Behandler.no - Norges største oversikt

10 millioner briter bruker homeopati

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 24.09.2012Piller homeopat
Mens mange ikke tror det fungerer, sverger mer enn 10 millioner ­mennesker i Storbritannia til homeopati. Kjente artister og idrettsutøvere forteller sine egne erfaringer om hvordan de har fått god hjelp med homeopatisk behandling.
Les hele saken på Mirror
Om Homeopati – hva er homeopati

Ønsker du kontakt med en homeopat –
Finn behandler – behandler.no

Utdanning i homeopati


Relaterte saker:

EEG-målinger viser effekt av homeopati
Amerikanske forskere har påvist effekt av homeopatisk medisin ved å måle hjerneaktivitet.

Universitetet i Tromsø forsker på homeopati
Homeopati er en av de eldste og mest brukte metodene innen alternativ behandling. Nå skal norske forskere undersøke nærmere hvorfor det virker.

EU gir 1,8 mill Euro til forskning på homeopati
Nå skal det undersøkes om kuer, sauer og griser har nytte av alternativ behandling. Tidligere tilsvarende undersøkelse viser positiv effekt.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Redaksjonen alternativ.no 04/10/2012 - 10:34

Ja, det er for tiden stort engasjement rundt alternativ behandling og forskning. Det diskuteres hvorvidt dobbelt blindet, randomisert og placebokontrollert er den beste/eneste måten å gjennomføre alle undersøkelser.

Når det er sagt, skal det også sies at det selvfølgelig finnes mange flere dobbel blind studier som viser bedre effekt av homeopati i forhold til placebo og mange av disse studiene trenger å repeteres fra uavhenig hold for å styrke sitt resultat.
Når man sjekker ut om disse studiene er kritisert finner man som oftest det, og igjen finner man tilsvar til kritikken, og så er sirkelen sluttet.

Tilslutt finner man de ivrigste på hver sin side av debatten, dypt i skyttergravene med sine tolkninger som de kaster frem og tilbake. Denne formen for debatt ender dessverre fort som meningsløs og lite fruktbar.

Forskning homeopati dobbel blind, replisert 3 ganger.
Diaré hos barn : ” Homeopathy for childhood diarrhea: combined results and metaanalysis from three randomized controlled clinical trials. ” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12634583

Kritiseres usaklig her:
http://saskskeptics.com/2010/04/12/world-homeopathy-awareness-week/

Kritiseres saklig og forsvares her:
http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/homeocracy-iv/#more-508

Dette er et eksempel på hvordan en rundans kan foregå med forskning på homeopati. Det er selvfølgelig både riktig og viktig at forsknings studier sees grundig igjennom, og hvor det påpekes svakheter og mulige feil. Det er jo også noe av essensen ved forskning at den hele tiden er gjenstand for kritisk gjennomgang.

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, NAFKAM i Tromsø har utarbeidet en modell for forskning på alternativ behandling som har vakt stor interesse internasjonalt.

Forsker man på alternativ behandling, som for eksempel akupunktur eller homeopatisk behandling, forsker man ikke bare på en enkelt komponent, som nålestikkene og det homeopatiske preparatet, men på hele behandlingen som en pakke, inkludert den omsorgen klienten eventuelt får av behandleren.

Leder for NAGKAM, Vinjar Fønnebø forteller at det har frustrert forskere i mange år at det ikke fungerer å bruke samme modell når de vil forske på alternativ behandling som når de utforsker legemidler.

Det er så mye som peker i retning av at homeopati kan ha effekt at det er verd å forske videre og ha en åpen holdning sett i lys av det faktum at mennesker verden over erfarer effekt av homeopat og de positive resultater av forskning som foreligger.

I debatten om alternativ behandling og spesielt homeopati påstås det ofte at det er forsket mye og nok på homeopati.

Alle positive forskningstudier på homeopati både enkel- og dobbel blind studier viser verden et spennende område som naturvitenskapen blir utfordret på, og bestående sannheter og erkjennelser må sannsynligvis bevege eller utvide seg.

Ang. påstand om at det er forsket nok, mener vi i Alternativ.no tvertimot; at forskning på homeopati nærmest i startgropa. Det må forskes mer på alternativ behandling generelt, og derfor tok vi initiativ til en folkeaksjon for alternativ behandling i 2007, som mener det er rimelig at 10% av budsjettet som går til forskning innen medisin og helsefag i Norge skal brukes til forskning på alternativ behandling. www.alternativ.no/folkeaksjon/

Halvard Heggdal 30/09/2012 - 22:53

At mange bruker det er ikke noe argument for at det virker. En gang i tiden brukte \"alle\" årelating.
At en kjendis bruker det er kanskje en grunn til at andre bruker det, men er ingen god grunn når kjendiser ikke nødvendigvis har greie på fysiologi og medisin.
Det finnes ikke tilstrekkelig dokumentasjon til å si at homøopatiske preparater virker. Tvert imot tyder alle forsøk som er av god kvalitet på at homøopatisk medisin ikke virker. Legg ut lenker til kontrollerte dobbeltblindede studier som viser at homøopati virker, om de finnes.

Sissel Danielsen 25/09/2012 - 22:04

I over ti år har jeg kjent til, og brukt homeopati når jeg har hatt behov. Nevner spesielt bihulebetennelse,skader fra uhell og overgangsalder. Jeg har opplevd umiddelbar bedring og heling, og jeg behøver ikke å bekymre meg for bivirkninger! Jeg vet hvordan energimedisin virker, og er sikker på at dette er en av fremtidens anerkjente behandlingsmetoder, fordi grasrota har erfaring og tenker selv. Hvorfor er det så viktig å sverte noe som er ufarlig, og som virker?


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.