Behandler.no - Norges største oversikt

Svarthyll mot influensa

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 31.01.2005En norsk undersøkelse har nå bevist at svarthyll er svært effektivt mot symptomene på influensa.Pasienter som tar flere doser ekstrakt hver dag, vil kutte sykdomsperioden med flere dager og ha færre plager underveis i influensaen.

Undersøkelsen tok for seg 60 mennesker i et tidlig stadium av influensa. Alderen var mellom 18 og 54 år med en lik fordeling mellom kvinner og menn.
Halvparten av gruppen fikk svarthyll-ekstraktet Sambucol fire ganger om dagen.
Den andre halvparten fikk et middel med samme smak men helt uten svarthyll.
Og resultatene var overbevisende. Blant dem som fikk sine daglige doser av svarthyll var de fleste symptomene sterkt redusert eller helt borte etter tre til fire dager.
De som ikke fikk ekstrakten måtte derimot vente i syv til åtte dager før de ble friske. Studien er gjort i Israel, Hebew university-Haddash Medical Cshool Jerusalem, Department of Virology, av Parexel Norway AS. Studien vil snart bli publisert in The international Journal of Medical Research. Det ble ikke registrert noen nevneverdige bivirkninger under forsøkene.

Lange tradisjoner i Norge
Sambucus nigra, eller Svarthyll er en plante med lange tradisjoner i Norge. Planten er antageligvis blitt dyrket som medisinplante i landet siden vikingtiden.
Og bærene kunne hjelpe mot mange forskjellige problemer. Det er påstått at svarthyll virker avførende, svettedrivende, blodrensende, oppløftende og i tillegg kan brukes mot vorter.Men det er likevel effekten mot forkjølelse og influensa som er de mest kjente bruksområdene til medisinplanten.

Kilde: Gjengitt med tillatelse fraMozon, Joachim Henriksen

Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.