Behandler.no - Norges største oversikt

Hvorfor vi bruker alternativ behandling

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 07.02.2013kvinne ved trestamme Foto: Shutterstock

–Nordmenns bruk av alternativ behandling er stadig under debatt blant leger, alternative behandlere og forskere, senest i forbindelse med NRK-programmet Folkeopplysningen. Det heteste temaet er om det finnes holdbar vitenskapelig dokumentasjon for at alternative behandlingsformer virker.  Kanskje bør brukernes begrunnelser for bruk av alternativ behandling heretter trekkes inn i debatten?
Les hele saken av Anita Salamonsen, forsker NAFKAM, Universitetet i Tromsø på nordlys.no


Ønsker du kontakt med en behandler?
Klikk her: Finn behandler - behandler.no
Tjenesten som gjør det lett å finne fram til behandler, terapeut, veileder i ønsket område. Utfyllende informasjon om den enkelte utøver.


Relaterte saker:

Tar ansvar for egen helse med alternativ behandling
Når sykdom rammer er det flere som velger å prøve alternativ behandling. Mange har fått hjelp og noen kan fortelle om eksepsjonelle resultater. I boken «Alternative veier – Pasienter med eksepsjonelle sykdomsforløp», har forfatterne Tove Kruse og Anita Salamonsen tatt for seg åtte av disse tilfellene og snakket med personer som har brukt alternativ behandling og blitt friske av kreft, multippel sklerose (MS) eller kronisk tretthetssyndrom (CFS/ME).

Hvem bruker alternativ behandling
Flere velger alternativt for å ivareta egen helse. Men hvem bruker alternativ behandling og i forhold til hvilke sykdommer og plager søker vi hjelp. Statistisk Sentralbyrå sitter på noen tall.

65 prosent europeere bruker alternativ behandling
Vi ønsker en helhetlig tilnærming og effektiv behandling. Vi vil ha mer enn symptomdemping og derfor velger vi alternative metoder, ifølge en rapport fra Europa.

EU setter forskning innen alternativ behandling på kartet
Norge var godt representert da komplementær og alternativ behandling sto på agendaen i EU, med fersk rapport fra CAMbrella prosjektet.

TV-serien «Folkeopplysningen» får knusende kritikkFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.