Behandler.no - Norges største oversikt

Healer på godfot med dyrene

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 08.03.2010

Mange vil kalle han en Hestehvisker, men Dennis Holmberg er ikke særlig begeistret for uttrykket. Han forsøker bare ”å være så mye hest som mulig”. Hvis vi mennensker kan forstå dyrets natur har vi også mulighet til å møte dem der de er og gi det de har behov for.Sjelden bred hesteerfaring
Åndelig vei
”Mannevonde” Clambake - En hestehistorie
Forbindelsen mellom eier og dyr
Holistisk verdenssyn


Mange vil kalle Dennis Holmberg en hestehvisker, men selv mener han at han bare gir dyrene det de har behov for.

Dyrevennen Dennis Holmberg har i over femti år jobbet med hester, og mange har hatt nytte og glede av hans unike talent med å få en helt spesiell kontakt med dyr. Dette talentet gjør at dyrene kan få god hjelp i forskjellige situasjoner. Idag bor og jobber Holmberg i Oslo, hvor han er aktiv både som behandler og kursholder.

-Det jeg ønsker å oppnå er at hesten trives, er trygg på seg selv og er med på det du ber den om. Ikke som en slave eller robot, men som et levende individ. Et individ som viser hva den føler, ser på deg som en leder, og som en den kan stole på, sier Dennis Holmberg til alternativ.no

-Jo mer man kan se situasjonen med hestens øyne og jo mer man ser seg selv som den man innerst inne er desto større harmoni, er Holmbergs forklaring på sitt mystiske talent.

Sjelden bred hesteerfaring
Veien har vært lang for Dennis Holmberg fra en tilværelse med konkurranse i alle ridesportens grener, som suksessfull galopptrener, equiterapeut, dvs fysioterapi på hest, og hovslager til en tilnærming med alternativ behandling av hester og etterhvert også mennesker.

Etter å ha sluttet som galopptrener 1987, reiste han rundt i Skandinavia og behandlet hester med laser, akupunktur og kiropraktikk. I hele sin tid med hest har han regelmessig jobbet med problemhester. Ikke minst som hovslager, forteller han.

Åndelig vei

Dennis Homberg sine inspirasjonskilder og lærere:
Healig og selvutvikling:
Martin Brofman (The Body Mirror System)
Shakti Gawain, Louise Hay, Neale Donald Walsch mfl.

Hest: Klaus Ferdinand Hempfling, Leslie Desmond og alle hestefolk han har truffet på sin vei.
1991 startet Holmberg på den åndlige veien med selvutvikling og healingkurs i The Body Mirror System, hvor han bl.a lærte å lese chakraernes språk. Han deltok på en rekke kurs i 5 forskjellig land og opplever at dette har gitt han en meget god grunn å stå på.

-Men da jeg begynte med healing mistet jeg mange av mine hestekunder. Hestafolket trodde jeg hadde blitt ”tokig” så det ble ikke så mye jobb med hester en periode. Da konsetrerte jeg meg om å jobbe med mennesker i stedenfor, forteller Holmberg.

-Det var inspirerende å erfare at mennesker også er ”ålreite dyr”. Jeg har siden jobbet med mange mennesker med flere forskjellige problemer både i private konsultasjoner og på kurs som jeg har holdt.

Holmberg har vært med på mange fantastiske healinger og får hyggelige tilbakemeldinger fra folk som har fått god hjelp. Men han har kapasitet og ønsker stadig nye klienter velkommen.

Men hestene kaller så det blir også mer "hestevisking" og dyrekommunikasjon og selvfølgelig skoing av hest. Hovslagere er mangelvare og Holmberg er viden kjent som en dyktig hovslager og blir særlig tilkalt når det er ”vanskelige” hester.

