Behandler.no - Norges største oversikt

pH-balansen påvirkes av lydmassasje

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 22.01.2010De fleste forstyrrelser i menneskekroppen er en følge av stress, ifølge lege og forfatter Riina Raudsik. Og stress påvirker syre-base balansen. Norsk oppfinnelse - Vibroakustisk terapi (VAT) kan hjelpe.


Grunnleggende helsearbeid
Omfattende potensiale
Norsk moderne oppfinnelse
Forskning og erfaring med positive resultater
Symptomer og sykdommer som følge av stress


Stress fører til ubalanse i pH-balansen på cellenivå. Resultatet er forstyrrelser i energibalansen i organismen, som kan gi sykdom og plager. Behandlingsmetoden Vibroakustisk terapi (VAT), har vist seg å ha god effekt på pH-balansen og dermed en rekke plager og sykdommer, ifølge lege og forfatter Riina Raudsik. Hun har lang erfaring med metoden, som går ut på å behandle med
lavfrekvent lyd.

Nordmannen Olav Skille har høstet anerkjennelse verden over for sin oppfinnelse av behandlingsmetoden VAT-Vibroakustisk terapi, også kjent som Multivib, som er navnet på produktet som brukes i behandlingen. Nå har den første boken, skrevet av en allmennpraktiserende lege som bruker metoden, kommet på engelsk.

Dr. Raudsik fra Estland har brukt VAT som en del av sin behandlingsstrategi i 23 år, og boken pH Blance & Vibroaucustic Therapy, refererer til hennes egen praksis og til litteratur og rapporter innhentet fra terapeuter og forskere fra hele verden.Lege og forfatter Riina Raudsik har brukt VAT i behandling gjennom 23 år.

Grunnleggende helsearbeid
-Mennesket er et energivesen. Vi er i stand til å takle spenning og stress når vi får foranding og hvile. Men hvis dette blir nedprioritert vil kroppen tilslutt reagere. Kroppens respons på kronisk stress kan både skade kroppens psyke og bli et metabolsk problem, dvs. forstyrrelser i kroppens omsetting av næringsstoffer, ifølge Riina Raudsik.

-Kroppens surhetsgrad eller økning av pH-nivå, er kroppens indikator på energetisk ubalanse. Evnen til å gjenkjenne psykosomatisk ubalanse og en forståelse mellom lege og pasient er første skritt på veien til å bli frisk.

Dr. Raudsik forteller at hensikten med boken er å utvide folks forståelse, fra en praktiserende leges ståsted, om hvordan vi spiser og drikker og at det å innta og bruke riktig mengde energi er grunnleggende for vår helse.

-Kroppens energetiske tilstand gjenspeiles i syre-base balansen eller pH-nivået i cellene. Hver eneste forandring som skjer i kroppen er forbundet med kroppens energitilstand og underbevisstheten spiller en stor tolle i reguleringen av kroppens metabolisme, dvs. energiomsetning.


Omfattende potensiale
-Boken gir en grundig innføring i hvordan stress oppstår og helseeffekter av langtidsstress, sier opphavsmannen til behandlingsmetoden VAT, Olav Skille til alternativ.no

Dr. Raudsik gir gode eksempler på effekter av behandling av enkeltpasienter og forskjellige eksempler på hvordan en kan bruke VAT i symptomlindring.


Olav Skille har høstet anerkjennelse verden over for sin oppfinnelse.

Skille opplyser at hans behandlingsmanual nå er oversatt til italiensk, japansk og bengali, og at stort sett alle rapporter på internett vedrørende effekter av VAT refererer til hans grunnforskning.

-Boken til Riina Raudsik gir et godt bilde av hvordan VAT kan brukes i en almennpraktiserende leges eller fysioterapeuts praksis, eller som forsterkende tillegg til alternative behandlingsstrategier, sier Skille. De norske Multivib terapeutene har nå gjennomført en forsøksstudie omkring lindrende effekt på klimakterieforstyrrelser. Resultatene er meget oppmuntrende, opplyser han.

-Men man kan ikke bruke bare en behandlingsmetode, enten det er tale om medisinsk eller alternativ tilnærming. Sunn livsstil, matvaner, aktivitet, pusteøvelser og en balansert livsstil er selvfølgelige valg for å oppnå positiv helseeffekt. VAT har positiv effekt i lindring av de fleste plager, ifølge Skille.


Norsk moderne oppfinnelse
Systematisk bruk av vibrasjoner i behandlingen begynte i 1870 årene i Frankrike, Italia, England og Russland. Målet var da behandling av nevroser og nevritt. Teorien bak moderne VAT ble først definert av musikkterapeuten og læreren Olav Skille og Juliette Alvin i 1968 som en videreføring av musikkterapeutisk teori.

De første behandlingsenhetene ble satt sammen i 1980 og er senere utviklet og videreført av mange forskjellige metodeutviklere og produsenter av utstyr. Skille spredte kunnskap og interesse for metoden rundt i Europa og resten av verden fra 1980-tallet.

Behandlingen går ut på at man ligger på en madrass med innebygde vibrasjonshøytalere (transducere) plassert på strategiske steder. En CD avspiller er koblet til madrassen og forskjellig type lyd og vibrasjon velges etter hvilke problemer som skal behandles


Under VAT behandling ligger man på en madrass med innebygde vibrasjonshøytalere plassert
på strategiske steder.


