Behandler.no - Norges største oversikt

Vitamin-A demper betennelse

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 20.12.2013Foto: Shutterstock

Noen former for betennelse kan føre til alvorlig sykdom i kroppen. Et stoff fra A-vitamin ser imidlertid ut til å kunne dempe betennelsesreaksjoner.
Kunnskap om A-vitamin er viktig for å forstå betydningen av riktig ernæring og forebygging av infeksjoner, mener forskere ved Universitetet i Oslo.
Les hele saken HER


Vitamin-A
Vitamin-A er et fettløselig vitamin som er nødvendig for blant annet syn, forplantningsevne, immunforsvar, regulering av arveanlegg, slimhinner og vekst. Stor mangel på vitamin-A kan bl.a  dårlig nattesyn, hyppige virusinfeksjoner, som forkjølelse, influensa og herpes.

Naturlige kilder til vitamin-A
Frukt og grønnsaker med mye farge som gulrot, brokkoli, spinat, paprika, grønnkål og aprikoser inneholder betakaroten som omdannes til vitamin A.
Lever, fet fisk  - laks, ørret, makrell, sild, egg, helmelk, smør og ost.

Tegn på for mye A-vitamin (overdosering)
Hodepine, slapphet, kvalme og synsforstyrrelser er symptomer på overskudd.
Andre symptomer er tørr hud og hudforandringer, kløe, håravfall, leverforstørrelse og leverfunksjonsforstyrrelse (ref. Norsk legemiddelhåndbok).


Om Kosttilskudd, vitamin- og mineralterapi
Bruken av vitaminer, mineraler og andre kosttilskudd, såkalt orto-molekylær terapi, er utbredt innen alternativmedisin. Begrepet ble introdusert av den dobbelte nobelprisvinner Linus Pauling i 1979, og ordet stammer fra det greske «orthos», som betyr riktig eller korrekt. Ortomolekylær betyr derfor de riktige molekylene i de riktige mengdene.

Behandler finner man på behandler.no
 - Kostveiledning, ernæringsterapi, vitamin- og mimeralterapi osv.

Utdanning - skoler
Se Ernæring m/ studiepoeng og Ernæringsterapi og kostveiledning.

Kurs i Kost og ernæring


Relaterte saker:

Revmatisme kan bedres ved hjelp av alternativ behandling
Erfarene behandlere deler sine erfaringer med soneterapi, ernæringsterapi og osteopati i behandling av muskel og skjelettlidelser.

Brennesle er en av naturens store gaver
Den virker vanndrivende, urindrivende, utrensende, og avgiftende. Den har blitt mye brukt som blodrensende, blodstillende og for å øke blodgjennomstrømningen til huden.
I flere europeiske land brukes neslerot til behandling av tidlige stadier av godartet forstørret prostata, også kalt benign prostata hyperplasi, BPH.
Galledrivende, immunstyrkende, blodsukkersenkende er også egenskaper som tilskrives planten. Den har også blitt brukt som allergimiddel og betennelseshemmende.

Vondt i ryggen – hva bør du gjøre
Mindre betennelse med lavkarbo
Hold deg frisk og glad med nok D-vitamin


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.