Behandler.no - Norges største oversikt

Klarsyn på godt og vondt

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 28.01.2012

Mange oppsøker klarsynte for å få svar på spørsmål og hjelp til å komme gjennom en vanskelig situasjon. Men hva ser egentlig de klarsynte og har de alltid rett. Og er vi alle egentlig klarsynte?Kjente klarsynte
Klarsyn og ansvar
ForsiktighetsregelerDet sies at vi alle har evnen til klarsyn i oss. Men for noen er denne tilgangen til å fornemme eller forutse situasjoner og hendelser mer oppe i dagen en for andre. Hos enkelte kommer informasjon som impulser når som helst, iform av bilder, lukter, lyder eller fornemmelser. Andre setter seg selv i en bestemt tilstand eller bruker hjelpemidler, som f.eks. tarotkort eller pendel.


Hva er klarsyn?

Kommer fra det franske ordet clairvoyance som betyr
clair = klar og voyance = visjon

Begrepet klarsynt brukes om en person som er følsom for "informasjon" fra et objekt, person, sted eller fysiske hendelse som er utenfor normal rekkevidde av våre sanser.

Synonymer: Synsk, seerske, telepatisk, sjette sans, psykisk sans

Kjente klarsynte
Gjennom tiden er det mange historer om mennesker, kjent for sitt klarsyn eller clairvoayance. De har hjulpet med å finne personer og ting, eller de har gitt råd til dem som søker hjelp i vanskelige spørsmål. En av Norges mest kjente synske, Anna Elisabeth Westerlund (1907-1995) jobbet både som spåkone og hun bidro i leteaksjoner.

Det sies at legendariske Marcello Haugen, som også levde i Norge (1878-1967) hadde en spesiell evne til å se hva som feilet folk som kom til han med sine plager og at han ofte stilte riktig diagnose utifra sitt klarsyn. Han ga også råd og det er mange som har stått fram med sine historeier om ”mirakuløs” helbredelse. Joralf Gjerstad, kjent som Snåsamannen, har også vist evner i sitt arbeid som kan minne om Marcello Haugen.

Edgar Cayce (1877-1945) må også nevnes i sammenhengen. Han ble kalt Den sovende profet og hadde i likhet med Marcello Haugen og Snåsamannen Joralf Gjerstad, et talent for å stille diagnose. Han aksepterte først ikke sine egne evner og var en ihuga skeptiker, men måtte etterhvert overgi seg.

Forskere flere steder verden har forsøkt å finne svar på spørsmål rundt både synskhet og såkalt overnaturlige oppleveler. Ett av disse stedene er Anomalistic Psychology Research Unit ved Goldsmiths University of London, men det ser ut til å være vanskelig for forskerne å måle og og finne svar.

Klarsyn og ansvar
Det er god tilgang på tjenester fra klarsynte som tilbyr sine tjenester. Mange opplever nok støtte og hjelp i en vanskelig situasjon, men er det alltid lurt å ta til seg råd som blir gitt?

Personer som kaller seg klarsynte og tar imot klienter for konsultasjon påtar seg et stort ansvar. Den som søker hjelp er ofte i en sårbar og søkende situasjon og ordene som som blir sagt kan påvirke i stor grad.

Enkelte klarsynte forteller sine klienter hva som vil skje i framtiden. Da bør det ringe en våkne-opp-klokke. Et kjent fenomen innen klarsyn og spådom er ”selvoppfylte profetier”. Det man får høre hos en klarsynt kan man bevisst eller ubevisst programmere seg selv med, slik at det man har fått vite skal hende, faktisk gjør det, men ikke nødvendigvis fordi man har gjort kloke valg utifra seg selv og eget ståsted.

Det er nemlig ikke sikkert at det man blir rådet til er til det beste for en. Det en klarsynt ser og sier kan være påvirket av egen erfaring, ønsker og behov. Det er viktig å være klar og ”på plass” i seg selv; kjenne nøye etter og skille på hva som er sitt og hva som ikke stemmer, når man får en konsultasjon eller reading.

