Behandler.no - Norges største oversikt

Bedre dager med Zen Coaching og Mindfulness

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 02.08.2010Vi har alle et potensiale til å forbedre hverdagen ved å styre oppmerksomheten og være tilstede. Her får du 10 tips til hvordan du kan gjøre arbeisdagen enklere og mer effektiv.

Hva er mindfulness
Zen coaching - 10 tips

Zen coaching er et begrep som stadig har dukket opp i media denne sommeren, iforbindelse med at Liv Signe Navarsete har fått veiledning fra denne metoden, for å bli bedre til å planlegge arbeidsdagene sine. Men det er ikke bare politikere og toppledere som kan ha nytte og glede av coaching, livsveiledning eller teknikker fra zen buddhisme. Her finnes det metoder og tips til oss alle, som kan hjelpe en til å være mer bevisst og klar i en tavel hverdag.

Hva er mindfulness


Susanne Kirchberger tilbyr kurs i Zen-coaching og Mindfulness. Hun har mer enn 20 års erfaring med coaching.
Vi har alle opplevd øyeblikk hvor vi har kjent oss veldig levende og der vi flyter gjennom livet. Vi er fulle av energi og kraft – fylt av ro og harmoni. Vi føler med aller sanser åpne og er fullt tilstede. Vi er.

-Mindfulness er evnen til å styre din egen oppmerksomhet og være tilstede fra øyeblikk til øyeblikk med en åpen holdning. Mindfulness betyr å føle seg hjemme i sin egen kropp og leve ut fra hjertet, sier Susanne Kirchberger til alternativ.no.

Hun har mer enn 20 års erfaring fra egen bedrift med undervisning ved flere høyskoler og universiteter i Tyskland og Norge med personal- og lederutvikling i Tyskland, Nederland, Spania og Norge med coaching for bl.a. toppidrettsutøvere og etablerere med utvikling av skreddersydde foredrag og kurs for bedrifter. Hun har erfart at coaching gir resultater.

Susanne Kirchberger holder også kurs i Zen-coaching og Mindfulness for dem som ønsker å være mer tilstede i sin egen kropp og i sitt eget liv, og gir oss her 10 tips vi kan prøve ut for å gjøre arbeidsdagen enklere og mer effektiv.

-Du trenger ikke å gjøre alt. Velg ut en ting og gjør det noen dager. Velg så noe annet og gjør det noen dager. Finn ut hva som fungerer best for deg. Antagelig vet du disse ting fra før, men å vite hjelper ingenting, det eneste som hjelper er å gjøre det, sier Susanne Kirchberger.


 

Zen coaching - 10 tips

1. Begynn dagen tidlig. Da er det fortsatt stille og rolig, ingen telefoner ringer eller møter begynner. Når de andre kommer så har du allerede fått gjort 2 eller 3 vesentlige ting.

2. Lag en kort liste av alt du må få gjort. Så lager du en liste av 2 – 3 ting du virkelig vil få gjort. Spør du deg flere ganger dagen, hva som skal gjøres for at du kan gå fornøyd hjem.

3. Start med den viktigste oppgaven på din liste. Da er du ferdig med den, kan være fornøyd og har mer fri oppmerksomhet til andre ting.

4. Finn ut hva dine verste tidstyver er. Facebook? Blogger? Andre nettverk? Sett av en bestemt tid til dem mot slutten av dagen. Eller sett av de siste 5 minuttene hver time, men hold deg til disse 5 minuttene.

5. Skap rom for kreativ tid. Sett av en time eller to uten forstyrrelser - ingen telefoner, ingen email, ingen som kommer inn på kontoret ditt, og jobb med en utvalgt prosjekt.

6. Skriv kortere email. Hold deg til maks 5 setninger. For det første vil du bruke mindre tid å skrive email. For det andre vil du få kortere svar, da bruker du mindre tid til å lese email.

7. Begrens din tid på møter. Jo færre møter, desto bedre. Jo kortere møter, desto bedre. Vær godt forberedt til møter.

8. Rydd skrivebordet ditt. Bruk noen minutter til å holde det ryddig. Alt som ikke trengs kan kastes, lagres, gis til den rette personen.

9. Ta pauser til å puste. Stå opp fra skrivebordet en gang i timen, stå ved vinduet og pust helt bevisst.

10. Behold fokus gjennom dagen. Spør deg alltid “Hva er det viktigste nå?” Og om du gjør noe som er ikke viktig nok avslutt det med en gang og gjør noe viktigere.


 

Kurs i Mindfulness

Ønsker du å kontakte en coach eller livsveileder –
Finn behandler – behandler.no

Kurs i Coaching

Utdanning i CoachingFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Inge Ås 06/08/2010 - 09:30

Navarsete får så hatten passer mener mange. Hun har brukt felleskapets penger til å coache seg selv! Tenk å ta på alvor at man kan bli bedre i sitt fag, på sitt felt og som leder? Fysj og fysj mener flere av politikerene som har uttalt seg. Dette burde hun ha lært gjennom partiet FØR hun ble leder. Jeg tenker, hva slags statisk menneskesyn er dette? For meg er det viktig at politikere som nettopp forvalter felles ressurser, faktisk er i stand til det. Som datter av en tidligere rikspolitiker så vet jeg hva det koster og hvordan det blåser på toppen. Jeg betaler da gladelig av mine skattepenger slik at Narvarsete og andre som henne får den kontinuerlige hjelp og støtte som alle burde ta seg tid til nå og da. Coaching / Livsveiledning bør også bli et overskuddsfenomen som vi kan benytte oss av når vi ønsker å bli bedre, ikke bare når vi ligger i grøfta og trenger hjelp til å reise oss igjen. Jeg tar hatten av for Navarsete og tenker på alle dem som ikke blir uthengt for lignende handlinger. Agurktid!


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.