Behandler.no - Norges største oversikt

Frisk uten piller - Paneldebatt trakk fullt hus

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 11.11.2010

Over 100 personer møtte opp på Litteraturhuset i forbindelse med lanseringen av den første, norske veilederen for å bruke mindre eller slutte med psykofarmaka. Og det ble høy temperatur på arrangementet som stilte spørsmålet om det er mulig å leve uten piller.

Les hele saken på erfaringskompetanse.noRelaterte saker:

Vi vil bli friske – uten bivirkninger
En vesentlig forskjell mellom alternativ behandling og skolemedisinsk behandling, er at mens legen ofte ser etter symptomer og gir medisin for å dempe symptomet, jobber en alternativ behandler utifra et helhetlig ståsted og leter etter årsaken til problemet.

Alternativ behandling blir ofte kritisert for å ikke å kunnne dokumentere forskning. Det gjøres narr av ”sukkerpiller” og ”usynlige energier”. Sannheten er at det finnes både forskning og erfaring som tilsier virkning. Men ettersom man ofte jobber med individuell tilpasset behandling innen alternative metoder, kan man ikke drive ”samlebånd-forskning” på samme måte som innen skolemedisinen.
Og mens man er inne på sammenligninger – hvor lenge varer en vel dokumentert vitenskapelig medisinsk sannhet?

Jo, den varer 5-10 år før den forkastes, fordi den allikevel ikke har ønsket effekt og kanskje til og med er skadelig eller dødelig. Imellomtiden er det mange som har tatt medisinen. Dette er det mange eksempler på.

Omtrent ti år tilbake i tid påviste en amerikansk forskergruppe at kun seks prosent av de legevitenskapelige forskningsartikler som ble publisert fra 1970 og fram til da holder mål. Senere gikk redaksjonene i British Medical Journal gjennom tilsvarende periode med publiserte forskningsartikler og reduserte dette tallet til kun en prosent.


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Tora Lien 22/11/2010 - 21:03

ved hjelp av meditasjonsmusikk, positivt selvsnakk, glutenfri og sunn mat,
musikk med alfa-beta-teta bølger,
frisk luft og mosjon og ikke minst gode venner gjør at jeg i dag har et godt liv uten psykofarmaka eller sovemedisiner!


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.