Det er fort gjort å gå i feller. En klarsynt kan fortelle helt konkrete riktige ting som f.eks. hvordan du bor og gi en tilnærmet nøyaktig beskrivelse av familiesituasjon og hva du jobber med. Man lar seg imponere og tar for gitt at alt annet som blir sagt er riktig og sant. Det behøver det ikke å være. Det er viktig å huske på at framtiden endrer seg hele tiden og vi kan ta forskjellige valg som påvirker livene våre.

Alternativ.no har fått flere henvendelser fra personer som har vanskelige erfaringer fra konsultasjoner hos klarsynte. Særlig en gjorde inntrykk. En kvinne fikk høre at hun skulle få et barn men at det barnet ville dø. En slik beskjed kan fungere som en kraftig forgiftning og er lang utenfor hva som kan kalles etisk.

Samtidig er det mange som har glede og nytte av å snakke med en klarsynt eller annen veileder. Man kan f.eks. få hjelp til å se en situasjon klarere og dermed bli istand til å få orden på livet sitt eller gjøre gode valg.

På våre nettsider har vi lagt ut Forsiktighetsregler, som vi anbefaler folk å ta en titt på før de velger å bli spådd eller oppsøker en klarsynt.Forsiktighetsregeler

1.Tenk deg om før du tar kontakt med en klarsynt. Er en konsultasjon hos en klarsynt rett måte å finne svar på ditt spørsmål?

2. Har du undersøkt kostnaden ved konsultasjonen? Mange konsultasjoner betales via telefonregningen og en 30 minutters telefonsamtale kan koste så mye som 1000 kroner.

3. Det kan være lurt å planlegge og lage en liste med spørsmål du ønsker svar på.

4. Vær på vakt hvis du blir fortalt noe om hva som skal skje i din framtid. Fremtiden forandrer seg hele tiden og du er selv sjefen i ditt eget liv.

5. Husk at den klarsynte/den som spår er et menneske, som er påvvirket av egne erfaringer, ønsker og behov.

6. Selv om du får høre noe som stemmer betyr ikke det at du blindt kan ta for gitt alt annet som blir sagt.

7. Tenk over i hvilken grad du ønsker å la deg påvirke av det som blir sagt i en konsultasjon.


Innen markedsføring er tjenester for klarsyn kategorisert som underholdning. I enkelte situasjoner kan det være godt å søke impulser utenfra ved å oppsøke en klarsynt, for hjelp – eller nettopp underholdning. Men det er også lov å tenke selv – og stole på egen intuisjon.

Og hvor går grensen mellom intuisjon og klarsyn, og kan vi selv trene opp vårt klarsyn? Noen mener det og tilbyr også opplæring i klarsyn, tarot, mediumskap osv.

Noen ganger kan man finne løsninger gjennom samtale med en god venn. For andre det bedre å oppsøke en behandler for samtale, livsveiledning, psykoterapi eller kurs i selvutvikling for selv å finne svar i seg selv.
Relaterte linker:

Finn behandler – behandler.no

Markedsplassen/Klarsyn
Markdsplasen/Medium
Markedsplassen/Spådom
Markedsplassen/Tarot
Markedsplassen/Astrologi

Kurs i Klarsyn
Kurs i Mediumsutvikling
Kurs i Intuisjon
Kurs i Selvutvikling-Egenutvikling
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


per 15/04/2013 - 20:02

mange \\\"klarsynte\\\" lurer deg til å tro at de kan ting om the utenom universet ved å stille spørsmål som vil være gjenskennelige for de fleste

Jens Andreas 18/09/2012 - 14:07

En flott artikkel!

Synes dere skal ha mer av slike, nyanserte artikler her på alternativ.no!

