Behandler.no - Norges største oversikt

Human-Etisk forbund går til aksjon mot alternativ behandling

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 07.03.2011


Human-Etisk forbund har satt igang en aksjon mot alternativ behandling; "Ingen liker å bli lurt". En av dem som fronter kampanjen er forfatter Gunn Hild Lem. Her sammenligner hun det å gå til en akupunktør eller homeopat med å få kjøleskapet reparert av en som ikke kan det.
«Hvis jeg hadde forsøkt å ta penger uten at jeg egentlig skjønner meg noe på kjøleskap hadde du sannsynligvis anmeldt meg», sier hun.
Aksjonen fører til utmeldinger av Human-Etisk Forbund.
Se innlegg på deres egen diskusjons side


Jørgen Skavlan, allmennlege, Oslo er også en av dem som fronter kampanjen til Human-Etisk forbund.
Her er hans avisinnlegg "Vitenskap og tarmskylling" i Aftenposten (04.03.2011)


Fastlege tordner mot Jørgen Skavlan.
«Jørgen Skavlan er så skråsikker og fremstår med en arroganse jeg håpet og trodde vi var kvitt i legekretser, sier fastlege i Stord Odd-Jarle Kvamme i et intervju med Aftenposten lørdag 5. mars 2011, med overskrift -Skavlan er unyansert. Selv mener Kvamme at den erfaringsbaserte kinesiske medisinen, en kombinasjon av urtemedisin og akupunktur gir gode resultater som praktiseres i verdens mest folkerike land idag. Kvamme informerer også at healing har vært praktisert på sykehusavdelinger i mange år. (Kun i papirugaven, så vidt redaksjonen i alternativ.no kan se).


Leder Tiril Friid Fladeby i Norske Homeopaters Landsforbund slår tilbake mot aksjonen og svarer på innlegget  til lege Jørgen Skavlan:
-Befolkningen ønsker oss. Lege Jørgen Skavlan går i fredagens utgave av Aftenposten i frontalangrep på alternativmedisinen generelt og homeopatien spesielt. Hans utsagn vitner i beste fall om ren og skjær uvitenhet om det han uttaler seg om.
Les hele saken på Aftenposten.noFlere meninger i debattinnlegg i Aftenposten, blant annet nevnes misnøye med allmennleger:
«Jeg er lei av å lese om leger som går til angrep på alternativ medisin. Forstår dere ikke at årsaken til at mange oppsøker alternativ behandling er at legene ikke har tid til dem».
Les hele saken på Aftenposten.no (04.03.2011)


Anne K. Ramberg-Mohn, Holistisk Forbund sitt innlegg til aftenposten om saken (07.03.2011)
Relatert:

Hvem bruker alternativ behandling
Det er stadig flere som velger å bruke alternativ behandling og på 10 år har antall brukere økt med 50 prosent ifølge Statistisk sentralbyrå. En annen undersøkelse viser til at tallet er femdoblet. Men en ting ser det ut til at man kan enes om: Vi er mer opptatt av naturlighet, selvutvikling og helhet, noe som skaper vekst i denne bransjen.

Alternativ behandling på sykehus
En fersk rapport viser dobling av tilbud om alternativ behandling og alternativ medisin ved norske sykehus.
Halvparten av norske sykehus tilbyr idag alternativ behandling, men praksisen er sannsynligvis enda større enn antatt. Forskere er overrasket over bredden av tilbud.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.