Stor oversikt A-Å med kurs innen selvutvikling, helse, trening, spiritualitet, kreativitet mm. Her finner man kurs man tar for egen del, men også kurs som kan påbygges til en utdanning.
Homeopat og akupunktør Charlotte Torgersen, Lier

Slapp av og hold deg frisk

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 06.07.2011

Stress kan få store konsekvenser for helsa. Gi deg selv pause fra travle dager i ferien og ta det rolig. Hengekøye anbefales av forskere.

Stress ned i ferien!

Stress kan føre til en rekke sykdommer og plager, som høyt blodtrykk, søvnproblemer, tretthet, hjerteforstyrrelser, nedsatt immunforsvar, muskel- og skjelettsmerter fordøyelsesproblemer, diabetes, stoffskifteproblemer, allergi, redusert sekualdrift, utbrenthet og psykiske plager.

Husk å lade batteriene når det er ferietid! Det er godt kjent at stress over tid er helseskadelig og har skapt mange av problemene vi sliter med. Med høyt aktivitetsnivået i hverdagen er det ekstra viktig å ta en god pause når vi har ferie. Og når du skal sløve eller ta deg en dupp, så gjør det gjerne i en hengekøye.

Sveitsiske forskere har nå nemlig funnet ut at vi hviler godt i hengkøyer. De har undersøkt hjerneaktiviteten til noen som hviler på en seng og noen i en hengekøye og sammenlignet.
 

De rolige vugge-bevegelsene i en hengekøye gjør at man sovner raskere. Målinger viser også at hengekøya gir dypere søvn enn en vanlig seng.

Tolv friske menn i alderen 22-38 år deltok i undersøkelsen, ved å ta en 45 minutters ettermiddagslur mellom kl. 14.30 og 15.15. Og som små barn ble de lullet i søvn av behagelig vugging. Hjernebølger ble målt og det viste seg at alle deltagerne gikk raskere fra en lett til en dypere søvnfase når de lå i hengekøya.


Les også
» God erfaring med å behandle stress med akupunktur
» Ny forskningsbasert terapihage i Danmark hjelper stressrammede
» Ambulansemusikk mot stress for hjertepasienter
» Smerte og stress forsvant med yoga og meditasjon
» Yoga og avspenning hjelper mot seniorstress
» Stress ned med enkle øyebevegelser
» Stress ned og hold deg frisk


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Tips en bekjent om denne siden!Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Marcel Bjerknes 01/10/2011 - 13:21

Oi, linken til artikkelen i innlegget over ble visst feil, her er den riktige: http://polaritetsterapi.no/2011/09/stresspust-og-pustestress/

Marcel Bjerknes 01/10/2011 - 13:17

En god hjelp til å få en enda bedre time i hengekøya eller på kontorplassen er å også puste bedre for en dypere avspenning. Her er en god artikkel om pust og stress med en liten pusteøvelse om gjør underverker for å redusere stress, http://polaritetsterapi.no/archives/295 den kan benyttes også uten hengekøye siden den sesongen er litt kort i norge...


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.