Behandler.no - Norges største oversikt

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2012 til dr. Leif Ims

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 12.10.2012Leif ImsFritt Helsevalg har iår valgt å hedre dr. Leif Ims for sitt arbeid med behandling av kroniske sykdommer ved hjelp av homeopati og akupunktur.

I tillegg til å praktisere som lege har dr. Ims oversatt flere av bøkene til dr. John R. Lee, som var en internasjonal ekspert på naturlig hormonterapi.

- Leif Ims er en lege som har gått sine egne veier. Han har kombinert skolemedisinen med akupunktur og homeopati for å kunne finne frem til den beste behandlingen med minst mulig bivirkninger. Dr. Ims ser sine pasienter som en helhet og forsøker å behandle dem ved å stimulere pasientenes selvhelbredende krefter til å overvinne sykdom, skriver Fritt Helsevalg i sin begrunnelse av prisutdelingen.

Organisasjonen Fritt Helsevalg står bak utmerkelsen, som er blitt delt ut årlig siden 2004. Brobyggerprisen tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.

Dr Ims er lege utdannet ved Universitetet i Oslo 1966. Etter flere års sykehuspraksis ble han privatpraktiserende allmennlege med kontor i Oslo. Tidlig ble han frustrert over skolemedisinens evne til å behandle de kroniske sykdommene, og dette ble grunnlaget for hans videreutdannelse i homeopati og akupunktur.

Disse disipliner er ignorert av de utdannende myndigheter i Norge og han måtte dengang til utlandet for å lære seg fagene. Dr. Ims har diplom fra Athenian School of Classical Homeopathy og London School of Chinese Medicine. Siden 1982 har han undervist i homeopati og var med å etablere Skandinavisk Institutt for Klassisk Homeopati.

Naturlige hormoner
Ims ble tidlig interessert i arbeidene til dr. John Lee, som utviklet en hormonterapi basert på naturlige hormoner. Han har særlig vært fokusert på progesteronets rolle og har fått sykehusapoteket på Ullevål til å lage en helt naturlig progesteronkrem uten kunstige ingredienser. Tusenvis av kvinner har benyttet denne med til dels fantastiske resultater, ifølge Fritt Helsevalg.

Dr. Ims har publisert en rekke bøker på sitt eget Futhark Forlag, som omhandler fysiologien ved de naturlige hormonene. Han har oversatt flere av bøkene til dr. John R. Lee som var en internasjonal ekspert på naturlig hormonterapi. Dr. Lee behandlet i vel 30 år kvinner med naturlige hormoner. Han døde 17. oktober 2003.

-Poenget er i korte trekk at hormoner kun skal gis når det er for lite av dem, og at de må være naturlige (bio-identiske). De hormonblandingene som gis i konvensjonell medisin er dessverre ikke naturlige. I alle bøkene vil man finne forklaringer på de fenomener som skyldes hormonubalanse og hvordan rette den opp. De er også gode oppslagsverk for riktig mineral- og vitamintilførsel, skriver dr. Ims på forlagets nettsider.


Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2012 utdeles under Nordisk Naturmedisinsk Fagkongress lørdag 27. oktober 2012 på Sundvollen.
Les mer på Alternativ.no - Aktivitetskalenderen
Tidligere mottakere av Brobyggerprisen:
2011: Dag Viljen Poleszynski
2010: Christian Darling
2009: Audun Myskja
2008: Bjørn Johan Øverbye
2007: Allan Fjelstup
2006: Vilhelm Schjelderup
2005: Karl-Ludvig Reichelt
2004: Kilden Helse / Roald Strand

Relaterte linker:
Fritt Helsevalg
Futhark forlag

Relaterte saker:
Fritt Helsevalg i medvind

Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.