Behandler.no - Norges største oversikt

Coaching – et fag i levende utvikling

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 08.09.2010

Nye teknikker innen coaching og NLP vil gi oss mulighet til å lære våre egne og andres indre drivkrefter å kjenne på en helt ny måte. Siste ut er Nevro- Semantikk.

 

Nye verktøy
Personlig vekst og fremgang
Kommer til Norge
Spirituelt og alternativt - eller bare helt vanlig?

 

Det norske folk har oppdaget at coaching har effektive teknikker, som gir vekst på flere plan. De siste ti-femten årene har norske bedrifter og privatpersoner blitt coachet i stor stil.

 

Coaching kjenner vi til både fra næringslivet, idretten og fra personlig selvutvikling og helserettet arbeid. Et godt nok dekkende norsk navn letes det fortsatt etter, Vi nærmer oss begrepet når vi beveger oss mot ord som sparringpartner, rådgivning, mentoring, veiledning eller konsulenttjeneste.

 

Metoden tar utgangspunkt i at vi selv som individer sitter inne med de svar og ressurser som trengs. Coachens oppgave er å hjelpe til med bevege seg mot et mål, ved bruk av gode spørsmål og teknikker.

 

Nye verktøy
Faget coaching er i stadig utvikling. For ikke lenge siden ble Helsecoaching introdusert som en ny gren og nå presenteres et nytt begrep – Nevro- Semantikk.

 

Nevro-Semantikk, som også inngår i hva man kaller ”Meta Coaching” (dyptgående og transformerende coaching), bygger på NLP – Nevro Lingvistisk Programmering¨.

 

NLP er et verktøy for å utvikle bedre kommunikasjon - med seg selv og andre, og skape endringer i fastlåste mønstre. NLP er en sentral teknikk innen de fleste coachingtradisjoner, utviklet på 1970-tallet av amerikanerne John Grinder og Richard Bandler

 

- Nevro-Semantikk gir nye og kraftfulle verktøy til egenutvikling og coaching - både privat og i jobbsammenheng, sier gründer og daglig leder i CoachTeam, Lene Fjellheim til alternativ.no

 


Nevro-Semantikk gir nye og kraftfulle verktøy til egenutvikling og coaching, sier gründer og daglig leder i CoachTeam, Lene Fjellheim.
Lene jobber bla med Executive coaching og teamcoaching for ledergrupper i tillegg til å holde kurs og lede bedriftsinterne coachingprogrammer. Hun har i flere år jobbet tett med mennesker med nedsatt funksjonshemning og i 2008-09 deltatt i utviklingsprosess i Laos for Redd Barna. Hun har nylig kommet hjem fra Uganda hvor hun ledet en ny prosess for Redd Barna.

 

Personlig vekst og fremgang
-Nevro-Semantikk er grunnleggende opptatt av hvordan vi gir mening til våre følelser og hvilke mening vi gir følelsene våre. Nevro-Semantikken er ikke først og fremst opptatt av hva vi faktisk erfarer, men hvordan vi reflekterer, fortolker og tenker om våre erfaringer. Våre ideer og meninger om oss selv og andre skaper tilstander som er avgjørende for hvordan vi forholder oss til oss selv og andre. Gjennom metoden blir vi istand til å lære våre egne og andres indre drivkrefter å kjenne på en helt ny og unik måte, forteller Lene Fjellheim.

 

-Vi blir kjent med våre egne sunne og usunne mønstre. Disse usunne mønstrene våre kalles gjerne for "drager". i Nevro-Semantikken arbeides det aktivt med å forvandler disse effektivt til skapende positve og sunne krefter. Nevro-Semantikk gir oss muligheten til å danne nye verdier og overbevisninger som blir integrert i hele vår væremåte og gir oss energien som fører oss til våre mål og bli den vi ønsker å være.


Hun mener at Nevro-Semantikk tar NLP til et nytt nivå og gir coacher og veiledere et vell av nye verktøy for personlig vekst og fremgang.


 

Kommer til Norge
CoachTeam er den første og foreløpig den eneste skole i Norge som tilbyr en fullstendig utdannelse innen Nevro-Semantikk og Lene Fjellhem er som en av tolv i hele verden, sertifisert som Professional Certified Meta Coach (PCMC).

 

Hun sitter i Neuro-Semantic Leadership Team sammen med opphavsmannen til metoden, Dr. L. Michael Hall. På nyåret 2011 kommer nettopp Hall for første gang til Norge for å undervise i den nye teknikken.


