Behandler.no - Norges største oversikt

Om starten av alternativbevegelsen i Norge

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 22.11.2010

Herdis Dyvik har nylig utgitt bok om starten av alternativbevegelsen i Norge
-Den nye boka "Det er bedre å tenne et lys" fortel om starten av alternativrørsla i Norge, med spesielt fokus på Bauker Kursgård som ligg i Østre Gausdal ved Lillehammer.

Harald og Benedicte Thiis kjøpte kapteinsgarden Bauker i 1981, og fram til 1991 dreiv dei eit viktig senter for alternativ medisin og psykologi i Norge.
Les hele saken på firdaposten.no


Relaterte saker:

Benedicte og Harald Thiis – sentrale bidragsytere gjennom årtier
Da en sindig matematiker møtte en synsk kunstner, skapte møtet ringvirkninger som senere skulle påvirke det alternative miljøet i Norge.

I 1980 forlot paret trønderhovedstaden. De kjøpte opp et pensjonat i Gausdal og dermed så Bauker Kursgård dagens lys. Mange skoleretninger innen alternativ utdanning ble satt i gang ved Bauker Kursgård. Les hele saken på alternativ.noI et portrett fra 2007 forteller Øvind Solum (tidl. leder av Alternativ Nettverk) fra sitt forhold til Bauker:
-På Bauker ble jeg kjent med Roald Pettersen. I 1992 ble vi enige om å starte Alternativt Nettverk sammen. Vårt formål var å synliggjøre alt som var av alternative initiativer i Norge på den tiden, prøve å koordinere det og å få folk til å samarbeide. Vi ville også at publikum skulle ha et kontaktpunkt og kunne orientere seg. Les hele portrettt på alternativ.no


Roald Pettersen er i dag leder for Indre Ledelse Forlag, og har nylig utgitt Et kurs i mirakler  oversatt til norsk. Han uttrykker her en enorm lettelse, etter at denne gigantiske jobben endelig er fullført:

 -Det føltes som å gå til Rom - slik vi gjorde i de gode, gamle dager: Vi ante ikke hvor mange år det ville ta, men visste at vi var på riktig vei, og at vi stadig kom nærmere målet, sier Roald Pettersen til alternativ.no

-Jeg synes dette har vært en verdig og meningsfull livsoppgave, etter å ha vært med på å starte Stjärnsund-senteret i Sverige, Alternativt Nettverk og Indre Ledelse Forlag.
Les mer på alternativ.no


Latteryoga
I tillegg til å være forfatter av nevnte bok, driver Herdis Dyvik LatterYogaSkolen i Norge.
Se alternativ.no/kurs


Følg også med på Aktivitetskalenderen


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.