Behandler.no - Norges største oversikt

Kronisk syke er storbrukere av alternativ behandling

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 11.11.2014 

Foto: Shutterstock

Halvparten av danske sklerosepasienter (MS) bruker alternativ behandling, viser en ny undersøkelse. Også giktpasienter er storforbrukere, skriver forskning.no

Finn behandler - Behandler.no

Behandling på tvers - til det beste for pasienten
Mange med kroniske lidelser opplever et begrenset tilbud om hjelp. Et stort forskningsprosjekt fra Danmark viser at tverrfaglig samarbeid mellom konvensjonell og alternativ behandling gir gevinst.

En undersøkelser danske Scleroseforeningen gjorde allerede i 2004, viste at hver andre Multipel Sclerose (MS)-pasient søker alternativ behandling, og dette er bakgrunnen for at foreningen iverksatte ”Prosjekt Behandlerteam”, et forskningeprosjekt som gikk over seks år. Prosjektet skulle bygge bro mellom tradisjonelle og alternative behandlere.
Det kom også fram at en kombinasjon av alternativ behandling og konvensjonell behandling gir målbar effekt når det kommer til pasientens livskvalitet.

Usaklig kritikk av alternativ behandling
-Dokumentasjon er naturligvis et meget vesentlig parameter når vi skal vurdere ulike behandlingers relevans. Men klinisk effekt må ikke anses som det eneste parameter for om en behandling virker, skriver Lasse Skovgaard og Mette Bryde Lind, henholdsvis forskningsmedarbeider og adm. direktør, Scleroseforeningen i Danmark.


Tar ansvar for egen helse med alternativ behandling
Når sykdom rammer er det flere som velger å prøve alternativ behandling. Mange har fått hjelp og noen kan fortelle om eksepsjonelle resultater.


MS-pasienter rapporterer om effekt av akupunktur
MS-Senteret Hakadal har tatt i bruk akupunktur mot smerte, søvnproblemer og fatigue. Brukerne forteller om effekt.


Valgte alternativ behandling, går etter seks år i rullestol
-Jeg ble spådd dystre utsikter da jeg fikk påvist MS, men jeg tror at en kombinasjon av stahet, naturmedisin, fysioterapi og en god porsjon flaks er årsaken til at jeg i dag har et tilnærmet normalt liv igjen, forteller MS rammede Bjørn Rian.


Vitaminer hjalp mann med MS
Han hadde plagsom prikking i hendene, slet med fatigue og var tung til sinns. Så startet han en vitaminkur.


Hvem bruker alternativ behandling

Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.