Stor oversikt A-Å med kurs innen selvutvikling, helse, trening, spiritualitet, kreativitet mm. Her finner man kurs man tar for egen del, men også kurs som kan påbygges til en utdanning.
Les mer om homeopat og soneterapeut Hilde Fløtten

Både kropp og psyke trenger støtte

Av Siw Stenbrenden, gestaltterapeut og blogger
Publisert: 28.09.2012

-Som tidligere danser har jeg erfart hvor mye moro jeg kan få til med kroppen min når jeg er “nede i gulvet”. Gjesteblogger Siw Stenbrenden skriver om å finne støtte på ustabile arenaer i livet.

Kanskje har du hørt dommerne i “Skal vi danse” terpe på dette gang på gang overfor fersking-danserne? Det er ikke uten grunn.

Med tyngde nedover, blir kroppen stabilisert, og det er plutselig mulig å utføre magiske ting med armer, hode og overkropp. Med støtte fra underlaget får danseren oppdrift og kraft til å flyte over gulvet, snurre fort rundt, bli løftet høyt opp og lande trygt igjen.

En liten baby som ligger tett i en trygg omsorgspersons armer kjenner det samme: Underlaget er stabilt, så da kan den lille strekke seg oppover og utover. Barnet åpner øynene, orienterer seg mot den voksnes ansikt og tar kanskje tak i nesa og trekker det store fjeset mot seg.

Et menneske som er i krise, opplever det helt annerledes; det psykologiske underlaget og den emosjonelle grunnen vakler. Ingenting kjennes trygt, og personen har mer enn nok med å klore seg fast i gulvet/livet/hverdagen. Orienteringen går nødvendigvis innover, blikket vendes ned, pusten stopper nesten opp og kroppen synker sammen.

Når livet kjennes usikkert; har vi mer enn nok med å holde oss på bena. Det kan kjennes som om teppet vi stod på ble revet vekk, grunnen forsvant under oss, gulvet åpnet seg.

Det vi trenger da, er èn ting; S-T-Ø-T-T-E-!

Trygging, bekreftelser fra de rundt, kjærlighet, omsorg. Alt dette er støtte og fungerer som et stødig gulv under oss, som vi kan stole på at vil bære.

Helt konkret: Om det er to-tre arenaer i livet som er ustabile, for eksempel både parforhold, jobb- eller studiesituasjon og kanskje noe uavklart i en nær relasjon - har et menneske, psykologisk sett, mer enn nok “grunn” til å vakle. Livet blir rett og slett for mye å håndtere!

Har du det sånn?

Eller har du hatt det sånn?

Vit at du er normal og at vakling da er naturlig. Kjenn etter hva du trenger! Sannsynligvis handler det om å få fast grunn under føttene igjen. Både rent kroppslig; kjenne at du står støtt og med fotsålene i gulvet - og emosjonelt: Få støtte av noen rundt!

Ønsker deg en fin dag videre!Siw Stenbrenden arbeider som gestaltterapeut med individual- og parterapi. I tillegg holder hun kurs og foredrag, både i bedrifter og privat. Siw gjester alternativ.no med innlegget fra hennes blogg Litt lykkelig hver dag.
Littlykkelighverdag.no

behandler.no/siw.stenbrenden


Finn behandler - behandler.no,
(søk f.eks. på gestaltterapi, psykosyntese, psykodrama, livsveiledning, psykoterapi osv.)

Kurs i Gestaltterapi

Kurs i Selvutvikling

Utdanning innen alternativ behandlingRelaterte saker:

Meditasjon hjelper personer med angst og depresjon

Meditasjon til hjelp ved psykiske lidelser

Alternativ behandling gir god effekt i psykiatrien 

Hold deg frisk og glad med nok D-vitaminFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Tips en bekjent om denne siden!Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.