Behandler.no - Norges største oversikt

Eksperiment med essensielle fettsyrer måtte avsluttes fordi forskjellene i pasientgruppene ble beskrevet som dramatiske.

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 31.01.2005Harvard univeristetet kunne meddele at allerede etter 3 måneder avbrøt de et eksperiment med omega-3 og omega-6 fettsyrene. Det oppsto så store forskjeller i pasientgruppen som mottok disse fettsyrene at de beslutte å stoppe eksperimentet for deretter å la alle pasienter få dette tilskuddet. Det viser seg at fettsyrene er med på å redusere risikoen for blant annet manisk depressiv lidelse, selvmord og fødseldepresjon.

Dr. Joseph Hibbeln, psykiater og forsker ved Det Nasjonale instituttet for alkohol og alkoholmisbruk i USA. Mener at det kan bevises at mangel på omega-3 fettsyren faktisk kan utløse psykiske problemer.
Normalkost i vesten inneholder vanligvis nok omega-6 fettsyrer. Disse finnes blant annet i soyafett og margarin. Omega-3 fettsyren finnes i marint fett. Fet fisk er den beste kilde.
Psykiater Hibbeln anbefaler et daglig inntak på inntill 3 gram omega-3 fettsyrer.
Kilde: Cox News Service

Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.