Behandler.no - Norges største oversikt

Musikkterapi lindrer øresus

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 06.01.2010Ett år med individuelt tilpasset terapi gjorde at tinnitus-rammede opplevde lavere lyd.
Det går fram av ny studie fra Muenster University Hospital og Westfalian Wilhelms-University i Tyskland.
Les hele saken på forskning.no


Klangmassasje har hjulpet barn, demente og personer med tinnitus
Lyd har vært tillagt magiske og helbredende egenskaper i mange kulturer. For mer enn 20 år siden utviklet den tyske ingeniøren og pedagogen Peter Hess en massasje hvor lydbollenes overtonerike lyder og vibrasjoner benyttes for å oppnå ro og harmoni.

Den tyske legen og professoren Dr.med Uwe Ross har god erfaring med bruk av Klangmassasje for klienter som lider av tinnitus eller øresus. Man regner med at bare i Tyskland er det 3 millioner mennesker som lider av tinnitus problemer.

I tillegg til å behandle pasienter har Uwe Ross skrevet artikler og holdt foredrag om sine erfaringer. Han har også forfatter av boken "Tinnitus - So finden Sie wieder Ruhe".


Les også

Tinnitus kan bedres med akupunktur
10 prosent av den norske befolkning vil oppleve problemer med øresus – eller tinnitus. En ny studie gir håp for noen av dem som er plaget.
Se flere klipp fra mediaFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.