Behandler.no - Norges største oversikt

Leger og alternative behandlere går sammen om banebrytende forskningsprosjekt

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 31.01.2005Videns- og forskningscenter for Alternativ Behandling ViFAB, Danmark, har bevilget 2,4 mill. kr. til et nytt stort prosjekt, som er et av de første, hvor den alternative og den etablerte legeverden arbeider sammen. Prosjektet skal sammenligne effekten av den tradisjonelle medisinske behandling av astma med de alternative behandlingsformer soneterapi og homeopati.

Pengene går til professor, overlege Ronald Dahl fra Århus Kommunehospital, som står i spissen for undersøkelsen sammen med klassisk homeopat Anne Langgaard og Leila Eriksen, soneterapeut og formann for Forenede Danske Zoneterapeuters forskningsråd. Beløpet er det største, som ViFAB noengang har gitt.

ViFABs styreformann, lege Hanne Mollerup, har store forventninger til projektet.

"Prosjektet er et tegn på, at man i det etablerte sundhedssystem begynner å åpne dørene mot den alternative behandlerverden, og at brobygningen er i gang", sier hun.

I alt vil 120 astmapasienter delta i undersøkelsen. Pasientene vil bli delt opp i tre grupper. En gruppe mottar konvensjonell behandling av astma, den anden gruppe vil få homeopatisk behandling, mens den tredje gruppe får soneterapi. Alle pasienter vil med mellomrom bli undersøkt for behandlingenes effekt.

Forskergruppen forventer å starte prosjektet 1. september i år og avslutte det i 2006.

Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.