Stor oversikt A-Å med kurs innen selvutvikling, helse, trening, spiritualitet, kreativitet mm. Her finner man kurs man tar for egen del, men også kurs som kan påbygges til en utdanning.
Les mer om homeopat og soneterapeut Hilde Fløtten

Eksperiment med essensielle fettsyrer måtte avsluttes fordi forskjellene i pasientgruppene ble beskrevet som dramatiske.

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 31.01.2005Harvard univeristetet kunne meddele at allerede etter 3 måneder avbrøt de et eksperiment med omega-3 og omega-6 fettsyrene. Det oppsto så store forskjeller i pasientgruppen som mottok disse fettsyrene at de beslutte å stoppe eksperimentet for deretter å la alle pasienter få dette tilskuddet. Det viser seg at fettsyrene er med på å redusere risikoen for blant annet manisk depressiv lidelse, selvmord og fødseldepresjon.

Dr. Joseph Hibbeln, psykiater og forsker ved Det Nasjonale instituttet for alkohol og alkoholmisbruk i USA. Mener at det kan bevises at mangel på omega-3 fettsyren faktisk kan utløse psykiske problemer.
Normalkost i vesten inneholder vanligvis nok omega-6 fettsyrer. Disse finnes blant annet i soyafett og margarin. Omega-3 fettsyren finnes i marint fett. Fet fisk er den beste kilde.
Psykiater Hibbeln anbefaler et daglig inntak på inntill 3 gram omega-3 fettsyrer.
Kilde: Cox News Service

Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Tips en bekjent om denne siden!
Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.