gram pr. urt. Dette er en dagsrasjon, som i Kina koster omregnet ca. 1 krone.

I Kina kan man selv gå på apoteket å handle urteblandingen, men det anbefales at man oppsøker lege hvis man ikke har blitt frisk etter syv dager, for videre behandling. Urteblandingen er medisin og skal ikke taes over lengre periode.

Massevaksinasjon eller urter
Så mens vi her til lands forbereder massevaksinasjon av svineinfluensa, som kan gi en rekke skadelige bivirkninger, kunne disse resultatene fra Kina kanskje inspirere norsk myndigheter til å tenke nytt og vurdere flere mulige måter å forebygge og behandle svineinfluensa.FAKTA OM SVINEINFLUENSA
Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte den 25.04 utbruddet av svineinfluensa for å være en alvorlig hendelse av betydning for internasjonal folkehelse.

Influensavirus A(H1N1) gir utbrudd av mild influensasykdom hos gris. Dette influensaviruset skiller seg fra dem vi finner hos mennesker. Utbrudd av influensa A(H1N1) hos gris har aldri vært påvist i Norge. Smitte fra syk gris til menneske kan forekomme, og da som regel hos mennesker som er i nær kontakt med gris. Smitte med influensa A(H1N1) fra menneske til menneske har hittil vært sjeldent. Det har vært utbrudd med influensa A(H1N1) hos mennesker i verden før. Det mest kjente utbruddet er fra 1976, blant soldater på Fort Dix-basen i New Jersey i USA. Viruset som nå er påvist hos de som er syke nå har vi ikke har sett før, verken hos gris eller mennesker.
Kilde: Folkehelseinstituttet


FAKTA OM LEGEMIDDELET TAMIFLU
-Brukes i behandling av influensa.

-Svært vanlige bivirkninger:
Diaré, kvalme, oppkast. Hodepine. Sykdom i lymfeknutene. Magesmerter, dyspepsi. Bronkitt, akutt bronkitt, pneumoni, sinusitt, mellomørebetennelse, øvre luftveisinfeksjon. Hoste, rhinoré, astma (inkl. forverring), neseblødning. Søvnløshet. Øreproblemer, trommehinneforstyrrelser. Øye: Konjunktivitt. Svimmelhet, utmattelse, smerte.

-Mindre vanlige bivirkninger:
Hud: Utslett, dermatitt, eksem, urticaria. Kramper. Hallusinasjoner.

-Svært sjeldne bivirkninger:
Gastrointestinale blødninger og blødende kolitt. Hjertearytmi. Alvorlige hudreaksjoner, inkl. Stevens-Johnsons syndrom, toksisk epidermal nekrolyse og erythema multiforme. Hypersensitivitetsreaksjoner, inkl. anafylaktiske/anafylaktoide reaksjoner. Lever- og galleveissykdom, inkl. hepatitt og forhøyede nivåer av leverenzymer hos pasienter med influensalignende sykdom. Tilfellene inkl. fatal fulminant hepatitt. Kramper og delirium (inkl. symptomer som endret bevissthetsnivå, forvirring, unormal atferd, vrangforestillinger, hallusinasjoner, agitasjon, angst, mareritt), har i noen svært få tilfeller resultert i tilfeldig skade eller fatalt utfall. Synsforstyrrelse.
Kilde: Fellesekatalogen

 

Naturmidler påvirker opptak av legemidler
Hva er trygt å kombinere å hva kan være skadelig? Forskere ved NTNU i Trondheim jobber med å avklare dette.

Urter kan redusere behandlingseffekt
En doktorgradsavhandling ved Norges tekniske og naturvitenskaplige universitet (NTNU) viser at hvitløk, misteltein og natto-K2 (et soyaprodukt med vitamin-K2) kan forstyrre effekten av cellegiftbehandlingen.


Mer om Svineinfluensa, Influensa A (H1N1) fra Folkehelseinstituttet:

Områder med høy aktivitet av Influensa - Folkehelseinstituttet

Mer informasjon om Svineinfluensa, Influensa A (H1N1)A - Folkehelseinstituttet

Se også Pandemi.no – myndighetenes nettside om pandemisk influensa


Mer om urter på alternativ.no

Finn urter - Markedsplasse/Urter

Utdanning i Urtemedisin


Les også

Legemidler på bekostning av helsen
John Virapen har jobbet innen legemiddel-industrien i 30 år. Nå tar han bladet fra munnen og forteller hva som skjer i kulissene.


Les også
» Urter – magi og medisin i årtusener
» Naturlig behandling av svineinfluensa i Norge
» Urteterapi motvirker astma
» Ginseng til kreftpasienter
» Blåbær holder deg ung og frisk


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Karin 09/11/2009 - 18:25

Enig i at det er bra at det settes søkelys på alternativ behandling av influensa. Hvis man klikker på linken øverst i artikkelen: Les også: Naturlig behandlig av svineinfluensa i Norge, finner man mer lesing om import av urtene i blandingen og et forslag til en norsk lovlig blanding:)

Sissel 09/11/2009 - 16:19

Fint at dere fokuserer på urter som et naturlig alternativ til annen medisin, men det hjelper lite så lenge denne urteblandingen ikke kan selges i Norge fordi en av de fire urtene står på legemiddellisten! Jeg har prøvd fordi jeg importerer te.

Selv har jeg stor tro på urtete og hvite og grønne teer som et godt daglig drikkealternativ for helsen min. I disse dager drikker jeg gjerne Persisk eplete med ingefær eller hvit te med mynteblader, gjerne iblandet litt lakrisrot. Det gjør godt!

Vi må like det vi drikker, ellers utgjør teen ingen mengder som kan gjøre en forskjell!

buddha 02/11/2009 - 19:48

Nesten alle avisene er sensurert!
Helsemyndigheten er overkjørt av Bilderberger Gruppa

VOKN OPP!!

Eva Haugslien 07/09/2009 - 17:42

Få dette ut på facebook og i alle media. Det leser folk og er ikke minst.

Frode 26/08/2009 - 07:06

Hva er kilden til artikkelen? Jeg vil lese vitenskapelige papirer om dette før jeg hopper på \"gratulasjonstoget\"..

mette irene 16/08/2009 - 14:05

Dette må da være mulig å få ut i media, på førstesidene i landets aviser (der står jo alt det andre og det er viktig at folket vet begge deler og kan kan velge alternativ ut ifra det) FRITT HELSEVALG!

Gunhild 15/08/2009 - 10:05

Flott artikkel, få det ut i avisene!

ingunn 07/08/2009 - 22:32

Flott artikkel, håper helse-myndighetene får med seg dette.


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.