Behandler.no - Norges største oversikt

-Helsepersonell lytter ikke nok

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 26.11.2010

Pasient- og brukerombudet i Telemark forteller at pasienter  opplever at de ikke blir lyttet til.
Hun tror årsaken til at alternativ medisin har skutt i været, er fordi de har tid til å lytte.
-Kanskje har helsepersonell mistet noe av det på veien, tror pasient- og brukerombudet.
Les hele saken på Telemarksavisa - ta.noRelatert:

Legestudenter skal få undervisning i alternativ behandling

-Empati og kommunikasjon

Respekt for valg av behandlngsmetode, kan være vanskelig å få hvis legen er uvitende om de forskjellige fagene innen alternativ behandling. Desverre viser det seg, ifølge en fersk doktoravhandling, at det står dårlig til med empati i medisinen. Det er mange leger som ikke er særlig empatiske, og dette går utover forstålese og kommunikasjon.

Og empati er viktig for leger konstaterer lege og filosof Reidar Pedersen, som har undersøkt hvordan empati hos leger defineres, utforskes og beskrives i litteraturen (Tidsskrift for Den norske legeforening). Men litteratur om emnet tyder altså på at det står dårlig til. Han mener det kan dels skyldes studiedesign, men også for lite vekt på empati i medisinerutdanningen.

Empati er viktig for legens kliniske forståelse og for pasientkommunikasjonen, mener Pedersen, som nylig forsvarte doktoravhandlingen Empathy in medicine. A philosophical hermeneutic reflection ved Universitetet i Oslo.

Han mener at studiene ofte bare måler empati ut fra legens ståsted, mens pasientens bidrag ofte er en relativt perifer del av medisinen.

Behandlingsmetoder innen alternativ behandling har som regel et helhetlig utgangspunkt. Det vil si at hele mennesket settes i sentrum for behandlingen som er tilpasset det enkelte mennesket.

Behandleren er som regel opptatt av å finne årsaken til plager istedet for kun å behandle symptomer. Behandling har ofte en intensjon om å få kropp, tanker og følelser til å komme i balanse. Kanskje kan undervisning i alternativ behandling også være med på å gi legestudenter nye verktøy for empati og god kommunikasjon.


Finn behandler - behandler.no
Her finner du behandlere over hele landet. Søk på sted, metode, navn eller problem/plage.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.