Lise 01/05/2012 - 19:22

Hår vært veldig syk siden jeg fikk influensa i mars måned dette året og ble hentet av ambulanse nå på slutten av april måned og kjørt til legevakten i Bergen. Der forklarte jeg legen at jeg har Mylagi som diagnose og at hele kroppen verket, samt at jeg hadde problemer med å svelge, puste, var svimmel veldig ofte i tillegg til konstant øresus! Legen tok en liten blodprøve kom tilbake med medisin-resepten Stemetil og med den forklaringen at jeg har krystallsyken! Jeg leser så senere på internett at Stemetil brukes til Schizofrene, mot svimmelhet og for mennesker med forskjellige psykiske lidelser, deriblant angst! Jeg har ingen psykiske lidelser og sitter her og tenker: Er det virkelig så enkelt for en lege å gi en slik medisin etter en så rask konklusjon etter en liten blodtest, en medisin som man faktisk KAN BLI schizofren eller få angst av fordi den gir slike bivirkninger i tillegg og fordi den medisinen ikke hjelper stort mot kraftig betennelse i kroppen, øresus, virusbakterier i kroppen og øresus? Hva er det egentlig som skjer her i landet? Har ikke leger tid nok til å lytte til pasientene sine, forstå deres mange forklaringer på symptomer i kroppen for så å istedet for å sende med dem en resept hjem, få dem innlagt på sykehus der de blir testet for mulig alvorlige sykdommer og samtidig får behandling? Jeg er fortsatt veldig syk her hjemme og jeg så det som nødvendig å ta kontakt med en som selger alternative medisiner og bare be i mitt stille sinn om at jeg vil bli bedre. Nå har jeg skiftet lege noen ganger for jeg blir rett og slett sykere av disse forskjellige medisinene jeg har fått, flere type for mylagi, ingen fysioterapibehandling og ingen tilbud om noen annen behandling som kan hjelpe! Holder på å ta noen tester gjennom den siste legen min men viruset i kroppen, det grusomme øresuset, smertene i kroppen grunnet sterk betennelse har jeg ikke fått noen akutt behandling for siden januar 2012. Jeg har ligget mesteparten i seng fra mars måned og dette har jeg gitt beskjed til lege og legen på legevakten. Når jeg skriver her i denne stund er jeg veldig dårlig. Jeg bli glad hvis dere i alternativ nettverk stiller spørsmålstegn til leger og norske myndighetene hvorfor det skal være så vanskelig for mennesker i dette landet å få bestemme hva slags behandling man vil ha og at man ikke får statlig og kommunal støtte til dette. Kunne jeg valgt og hatt råd, så skulle jeg for lengst tatt kontakt med behandlere her. Myndighetene ser ut til å ikke ville se for mange friske mennesker i dette samfunnet! Sånn er det bare!

Tutta 25/02/2012 - 02:14

Det er STOR forskjell på det som tilbys. Det er mange som kaller seg klarsynt, men som egentlig hører hjemme i de andre kategoriene. Egentlig skulle det vært ryddet opp i bruken av disse betegnelsene.

Forutsigelse: Å vite på forhånd eller si på forhånd hva som vil skje

Spåing: Utsi noe om fremtiden på grunnlag av visse beregninger.

Tarotlesing: Skildring av tarotkort og tolkning av dem.

Medium: En person som tillater ånder eller entiteter å formidle informasjon ved å snakke eller skrive gjennom sin egen kropp, mens mediumet selv er i en lett eller dypere trance-tilstand. Disse ånder eller entiteter befinner seg stort sett på astralplanet, mens noen færre formidler fra Kauselplanet

Kanalisering: Det å motta og formidle informasjon eller inspirasjon fra ånder eller entiteter.

Synsk: En person som er sensitiv for stemning, følelser, tanker - energier av ikke-fysisk karakter - og som kan se, høre, føle hva som foregår i andre og rundt dem.

Psychic: Engelsk ord for synsk.

Klarsynt: En som ser klart. En som evner å se den spirituelle sannhet som er bortenfor det fysiske. En klarsynt ser også det fysiske, emosjonelle og mentale, men har fokus først og fremst på den spirituelle sannhet - som er det kraftigste potensiale.

Pernille Nylehn 18/02/2012 - 23:38

Takk for edruelig artikkel og fornuftig forbrukerinformasjon!


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.