Behandler.no - Norges største oversikt

Australia vil forske på alternativ behandling

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 06.07.2007Australias regjering har bevilget tilsammen ni millioner dollar, tilsvarende 45 millioner norske kroner, til forskning på komplementær og alternativ medisin.

Fire millioner dollar - tyve millioner norske kroner, er bevilget til etablering av et nasjonalt institutt for komplementær og alternativ medisin ved University of Western Sydney.

Forsøk og studier
Det nye National Institute for Complementary Medicine skal utvikle nasjonale prioriteringer for forskning på alternativ behandling, og vil koordinere arbeidet videre, som vil ha hovedfokus på kliniske forsøk og studier på urtemedisin.

Instituttet skal også sørge for videreutdanning av leger for å sikre at bransjen har kvalifiserte forskere for å kunne utvikle instituttet. Dette vil også besørge at ny kunnskap blir videreformidlet til det medisinske miljøet og til befolkningen.

Bruk og virkning
Den australske regjeringen har også bevilget fem millioner dollar eller 25 millioner norkse kroner gjennom National Health and Medical Research Council for å undersøke bruk og virkning av komplementær og alternativ behandling.

I Australia bruker befolkningen årlig ca. en milliard dollar, eller 5 milliarder på komplementær og alternativ medisin. Disse tallene inkluder vitamintilskudd, homeopatisk medisin og asiatisk medisin.


Les mer om lovgivning på alternativ medisin og behandling i Australia:Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.