-Vibrasjoner er grunnleggende for alt liv. Alt vev vibrerer i henhold til vevets vanninnhold. Derfor er det ikke bare èn frekvens som har positiv effekt på hele kroppen. I praksis har det vist seg at frekvensene mellom 30 og 120 Hz kan virke positivt på psyke og kropp på metabolsk nivå, informerer Skille.


Forskning og erfaring med positive resultater
Dr. Raudsik var en av de første som tok opp forskning basert på VAT i Estland. Hun hevder at en rekke tilstander kan være resultat av lang tids stress.

I sin bok viser Dr. Raudsik til mange spesifiserte diagnoser/sykdommer i muskler, ledd, lunger og viser behandlingsstrategi og pasientenes tilbakemelding på effekten av VAT som en del av behandlingsstrategien.

Hun hevder at VAT er blitt en av de mest populære behandlingsformene for en mengde psykosomatiske lidelser i Estland. Spesielt viktig har metoden vært i behandling av funksjonelle nerveforstyrrelser hos barn og voksne.


-Etter hvert har det gått opp for mange at VAT kan være til stor nytte for personer som trenger hjelp. I tillegg til denne behandlingen er det viktig å understreke at pasientene også kan bidra selv til å oppnå økt livskvalitet ved å følge enkle leveregler. Selv om en kan oppleve positiv effekt av VAT relativt snart, kan en ikke vente fullstendig helbredelse uten en viss forandring av livsstil, kost og økt fysisk aktivitet, poengterer Olav Skille.

Symptomer og sykdommer som følge av stress
Dr. Raudsik hevder at følgende tilstander kan være resultat av lang tids (3 – 10 år) stress :
 • Søvnløshet
 • Hodepine
 • Høyt blodtrykk
 • Tørr munn, øyne og i slimhinnene generelt
 • Kvalme, svimmelhet
 • Magesår og reflux problemer
 • Smerter i muskler og ledd
 • Begynnende skader i bruskvev – en smertefri prosess
 • Fordøyelsesbesvær – forstoppelse som kan føre til diare.
 • Hyppige smittsomme virus- , bakterielle eller sopp-sykdommer. Hudproblemer kan forekomme.
 • Nedsatt sex-lyst. Lavt energinivå-
 • Barnløshet – Ph nivået i vagina er vanligvis lavere ( ca 4 ) enn i annet vev, og kan ved stress bli enda lavere. Dette forstyrrer spermienes evne til å fullføre reisen fram til befruktning av eggcellene og sur (acidose) omgivelse forstyrrer også produksjonen av sperma hos menn
 • Osteoporose – et surt miljø reduserer benmassens evne til å absorbere kalsium salter.
 • Utålmodighet. Vansker med å kunne lytte.
 • Konsentrasjonsvansker
 • Angst og panikkanfall
 • Tilbaketrekking – en underbevisst forsvarsmekanisme
 • Depresjon. En depressiv tilstand kombinert med mange av de ovenstående vevs-relaterte fysiske plager.
Behandling i Norge – Finn behandler
Det er etterhvert flere behandlere i Norge, som med VAT-Vibroakustisk terapi lydmassasje:
www.behandler.no

Utdanning i VAT-Vibroakustisk terapi
alternativ.no/utdanning/vat_u.htmlBoken kan bestilles i Norge fra
Annette Traxler, Sollia, Varøy, 7944, INDRE NÆRØY.
Tlf: 74 39 12 22. E -post: crea-comm@usa.net.
eller
Ph Blance & Vibroaucustic Therapy, Dr. Riina Raudsik
Stella Borealis Publishing www.stellaborealis.com
ISBN 978-9949-18-652-5

ISVA = International society for Vibroacoustic Therapy


Relaterte saker:

Behandling av lungesyke med lavfrekvent lydbølgeterapi
Lavfrekvent lydbølgeterapi for behandling av pasienter med Kols-lidelse kan ha effekt. Sommeren 2006 ble det ved GaiaCare behandlingssenter i Tønsberg gjennomført en studie, som gir indikasjon på god effekt av behandlingen. Alle pasienter som var med i studien opplevde bedring.

Stress ned og hold deg frisk
-Man vil ikke alltid være klar over at stress kan være årsaken til problemer som utilpasshet, konsentrasjonsvansker og aggresjon. Dersom man ikke gjør noe med strukturen i livet kan man utvikle stressrelatert sykdom, sier Anne Brudevold til alternativ.no

Syre og base balansen viktig for kroppens helse
Mange leger, forskere, kjemikere, ernæringseksperter og alternative behandlere er enig i teorien om syrebase-balansen og at ubalanse mellom syre og base kan forårsake mange og omfattende plager.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Redaksjonen alternativ.no 26/01/2010 - 16:24

Melding fra Redaksjonen alternativ.no
Dersom du søker behandler eller ønsker opplæring i metoden, se link til Finn behandler og Utdanning-skoler under artikkelen.

Følg også med på Aktivitetskalenderen på alternativ.no, hvor kurs blir lagt ut på dato.

Aina Ch Totsås 25/01/2010 - 20:32

Spennende! Hvor kan man få demonstrert metoden, få opplæring og evt kjøpe utstyret?


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.