Behandler.no - Norges største oversikt

Sterke meninger om forskning på alternativ behandling

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 01.07.2011

Ikke kvel nysgjerrigheten!
-Det er en ærlig sak å si at med dagens vitenskapelige metoder kan man ikke måle effekten av en rekke alternative behandlingsmetoder.

 -La oss ikke kvele den faglige nysgjerrigheten av redsel for å måtte gi slipp på den kritiske fornuft og havne i før-rasjonalitetens tidsalder. Nafkam har en viktig oppgave i en brytningstid, skriver Kirsten Øien, Forlagsredaktør.

Les innlegget til Kirsten Øien i Morgenbladet 

 

Relaterte saker:

Alternativ behandling fikk en stor firesiders artikkel i Morgenbladet 24. juni.
(Kun deler av den er gjengitt på nettsidene):

Placeboaffekten
I Tromsø forskes det på alternative behandlingsmåter. Målet er å bygge bro over til skolemedisinen, noe som provoserer medisinprofessorer og realister.
Les saken


NNH - Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon har også kommentert saken (26.06.2011)
NAFKAM - i et forskningsmessig minefeltFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Mats Uldal 20/08/2011 - 23:30

I en tid da vi vet at ingen antidepressiva har bedre resultater enn plavebo, da ingen psykiatriske diagnoeser kan vise til en eneste biologisk markør som viser at man er syk, da vaksiner som av norske helsemyndigheter blir forklart farefrie 2 år før de blir tvunget til å forbys er dette en meget interessant diskusjon. Tankefeltteknikker går, lett observerbart, utenpå alt som er av psykologisk eller biokjemisk behandling. Likevel er motstanden kolossal. Jeg stiller opp i ethvert forsøk, i enhver sammenlignende studie med snakketerapier eller medikamentering, for å en gang for alle å stoppe de vikarierende argumentene det etablerte strør om seg med. Felles for alle motstanderne er at de ikke har satt seg inn i stoffet, ikke selv har utført det, ikke har praktisk erfaring med det. Likekvel anser de seg selv i å sitte på den ypperste form av kunnskap om dette emnet. I hvilke andre deler av samfunnet ville vi sett opp til mennesker som uttaler på denne bakgrunn?


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.