Behandler.no - Norges største oversikt

Healer med konkret resultat

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 09.10.2013Anja Cecilie Solvik
Billedkunstner Anja Cecilie Solvik, Foto: Alternativ.no

Med kronisk hodepine og en god porsjon skepsis i bagasjen, tok kunstner Anja Cecilie Solvik kontakt med healer Johannes Henriksen. Men hvorfor er det sånn at man får hjelp av en behandler og ikke en annen?

Bedring umiddelbart
Langt utover placeboeffekt– Hjertlig velkommen, kom inn!  Anja Cecilie Solvik tar godt imot Alternativ.no i hennes kunstgalleri «Pikene ved broen» i Heggedal, like utenfor Oslo.

Anjas flotte grafikk pryder veggene i galleriet, og sammen med vakre smykker i monter og sjarmerende interiør er det god stemning i det gamle gule huset.

Men til tross for meningsfull jobb, mann, barn og gode venner, finnes det gjerne skjær i sjøen. 38-åringen har gjennom en årrekke slitt med hodepine, som regelmessig setter henne ut av spill, kan hun fortelle.

Hun har søkt hjelp både hos fastlegen og ulike behandlere, men det var først da hun fikk kontakt med healer Johannes Henriksen det begynte å løsne. De møttes ved en tilfeldighet i forbindelse med Debatten på Nrk, som høsten 2012 tok for seg alternativ behandling – Johannes Henriksen som debattant, hun som publikummer.


Bedring umiddelbart
Til tross for at hun ikke trodde hun var mottagelig, ble hun nysgjerrig på denne mannen, som har jobbet med healing siden 1992, og fikk time i Oslo.

– Jeg hadde vært hos to healere før, uten å kjenne effekt, men det jeg erfarte hos Johannes var helt annerledes. Det som er fantastisk er selve healingen. Jeg merker helt konkret, fysisk hva som skjer i kroppen, og kjenner bedring umiddelbart forteller Anja.

Skadet fugl bilde av Anja Cecilie Solvik
«Idag er jeg en skadet fugl» er ett av Anja Cecilie Solvik sine bilder, som er å finne i kunstgalleriet Pikene ved broen - det gamle gule huset i Heggedal. Foto: Pikene ved broen

I tillegg til tidligere healingerfaring har hun vært hos både samtaleterapeut og akupunktør og fått hjelp med smerter i arm og skulder. Fra legen har det kun vært tilbud om piller, som hun har takket nei til.

– Når jeg ligger på benken og får healing av Johannes Henriksen, kjenner jeg en buldrende følelse, dunking og strøm gjennom foten og videre oppover til hodet, helt konkret – selv om han tar kun på skuldrene. Dette er noe jeg unner alle å kjenne.

Som en sensitiv og kreativ person med mye på programmet er det ikke sånn at livet forandres over natten med en healingtime, selv om smerten lindres. Den kan komme tilbake, men etterhvert som hun har fått healing noen ganger, tar det lengre tid mellom hver gang hodepinen setter inn. Dette har stor betydning både for arbeids- og familieliv, og en adskillig bedre livskvalitet.

Anja opplever altså å få god hjelp for sine plager med healing og av respekt for Johannes og hans arbeid synes hun det er viktig å få formidlet sin erfaring og fortelle historien.

Men hun har flere ganger fått høre «Åja, du er en sånn, - sånn alternativ».
– Jeg forstår at folk blir skremt av behandlere som lover å hjelpe, men det betyr ikke at man behøver å ha låste oppfatninger. Man må ha respekt for andres valg og erfaring. Begrensninger er farlig, mener den engasjerte kunstneren.


Langt utover placeboeffekt
Johannes Henriksen
Johannes Henriksen, som har arbeidet som healer siden 1992, er også aktiv i debatten rundt alternativ behandling. Foto: alternativ.no
Johannes Henriksen har fast tilholdssted i Trondheim, men reiser jevnlig til Oslo og Tromsø for å ta imot klienter. Og med mer enn tyve års erfaring har han gjort seg mange tanker om hva healing innebærer. Alternativ.no tar en prat med Johannes:

Anja hadde vært hos to andre healere før hun kom til deg. Hva tror du er grunnen til at en person kan få hjelp av én healer men ikke av en annen?

– Det er vel med healing som med andre fag; kompetanse og erfaring spiller en rolle, og innbyrdes kjemi virker inn. Hvorfor foretrekker noen én tannlege fremfor en annen?

Spiller det noen rolle om klienten tror på healing?

– Nei, det spiller ingen rolle, klienten trenger ikke å tro på healing for at det skal virke. Virkningen av healing er veldig reell og langt utover placeboeffekten.

Hvor stor rolle spiller placeboeffekten?

– Placeboeffekten blir av enkelte kritikere sterkt overdrevet. Hvis den virkelig var så stor, så ville vel Anja også ha opplevd å få god ”hjelp” hos de første to healerne hun var hos.

Enkelte mener at det er viktig å kunne bevise at healing virker, men er det viktig med vitenskapelig ”bevis” etter tradisjonelle forskningsmetoder?

– For noen er det viktig med vitenskapelig dokumentasjon, men for klienter som erfarer at healing virker er det ikke viktig.

Den erfarne healeren har i tillegg til å utøve yrket engasjert seg i samfunnsdebatten rundt alternativ behandling, både ved deltagelse i debatt på tv og i dagspressen.
– Debatten har kommet skjevt ut, dokumentasjonen på healing er ikke så dårlig som kritikerne har fremstilt det.

Uansett hva som menes; folk oppsøker alternativ behandling fordi man erfarer effekt. Vi blar opp av egen lomme for å ivareta helsa. Og i likhet med Anja Cecilie Solvik er denne muligheten av stor betydning for mange, for å få hverdagene til å fungere og ikke minst – få et bra liv.


Mer om Anja Cecilie Solvik og Johannes Henriksen:

Debatt  om healing i Dagbladet, juni/juli 2013
Behandler Johannes Henriksen
Anja Cecilie Solvik
Galleri Pikene ved broen

 

Relatert:
Behandler.no
Kurs i Healing
Utdanning i healing
Om healing
Psykologistudenter fikk forelesning om healing
Samisk healing i behandling av psykiske lidelser
Alternativ behandling på sykehus
Moderne fysikk og healing
Healer på godfot med dyreneFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Magnhild Almelid 12/02/2014 - 14:39

Siden -92 har jeg brukt ESP, også som fjernhealig. Senere har jeg tatt sertefikat på The Reconnection.Noen klienter kjenner at energien jobber sterkt, andre ikke, men likevel kan man få resultat.Ved bruk av EFT kan man få kontakt med følelsene som har skapt problemet og få et bedre resultat. Likevel tror jeg at det er klienten som på sitt UBEVISSTE bestemmer om vil ta imot healing.
Kanskje vil forskjellige teknikker ha variasjon på frekvens og resultat, også kan variere idividuelt. Jeg har hatt mange forunderlige tilbakemeldinger.

ella moe 13/10/2013 - 14:27

Jeg har prøvd healing. Har whiplash,nakkeskade og er på jakt etter en healer som vil gjøre en forskjell. vil prøve tipset


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.