Behandler.no - Norges største oversikt

Narrepiller virker - også uten narring

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 01.01.2011Placebo-effekten er ikke bare en narreeffekt, ifølge ny studie. Selv om pasientene fikk vite at medisinene var sukkerpiller, ble de bedre.
Les hele saken på nrk.no


Relaterte saker:

Vi vil bli friske – uten bivirkninger
Sagt om bruk og om virkning av alternativ behandling:
”Det er tilfeldig, problemet ville nok ha gått over på det tidspunktet allikevel”, eller ”Det er fordi behandleren bruker så mye tid og placebo-medisin”.
Hørt det før? Ganske morsomt det siste argumentet – hvorfor brukes det ikke mer tid og mer placebo i Helsevesenet, hvis man har så stor tro på det, tro?


Legemidler på bekostning av helsen
-Hvor mye bedre er virkningen enn for placebo? Spør din lege: Ville du selv tatt dette legemiddlet? Ville du gitt det til ditt barn? ...


Forskning på alternativ behandling
Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, NAFKAM i Tromsø har utarbeidet en modell som har vakt stor interesse internasjonalt. Det har frustrert forskere i mange år at det ikke fungerer å bruke samme modell når de vil forske på alternativ behandling som når de utforsker legemidler.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Aksel Gjerstad 10/04/2014 - 15:17

Homøopatikoden er knekt. Jeg fant forløperen for effekten i de homøopatiske pillene, som lar seg utrede ved hjelp av et resonnement. Selv effekten er kjemisk.


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.