Som healer og dyretolk har Holmberg også behandlet hunder og andre dyr, spesielt de med hudproblem og magetrøbbel. Dessuten kan han skilte med å ha jobbet med noen av skandinaviens beste galopphester de senere år.”Mannevonde” Clambake måtte ha boksen polstret med bildekk for å unngå skade (illustrasjonsfoto).
”Mannevonde” Clambake - En hestehistorie
-Det handler om den mest imponerende hest jeg til dags dato har møtt, forteller Dennis Holmberg. Det var i 1989 i Danmark at jeg kom til amatørtrener og bilmekaniker Arne Andersen i Køge for å behandle noen travhester. Etter å ha blitt vist noen ganske alminnelige individer ble jeg vist en topp avstammet amerikafødt hingst ved navn Clambake. Hundre prosent hingst - stor, veldig vakker med en enorm utstråling. Absolutt fantastisk!

Les hele historien om mannevonde Clambake


Forbindelsen mellom eier og dyr
Iløpet perioden hvor han jobbet med mennesker ble Holmberg oppmerksom på den sterke forbindelsen som er mellom eier og dyr. Han erfarte hvordan problemstillinger på en nesten umerkelig måte kunne utivkle seg i positiv retning hvis eier er klar til se litt på seg selv.

Han tror at det å gå ut med at folk skal se på seg selv og jobbe med selvutvikling kanskje kan skremme noen, samtidig som mange etterhvert er klare for det.
-Det er på tide å slutte å dømme seg selv og andre. Det er ikke noe iveien med oss.

-Det som jeg vil fram til er å vise hvilken enorm kraft som bor i hver og en av oss og at vår innstilling og handling har stor effekt. Jo mer hjertet er med desto større foranringer, sier han oppfordrende.


Som healer og dyretolk har Holmberg behandlet mennesker, hester, hunder og andre dyr.
Holistisk verdenssyn
Gjenom årene har mannen som har hjulpet utallige dyr og mennesker også healet sin egen kropp og sitt eget liv. Han hadde bl.a store problemer med ryggen og var nesten gitt opp av leger og kiropraktorer, men er nå bedre enn noen gang.

Idag tilbyr Dennis Holmberg konsultasjoner ved skader og atferdsproblemer hos dyr og behandling for å oppnå optimale prestasjoner. Han skor hester og jobber med barfottrim. I tillegg underviser han i samspill mellom hest og menneske. Mennesker som trenger hjelp er også velkommen. Den anerkjente behandleren er godkjent Healer MNHA, Nordic healing Associaton.

I Holmbergs interesse for holistisk tenkning inngår også matematikk og kvantefysikk. Han ser at vitenskapen og det spirituelle er integrert på flere områder og mener at utviklingen videre går mot opplysning av hele menneskeheten.

-Jeg ønsker å hjelpe mennesker å se at de har kunnskap og kraft til å heale seg selv og sitt liv. Til å våge å tro på seg selv og finne sin egen vei. Ikke sitte fast i ideologier, systemer eller i andres meninger, sier Dennis Holmberg.Ønsker du kontakt med Dennis Holmberg
behandler.no/dennis.holmberg


Behandlere i nærheten av der du bor:
Finn behandler - behandler.no


Relaterte saker:
Selvutvikling gir bedre samspill mellom mennesker og hund
Doktorgrad i Norge på homeopatisk behandling av dyr.


Se også:
Utdanning i behandling av dyr
Utdanning i Veteropati
Utdanning i healing
Kurs i healing
Kurs i Dyretolkning


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Gillian Godtfredsen 09/03/2010 - 15:21

Kjempeflott artikkel om en begavet healer! Dennis har helt spesielle evner og jeg har fulgt hans arbeid med stor respekt og beundring over flere tiår. Jeg kjente også Lill Granderud, en flott kvinne som gjorde en kjempefin innsats.

Inge Ås 09/03/2010 - 14:50

Så flott at en person med en slik solid bakgrunn også ser disse aspektene ved dyrehold! Fabelaktig Dennis - dette arbeidet du gjør må mange flere lære. Jeg husker at homeopat Lill Granerud, som nå desverre er død, reddet mange ville hester fra slakting - med \"de små sukkerpillene\"! Det finnes mange gode metoder innen energimedisin - og blandet med sunt vett - er dette overlegent mye annet.


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.