Behandler.no - Norges største oversikt

Usaklig kritikk av alternativ behandling

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 15.02.2011-Dokumentasjon er naturligvis et meget vesentlig parameter når vi skal vurdere ulike behandlingers relevans. Men klinisk effekt må ikke anses som det eneste parameter for om en behandling virker, skriver Lasse Skovgaard og Mette Bryde Lind, henholdsvis forskningsmedarbeider og adm. direktør, Scleroseforeningen i Danmark.
Les hele saken på Berlinske Tidende
Relatert:

Forskning på alternativ behandling
Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, NAFKAM i Tromsø har utarbeidet en modell som har vakt stor interesse internasjonalt. Det har frustrert forskere i mange år at det ikke fungerer å bruke samme modell når de vil forske på alternativ behandling som når de utforsker legemidler.


Europeisk samarbeide om forskning på alternativ behandling
Professor Helle Johannessen, Institut for Sundhedstjenesteforskning blir den danske koordinator på i et prosjekt, som skal kartlegge alternativ behandling i Europa. CAMbrella, som prosjektet heter, skal løpe over tre år og har fått 1,5 mill. euro i støtte fra EU-kommissjonen.

Norge har en sentral rolle. I samarbeidet deltar 16 forskere fra 12 ulike europeiske land. Norge, ved Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM), er en del av den sentrale ledelsen i prosjektet og har blant annet ansvar for å beskrive den juridiske situasjonen på feltet i EU.


Ønsker du kontakt med en alternativ behandler:
Finn behandler - behandler.no

Ønsker du en utdanning innen alternativ behandling:
alternativ.no/utdanning


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.