Behandler.no - Norges største oversikt

Lærer verden å bruke hjernen bedre

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 29.04.2014Richard Bandler
Richard Bandler

Teknikker fra NLP - neuro lingvistisk programmering, har vært med på å prege både privatpersoner og organisasjoner i Norge gjennom en årrekke. Nå kommer grunnlegger Richard Bandler til Norge for første gang.

Gir resultater
Tilgang på verktøy
Kunsten å være lykkelig

Mental trening er i vinden. Vi liker å lære og forstå hvordan hjerne, fysiologi og følelser fungerer sammen, og hva det betyr i vår hverdag. Dette er også tema for seminar når Richard Bandler, grunnlegger og medskaper av NLP nå kommer til Oslo, 3-5 mai 2014.


Trine Ålstedt, MetaResource er ansvarlig for arrangementet i Oslo
–Han kalles et geni og er etterspurt og fullbooket over hele verden i årevis fremover, og at han nå kommer til Norge er enestående, sier Trine Åldstedt, som er ansvarlig for arrangementet.

Åldstedt er er selv en av Norges første profesjonelle coacher. Hun en visjonær ildsjel innen menneskelig utvikling, og grunnlegger, daglig leder og fagansvarlig i MetaResource AS.

Amerikaneren Richard Bandler ansees som en master innen mental trening. Han har gitt ut et 20-talls bøker og har hjulpet millioner av mennesker verden over. Hans arbeid har revolusjonert feltet personlig utvikling gjennom mange år, hevder Åldstedt.

Utdanning i NLP - Kurs i NLP

Gir resultater
Forståelse av tanker, fysiologi og følelser er altså kjernen i NLP, som skal hjelpe oss til bedre ledelse i eget liv. Og nordmenn som har sittet fast i gamle mønstre og ønsker endring i livet har tatt imot dette verktøyet med åpne armer de siste tyve år. Ved hjelp av enkle teknikker, kan man utvikle seg og lære å endre sine mønstre og dermed lettere oppnå sine mål.


Men hva kommer det av at NLP har blitt så populært i Norge?

–Som jeg ser det er det på grunn av resultatene. At vi lærer i erfaringsbasert prosess og den økte livskvaliteten som følger. Du vet, sannhet og læring er en følelse, sier entusiastiske Trine Åldstedt til alternativ.no

–Når NLPen læres i prosess gjennom at vi gjør og gjør og gjør, eier vi læringen via konkrete opplevelser. Vi VET hva betydningen er og effekten omgir oss på alle kanter. Dette overgår det som kan kalles positivt tenkning. Erfaringen og resultatene taler for seg.

Dette igjen gjør at det underliggende vi tror på endrer seg. Vi begynner å tro på oss selv på en annen måte. At ting er mulig, at vi kan få det til, at det er mer med oss enn vi tenkte. NLPen gjør oss sterkere og smartere. Vi møter nye situasjoner med håp, tro, styrke, ærlighet og kontakt, kontra før hvor vi kanskje møtte dem med usikkerhet, følelsen av å ikke være god nok eller frykt for å feile. Det blir totalt forskjellig livskvalitet av det.

I tillegg er kvalitet et stikkord. Vi har grundige prosesser gjennom moduler og integrering av læringen mellom modulene. Det fordypning i tema og lek med stoffet. Ferdigheter og innsikt måles underveis, det blir det også resultater av. Vi har krav til kompetansen hos trenerne, de er i kontiunerlig utvikling og holder solid standard, sier Åldstedt, som selv har utdannet mange dyktige utøvere gjennom MetaResource.


Tilgang på verktøy
På 90-tallet fikk vi de første NLP-utøverne her i landet. Siden den gang har metoden særlig fått fotfeste innen coaching, som har blitt en naturlig del både innen organisasjonsuvikling, i næringslivet, og for dem som søker selvutvikling. Idag har vi uike skoler som tilbyr utdanning innen NLP og en rekke utøvere som står parat til å bistå dem som søker hjelp.

Med NLP-metoden kan man endre på strategiene som er bakgrunnen for resultatene man oppnår, slik at man ender opp med mest mulig hensiktsmessig atferd. Gjennom å kartlegge mønstre eller ”programmer” som skapes i samhandlingen mellom hjernen, språket og kroppen avdekkes individuelle væremåter, som fremskaffer en bestemt atferd.

–NLP gir oss innsikt i hvordan kroppen og hjernen fungerer. Vi får tilgang på verktøy og modeller som gir oss en slags tilstandskontroll over hvordan vi har det. Det er sterkt. Selv om noe er vondt eller usikkert, så vil vi gjennom NLP føle en trygghet og sikkerhet fordi vi håndterer det på annet vis. Ting får en annen betydning. Vi kan. Jeg ser at folk blir flinkere til å praktisere glede, åpenhet og mestring, i stedet for bekyrming, forknytthet eller usikkerhet, sier Trine Åldstedt.

–NLPen gir oss også helt unike kommunikasjonsferdigheter. Vi forstår andre og oss selv på et vis at vi kan møtes i kommunikasjon. Vi trenger ikke være enige nødvendigvis, men vi forstår noen grunnleggende prinsipper i kommunikasjon som gjør at vi skaper bedre forståelse og realsjoner.

Kunsten å være lykkelig
Tema for seminaret  Oslo med Richard Bandler er Lykke -  «The Secrets of Being Happy».

–Lykke er et valg. For noen er det en provoserende uttalelse, for andre er det en sannhet. Lykke kan læres, hevder arrangøren.

–De som opplever hans seminarer får umiddelbar effekt, fordi han ikke foreleser, men involverer. Skal du lære noe, må du gjøre det. Bedrifter og private kan forvente stor forbedring i hvordan de kommuniserer, og derigjennom bedre resultater, bedre valg, større lykke!
«Når du er glad, er du smartere. Når du er smartere tar du bedre beslutninger».
Ønsker du kontakt med utøver av NLP?
Behandler finner du på behandler.no

Utdanning i NLP

Kurs i NLP


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.