Behandler.no - Norges største oversikt

Gi deg selv en fin vår – 10 tips

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 27.03.2013
Foto: Shutterstock

Endelig – kuldegradene slipper, dagene blir lysere og nytt liv spirer. Tid for vårrengjøring av kropp og sjel!  Ved hjelp av enkle justeringer kan du møte våren frisk og full av energi.

Enten du er syk eller frisk, ung eller gammel – alle kan gjøre noe for å ta vare på seg selv og kroppen sin. Utgangsspunktet vårt er forskjellig, men vi kan alle ha vår egen vårpleie av kropp og sjel. Tips og påminnelser:


Rense kroppen
Våren er en fin tid for en innvendig rensekur av kroppen, ved hjelp av faste, diett eller annen rensekur som er å få i helsekost. Eller plukk ferske granskudd og bjerkeskudd og lag avkok, som har en mild, rensende effekt på kroppen.
Husk også å drikke nok vann. For mye vann er en belastning for kroppen, så ikke overdriv. Innen kinesisk medisin foreslåes det å late vannet 5-6 ganger daglig. Drikker du svart te eller kaffe, drikk ett glass vann for hver kopp.

Brennesle er en av naturens store gaver


Vitamin D – lavest om våren
En rekke undersøkeler viser at at det er sammenheng mellom ulike helseproblemer og D-vitamin. Egenproduksjonen av vitamin D om vinteren er så godt som fraværende og det viser seg at våren er den tiden på året da nivået av vitamin D i kroppen er på det laveste. Kan måles ved bodprøve hos fastlegen. Rådfør deg videre med din behandler eller helsekost om tilskudd.

Hold deg frisk og glad med nok D-vitamin


Mat og drikke
Spis sunt og kos deg med maten. Spis balansert og pass på at hvert måltid inneholder proteiner, fett og karbohydrater  - vær oppmerksom på forholdet. Forsiktig med sukker og raske karbohydrater som pasta, ris, loff. Klarer du å holde søtsaker til en gang i uka? Hvis stadig får lyst på noe søtt, så kan det være et tegn på at kroppen trenger vann eller gode fettstoffer.

Nytt liv med riktig kosthold


Hverdagstrening
Kroppen er skapt for bevegelse, men altfor mange har stillesittende arbeid med lite fysisk aktivitet. Etter å ha sittet stille i tre kvarter er det lurt å reise seg opp og røre på seg. Det kan gjøre underverker for hormon- og og enzymdannelser i kroppen.
Ved å være oppmerksom kan du også snike inn litt hverdagstrim ved å velge trapp istedenfor heis, sykle og la bilen stå. Eller hva med å slå av tv og ta en tur ut og se på solnedgang og stjernehimmel.

Bevegelse for kropp og sjel - Kurs I Yoga, Tai chi, Qigong


Allergi - pollensesongen
Med våren kommer pollensesongen og en tid med kløende, rennende øyne og nese for mange. Omkring 900.000 nordmenn lider av pollenallergi. Alternativ behandling har hjulpet mange allergikere gjennom pollensesongen – mange har også blitt kvitt allergien.

Finn behandler –  behandler.no

Bli kvitt pollenallergi med alternativ behandling


Avspenning
Mange av oss lever et travelt liv med mye press og stress. Litt stress kan være stimulerende, men negativt stress over tid kan få store konsekvenser for helsa. Senk skuldrene, pust godt og stress ned. Gi deg selv pauser hver dag, hvor du nullstiller deg og ikke gjør noenting. Lær deg enkle teknikker innen meditasjon og mindfulness.

Stress ned med enkle øyebevegelser


God søvn
Det er viktig å få nok søvn og god søvn. Kroppen vår er lysfølsom og nå som våren og lyset kommer er det lurt å passe på å ha det mørkt på soverommet. Får du ikke sove – stå opp og lag deg en kopp te, les litt til du blir søvnig eller forsøk søvndyssende urter.

God hjelp ved søvnvansker


Når våren er en vanskelig tid
For noen er våren en tung tid. Årstidsskifte og overganger kan utløse tungsinn og depresjon for noen. Pass på å ha kontakt med venner og familie. All erfaring viser at det ikke er lurt å sitte alene med vanskelige tanker og følelser. Rydd opp i vanskelig tankegods, da er det lettere å få fram positive tanker og ta vare på kropp og sjel. Finn noe å glede deg til hver dag.

Meditasjon hjelper personer med angst og depresjon


Kroppspleie
Godt å føle seg fin og velpleid. Gi deg selv en en kroppsbehandling med fuktighetskrem og oljer, en god hårkur og stell av føtter og hender.
OBS! Bruk rene produkter uten helseskadelige ingredienser - les på embalasjen, unngå parabener og siloksaner.
Gi deg selv en time hos behandler, for å styrke immunforsvaret ved hjelp av alternativ behandling eller en velgjørende massasje, aromaterapi eller lymfedrenasje. Massasje gir bevegelse i lymfesystemet, som også hjelper avgiftning.

Finn behandler – behandler.no


Livsglede
Hva er det som gjør at du opplever glede ved livet? Pust godt og kjenn etter. Viktig å drive med noe du liker å gjøre. Selvsagt svinger det på en arbeidsplass hvor gøy det er, men man bør like det man gjør.
Gi deg selv fine naturopplevelser.  Det spirer og gror, bruser i bekk og sola varmer. Ut å plukke blomster, få frisk luft og nyt vår fantastiske natur. Like magisk hvert år når alt vekkes til liv!

På lag med naturen i behandling og rehabilitering


Aktivitetskalender

Kurs A-Å

Helsekost – Hudpleie – Butikk mm.
se alternativ.no/MarkedplassenFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Redaksjonen, alternativ.no 04/04/2013 - 09:58

@Eva Landøy
Takk for positiv tilbakemelding.
Ønsker deg en fin vår:)

Eva Landøy 03/04/2013 - 17:01

Kjempenyttig artikkel :D


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.