 

Spirituelt og alternativt - eller bare helt vanlig?
Begreper som NLP, mindfulness og oppmerksomhetstrening inngår ofte i coaching. Dette er begreper som gjerne forbindes med det alternative.

 

Er det noen forskjell mellom alternativ coaching og annen coaching?
Lene Fjellheim mener det ikke går an å skille mellom disse.

 

- Å se kropp og sinn i en helhet, kan kanskje oppfattes som spirituelt og alternativt, men i så fall er alle coacher alternative, sier hun

 

Hennes erfaring er at det er sterkt, interessant og virkelig positivt og frigjørende for en person å gå i dybden i seg selv og avdekke hvilke indre mønstre og tankesett som påvirker valg og atferd. Nevro-Semantikken gir flotte verktøy, virkningsfulle teknikker, nyttig kunnskap og kompetanse for å jobbe med slike prosesser personlig eller som coach i fohold til andre mennesker.

 

-Hva vi tenker om oss selv og andre, og det vi opplever blir helt avgjørende for vår livskvalitet, og hvordan vi møter den verden vi lever i. I stedet for å bli ofre for våre egne tankemønstre, kan vi snu på flisa og selv velge hvordan vi vil oppleve livet og med hvilke briller vi ønsker å se verden med. Vi sitter med andre ord i førersetet og styrer hvordan vi tenker og føler, avslutter Lene Fjellheim.

 

Finn en Coach eller NLP utøver:
Finn behandler – behandler.no


Ønsker du å ta en utdanning i Coaching
alternativ.no/Utdanning

Ønsker du å ta et kurs i coaching
alternativ.no/Kurs

 

Relaterte saker:

Bedre dager med Zen Coaching og Mindfulness
Vi har alle et potensiale til å forbedre hverdagen ved å styre oppmerksomheten og være tilstede. Her får du 10 tips til hvordan du kan gjøre arbeisdagen enklere og mer effektiv.


Coaching for bedre helse
Helsecoach er en ny profesjon og en behandler skal motivere til å ta vare på egen helse gjennom å tenke helhetlig. Allerede til høsten uteksaminieres det første kullet.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Trude Bjånes Marcussen 23/09/2010 - 18:07


Det er bare en Lene og et Coachteam. Helt suveren til å lære fra seg verktøy og teknikker med passion og respekt. Gled deg - du får gaver flere ganger om dagen:-)

Iren Storlien Gjertsen 21/09/2010 - 11:11

Nevro-sematikk er en gave til meg selv og andre. Det er et kraftfullt verktøy som gir livsendring og livsglede. Det er utfordrende og spennende å lære om nevro-sematikk og det gir selvinnsikt. CoachTeam og Lene gjør en forskjell - de utstråler energi, kunnskap og profesjonalitet - det er en sann inspirasjon og læring i alt de gjør. Det må oppleves. Tusen takk for en opplevelse for livet. :)

Benedicte Finnema 16/09/2010 - 08:13

Jeg pleier å si det enkelt: I 2003 gikk jeg i presens takket være Lene og Coachteam. Bevisstgjøring rundt eget språk og tankemønster førte til drastisk positiv endring i meg - og jeg tok min NLP Master Practitioner i 2004, - og det beste av alter at NLP har gjort meg i stand til å hjelpe andre mennesker til å nå sine mål og få større bevissthet rundt sin egen adferd. Lene & Coachteam har gitt Neuro semantikk plass og mening for oss andre.

Geir Michelsen 14/09/2010 - 18:12

Jeg har kjent Lene i mange år, som kollega, som en god venn og ikke minst som min coach gjennom CoachTeam. Det vil komme en dag ved tid og anledning der jeg skal gå enda et steg videre på min vei som coach, og da vil Lene være mitt, ikke bare naturlige valg, også mitt selvfølgelige valg. Så lenge jeg har kjent Lene har hun alltid vært min drivkraft på så mange områder, og når jeg leser denne artikkelen så ser jeg straks hvor mye mer jeg vil tilegne meg som NLP coach. Kjære Lene, du er et av mine forbilder, spesielt på et tema som dette!

Kristin Langnes 11/09/2010 - 11:21

Jeg har i en kvinnealder vært opptatt av og praktisert ulike teknikker for personlig utvikling. Mitt møte med Lene Fjellheim og de andre på CoachTeam ble allikevel en vekker for meg når det gjelder å effektivt sette mål og kvalitetssikre disse. For ikke å snakke om det kraftige verktøy NLP og Nevrosemantikk er når det gjelder å hente ressurser for å nå målene.

