Behandler.no - Norges største oversikt

For lite eller for mye søvn kan være helsefarlig

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 05.08.2010Sju timer er akkurat passe mengde søvn per natt, ifølge amerikanske forskere ved universitetet i West Virginia. Ved å studere søvnvanene til 30397 personer har de kommet fram til at mindre enn seks timer, og mer enn ni timer søvn, kan få alvorlige følger med tanke på hjerte- og karsykdommer.
Les hele saken på dagbladet.no


 

Relatert:

 

God hjelp ved søvnvansker

Omtrent hver tiende person lider av søvnløshet. Ingen grunn til å spise legemidler for å løse problemet. Det finnes en mengde med råd om hvordan man skal oppnå etterlengtet søvn. Alt fra å ha sex, telle sauer og spise banan som nattmat er noen av de tipsene som florerer i magasiner og på nettsteder.

Har du prøvd alt dette og fremdeles ikke fått blund på øyet? Da kan grønne sovemidler være noe å prøve seg på. Her finner du råd om urtemedisin:

Les hele saken på alternativ.no 

Meditasjon gir den beste hvile

Sliten eller stresset – en høneblund på sofaen gjør godt, men meditasjon ser ut til å gi den beste avspenningen, ifølge forskere ved Universitetet i Trondheim.

Det er mange former for meditasjon og mange gode råd om hvordan man kan stresse ned, for å fungere bedre i hverdagen og forebygge sykdom og plager. Noen med åndelig eller religiøst innhold og andre ikke.
Les hele saken på alternativ.no
Se flere klipp fra mediaFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.