Behandler.no - Norges største oversikt

Psykologistudenter fikk forelesning om healing

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 14.12.2009

Nylig foreleste healeren Eric Pearl ved Universitetet i Oslo med rekordoppmøte.

Begrunnelsen for å tilby psykologistudentene en forelesning om healing en onsdag i desember 2009, var at de skulle få kjennskap til behandling som deres fremtidige klienter vil kunne oppsøke.

-Omkring 300 personer møtte opp. Det har visst aldri vært så mange tilstede på en gjesteforelsening, forteller Line Beck, som er kontaktpersonen til Eric Pearl i Norden.

Avgjørelsen om å invitere den amerikanske healeren og tidligere kiropraktoren Eric Pearl vakte store diskusjoner i Blindern miljøet. Enkelte mente at dette ville få studiet og universitetet til å fremstå som useriøst, men professor Jon T. Monsen, som inviterte Pearl sier at 90 prosent var positive, ifølge Beck.


Mange helsearbeidere
Healeren Eric Pearl har vært i Norge en rekke ganger. Han har tidligere holdt fem kurs i sin healingmetode, Reconnective Healing, og har blitt godt mottatt. I overkant av 2000 nordmenn har deltatt på kurs og på verensbasis har 70.000 deltagere fulgt hans undervisning.

Av disse er det mange som bruker healingmetoden, Reconnective healing i sin praksis som behandler, lege eller psykolog. 20 prosent, på verdensbasis, av dem som har deltatt på seminarer er offentlige helsearbeidere. På et kurs i Stockholm nylig, var det 14 leger som deltok.Eric Pearl har hatt tilsammen
70.000 deltagere på seminar.

Norgesvenn
-Nordmenn har vist spesielt stor interesse for Eric Pearl sitt arbeid, ifølge Line Beck. Flere kommer reisende til seminar omkring i verden og det dukker nesten alltid opp nordmenn bosatt i utlandet, forteller hun.

-Det har nå blitt sånn at Eric Pearl spør hvor mange nordmenn som er tilstede, og det jo ganske morsomt. Om det så er i Johannesburg eller Tokyo er det nordmenn som deltar.

Og interessen er gjensidig. Pearl er også veldig opptatt av Norge.
-Eric Pearl snakker om energien i Norge, - at den er sterk og annerledes.

For dem som har lyst til å delta på seminar, kan det forsikres om at mannen kommer til Norge igjen. I mellomtiden kan interesserte lese mer i boken The Reconnection - Vekk din indre healer, (The Reconnection - Heal Others, heal yourself), som ble utgitt i 2001. Boken er oversatt til 36 språk. Man kan også oppsøke behandlere her til lands, som har fått undervisning av Pearl,
(se behandler.no).


Alternativt ved andre fakulteter
Det har vært vanlig at studenter innen helsefag får en kort innføring i enkelte fag innen alternativ behandling, men det er ulik praksis ved de forskjellige universitetene og høyskolene

Inge Ås, daglig leder ved ILIANA nordisk akademi for SELVutvikling og Livsveiledning har holdt foredrag om energiarbeid og healing for sisteårsstudenter ved Universitetet i Oslo - medisinsk fakultet, tre ganger. Hun har også holdt en rekke foredrag for sykepleierstudenter ved Høgskolen i Stavanger og Stord om homeopati, craniosacralterapi og healing.

Da alternativ.no intervjuet Inge Ås om dette i 2007 fortalte hun at det er stor forskjell på å holde foredrag for sykepleierstudenter og for medisinstudenter.

-Det er vanskelig å tolke medisinerstudentenes interesse. Det kan virke som de er engstelig for å vise interesse, særlig med andre studenter tilstede. Det har vært en tendens til fnysing og latterliggjøring, som kan tyde på at temaet fortsatt er et slags tabu. Etter foredrag hender det at noen tar kontakt.

-Blant sykepleierstudenter opplever jeg derimot diskusjon, liv og spørsmål, fortalte Inge Ås, som har hatt godt oppmøte på disse foredragene.

Les mer om dette på:
Send fastlegen på kurs om alternativ behandlingOslo, 15, desember 2009 kl. 19.00, Chateau Neuf:
Eric Pearl møter norske Jon Schau, som har vært erklært død to ganger, til en samtale og med påfølgende healing demonstrasjon.Ønsker du kontakt med en healer som behandler etter metoden Reconnection eller Reconnective healing:

Finn behandler på behandler.noFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Inge Ås 31/05/2013 - 15:57

Det er mange grunner til at mennesker innen det offetlige helsevesen bør vite mer om alternative/komplementære metoder. Dels fordi det kan utvide deres forståelse av helse, dels fordi deres pasienter allerede benytter det. Og informasjon om det ens klienter/pasienter gjør er bare av det gode uansett om man er enig eller ikke.

Kari Meland Bleie 18/12/2009 - 14:02

Fyrst las eg boka \\\"Vekk din indre healer\\\" og i 2005 deltok eg på kurs med Eric Pearl -fantastisk. Det er tragisk at ikkje legar er meir positive til alternativ behandling og i tillegg er det dei som \\\"sit\\\" på pengesekken.

Erika Hatlehol 15/12/2009 - 17:32

jeg er tysk og veldig glad at vi har kommet i Norge so langt at psykologistudenter få høre Eric Pearl og jeg er enig med at alle leger bør være litt åpne for komplementære methoder!!


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.