Behandler.no - Norges største oversikt

NAFKAM og Akupunkturhøyskolen med nytt forskningsprosjekt

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 11.01.2011
Forskning viser at akupunktur kan ha effekt ved kvalme. Men, virker forskjellige typer av akupunktur like bra ved svangerskapskvalme?
Dette er hva seniorforsker Arne Johan Norheim ved NAFKAM nå skal forsøke å finne ut sammen med Akupunkturhøyskolen i Oslo.
Les hele saken på nifab.no
Relatert:

Akupressur - svangerskapskvalme

I Norge er det bl.a gjort forskning på akupressur mot svangerskapskvalme (NAFKAM 2005), som viser positive resultater. Akupressur blir derfor tatt med i retningslinjene for svangerskapsomsorg (Sosial- og helsedirektoratet).


Sykehus tilbyr rutinemessig akupunktur til kreftpasienter
Ved st. Olavs Hospital i Trondheim får alle kreftpasienter på avdeling for blodsykdommer tilbud om akupunktur eller akupressur. Behandlingen gis for å lindre plager som oppstår ved cellegiftbehandling av pasienter med leukemi.


Forskning på alternativ behandling
Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, NAFKAM i Tromsø har utarbeidet en modell som har vakt stor interesse internasjonalt. Det har frustrert forskere i mange år at det ikke fungerer å bruke samme modell når de vil forske på alternativ behandling som når de utforsker legemidler.Hva er Akupunktur

Utdanning i Akupunktur

Finn behandler - behandler.no


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.