Behandler.no - Norges største oversikt

Gode forløp med alternativ behandling ved MS

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 15.02.2013Foto: Shutterstock

I et register i Tromsø ligger 77 MS-historier, alle beskrives som uventet gode sykdomsforløp etter bruk av alternativ behandling.
Disse har brukt akupunktur,  kostholdsveiledning, healing,  soneterapi,  urter og kosttilskudd, homeopati og massasje.
Les mer på nettsidene til MS-forbundet - ms.no


Ønsker du kontakt med behandler?
Finn behandler på behandler.no


Relatert:

Tar ansvar for egen helse med alternativ behandling
Når sykdom rammer er det flere som velger å prøve alternativ behandling. Mange har fått hjelp og noen kan fortelle om eksepsjonelle resultater.

Ved alvorlig sykdom, kan alternative metoder bidra til å lindre plager, og det er også utallige eksempler på at syke har fått bedring eller har blitt kvitt sykdom og plager.

Det finnes også eksempler på dem som har fått sin dødsdom, men hvor sykdomsutviklingen har snudd og de det gjelder har blitt helt friske.

Noen av disse mirakelhistoriene er nå samlet i en bok, skrevet av forskere tilknyttet Nafkam, Nasjonalt Forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, ved Universitetet i Tromsø.

Siden 2002 har det vært forsket på eksepsjonelle sykdomsforløp ved bruk av alternativ behandling ved Nafkam, og så langt har det blitt meldt inn 346 historier til registeret, RESF. Tolv personer har rapportert om eksepsjonelt dårlig sykdomsforløp etter alternativ behandling.

Blant alle innmeldte historier er akupunktur, ernæringsterapi, urter og kostholdstilskudd, healing og homeopati de behandlingsformene som er mest brukt. CFS/ME-pasientene skiller seg ut ved at mange av dem i tillegg bruker Lightning Process.

I boken «Alternative veier – Pasienter med eksepsjonelle sykdomsforløp», har forfatterne Tove Kruse og Anita Salamonsen tatt for seg åtte av disse tilfellene og snakket med personer som har brukt alternativ behandling og blitt friske av kreft, multippel sklerose (MS) eller kronisk tretthetssyndrom (CFS/ME).Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.