Behandler.no - Norges største oversikt

Unikt arkiv over alternativ behandling i Tromsø

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 27.04.2010



I solide arkivskap ved Universitetet i Tromsø ligger 300 pasientmapper med uvanlige sykdomsforløp og alternativ behandling av dem. Arkivet er unikt og blir møtt med spent forventning av forskere fra hele verden.
Les hele saken på Aftenposten


Nafkam, Nasjonalt Forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin
I 1998 leverte Aarbakkeutvalget sin offentlige utredning Alternativ medisin (NOU 1998: 21). Denne utredningen danner rammen for mye av det som har skjedd omkring alternativ behandling de siste årene, med blant annet ny lovgivning, Lov om alternativ behandling og Nasjonalt Forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin  - Nafkam.

I forbindelse med Aarbakkeutvalgets arbeid ble det konkludert med behov både for mer forskning og for kvalitetssikring av forskningen. Som en konsekvens av dette ble Nafkam, Nasjonalt Forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin etablert i år 2000 ved Universitetet i Tromsø etter initiativ fra Norges Forskningsråd. Idag ansees Norge som et foregangsland når det gjelder forskning på alternativ behandling.
Les mer om alternativ behandling i Norge


Se også
Nafkam er vertskap for internasjonal konferanse om alternativ behandling 19-21 mai 2010.



Se flere klipp fra media



Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning



Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.