Erica Grunnevoll 10/09/2010 - 18:23

En ting er å forstå. En ting er å gjenkjenne mønstre i eget og andres liv. Noe annet er å gjøre noe med det. Nevro Semantikken gir topp verktøy som setter oss i stand til å gå fra od til handling. Bra - Lene Fjellheim - at du og CoachTeam har brakt Nevro Semantikken til Norge

Anne Lovise Ulven 10/09/2010 - 16:52

Lene Fjellheim er i en klasse for seg. Hun tar alle sanser i bruk og hun ser hver enkelt. Hun er naturlig og det er en spesiell energi i rommet der hun er. Og hun er humoristisk og allsidig.

Irene Christina Sordal 10/09/2010 - 14:14

NLP er opptatt av hvordan toppfolk i alle felt konsekvent oppnår resultater. Det er mer enn dette - det gir en rekke praktiske teknikker - som kan læres via COACH TEAM -og brukes til alle områder i livet. Troen bak NLP er at hver person som oppnår fremragende resultater har sin egen metode, prosess og struktur. NLP analyser hans tenkning og atferd og lager \\\"en modell\\\" av dette, som alle kan kopiere.. Så lærer du deg hvordan du bruker denne modellen til å gjenskape vellykkede metoder, og lage dine egne suksesser. NLP kan hjelpe deg til å ta i bruk ditt indre potensiale, skape en visjon, sette effektive mål og oppnå dem. Lykke til! :)

Ida Marie Kulsrud 10/09/2010 - 13:24

CoachTeam forandret livet mitt!
De lærte meg teknikker og forståelse på at det virkelig kommer ann på hvordan jeg SER på livet mitt. Det er jeg som bestemmer om jeg verdsetter en situasjon eller ikke. For å forklare det enkelt :
\"Før gikk jeg igjennom livet og lette etter 5 feil hos mennesker jeg møtte. NÅ leter jeg etter 5 ting jeg beundrer hos denne personen.\"

Jeg fikk utlevert en skattekiste med verktøy på CoachTeam,som gir meg muligheten til å praktisere forståelsen av \"The law of attraction\"
Med NLP kan jeg gjøre teori til praksis.

Jeg har lært å ville inspirere uten å konkurrere.
Jeg er Lene Fjellheim evig takknemlig.

Ett spørsmål hun stilte som forandret livet mitt var:
\"Ida? Hva er det du VIRKELIG brenner for?\"

Hjertlig takk
Ida

Ulf 10/09/2010 - 13:10

Jeg har hatt personlig kontakt med CoachTeam og Lene Fjellheim over flere år. Har hatt veldig stort utbytte av det! Det er ikke noe hokupokus, men egentlig bare sunn fornuft satt i system og tilpasset oss menneskers innviklede psyke :-)

Gerd Jorunn Nilsson 10/09/2010 - 11:44

CoachTeam sitt slagord er \"-gjør en forskjell\" og det gjør de! Nevrosemantikk innehar noen av de kraftfulle verktøyene som gjør en forskjell. Samtidig er det først og fremst menneskene hos CoachTeam sin engasjerte og dyktige håndtering av verktøyene som virkelig gir den store uttellingen!

Camilla øvrebø ondrckova 10/09/2010 - 11:34

NLP og Nevro Semantikk er virkningsfullt, kraftfullt og livsendrende! Kan brukes både privat og profesjonellt til å se og oppleve virkeligheten på nye måter, og slik åpnes nye dører og nye muligheter! Coach Team er nr.1 i klassen til å formidle og lære bort disse fantastiske redskapene! De er både engasjerte, profesjonelle og morsomme- en gave! Gled deg! =)

Trond Martin Langeli 10/09/2010 - 11:01

"Vi sitter med andre ord i førersetet og styrer hvordan vi tenker og føler"

Det er nettopp dette som gjør Nevro-semantikken så kraftfull, at det er mulig å styre eget liv. Tenke positivt gir positive opplevelser, tenke muligheter skaper muligheter, tenke løsninger skaper løsninger. Jeg opplever at Nevro-semantikken har gitt meg mye større selvinnsikt. Har mye å takke Lene for!
Livet er herlig!

jj 10/09/2010 - 10:29

Suuupert. Flotte greier :-) Mykje bra som kommer frem her. Dette digger jeg dude! Og fint bilde :-)

Rina Skjæran 10/09/2010 - 10:36

Lene Fjellheim og Coachteam er allerede langt fremme når det gjelder Nevro-semantikk, men nå settes dette virkelig på kartet i Norge ved å arrangere kurs med selveste Dr. Michael Hall i februar! Jeg har aldri gledet meg så mye til et kurs som dette! :)


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.