Behandler.no - Norges største oversikt

Vitenskapelig bevist eller ikke - soneterapi virker

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 11.09.2013Foto: Shutterstock

Danske Videnskab.dk har gående en artikkelserie om alternativ behandling og mangel på vitenskapelig dokumentasjon. Forskning.no har nå oversatt en av disse, om soneterapi:

Soneterapeut Leila Eriksen, initiativtager til flere forskningsutvalg og -prosjekter i inn- og utland , er enig i at soneterapien mangler vitenskapelig dokumentasjon av effekten.

– Men pasientenes opplevelser viser jo at det ikke nødvendigvis betyr at effekten ikke er der, mener Eriksen.

Helle Johannessen slutter seg til det poenget. For når mer enn hver femte danske har kastet sokkene hos en soneterapeut, skyldes det at mange merker en effekt, uansett om behandlingen er vitenskapelig dokumentert eller ikke.
–Spør man pasientene, sier mange at soneterapi gir dem en forhøyet livskvalitet. De opplever at de får færre smerter og fungerer bedre i hverdagen, forteller hun.
Les hele asken på forskning.no


Hva er soneterapi - fotsoneterapi
Hva er Refleksologi
Utdanning i Refleksologi
Utdanning i Soneterapi
Kurs i Soneterapi – Fotsoneterapi til hjemmebruk

Behandler finner man på Behandler.no


Soneterapi kan hjelpe ved smerter
Det er ingen hemmelighet at soneterapi kan lindre smerter. Nå har forskere målt virkning og funnet at behandlingsmetoden kan hjelpe bedre enn medikamenter både ved gikt- og ryggsmerter.

Soneterapeut fikk internasjonal ærespris
Hvert annet år arrangeres verdenskongress for soneterapeuter, og denne gangen i den portugisiske byen Castro Verde. Leila Eriksen fra Danmark mottok pris for anerkjennelse av sitt forskningsarbeid, som bla. innebærer prosjekter som belyser soneterapiens virkning ved hodepine, spedbarnskolikk, fordøyelsesproblemer og astma.

Fire danske forskningsprosjekter presentert i Tromsø


Alternativ behandling er verdifullt for Europa
Danske professor Helle Johannessen var en av flere foredragsholdere, med innlegget: «Patients’ motivations for and use of CAM» - Pasientenes motivasjon for og bruk av komplementær og alternativ behandling.

Godkjenning av Soneterapi utdanning
Institutt for Helhetsmedisin - IFH er nå godkjent av NOKUT med den første fagskoleutdanningen i soneterapi i Norge

Vi vil bli friske – uten bivirkninger
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.